Kulturális kirándulások

Élménytúra a „faúsztatók útján” + Schallaburg és Arstetten 2nap/ 1éj

2023. szeptember 2. szombat

Időpont:   2023. szeptember 2-3.   szombattól vasárnapig    2nap/ 1éj  

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szobákban

1. nap:  Reggeli indulást követően rövid pihenőkkel utazunk Ausztria egyik legszebb reneszánsz várkastélyához. Schallaburgi sétánk egy izgalmas időutazás a sötét középkortól a 16. századig, amikor a várat reneszánsz kastéllyá alakították. A romantikus lakóvár, a gótikus kápolna, a fegyverterem egészen a kétszintes terrakotta díszítésű látványos árkádsorig a múlt egy-egy szeletét tárja elénk. A felső folyosók árkádjait 1600 terrakotta figura, címer díszíti. Múzsák, mitológiai alakok, a mondavilág hírességei jelennek meg ezeken a falakon, akik a hét művészetet és a hét fő erényt személyesítik meg. Almáskertje, rózsaligetei a reneszánsz kertművészetet dicsérik. Utunkat folytatva „A szívért és a koronáért” – egy tragikus sorsú trónörökös emlékezete — Arstetten kastélyával ismerkedünk. A gondozott, hatalmas park közepén álló kastély az Osztrák-Magyar Monarchia sorsfordítói éveinek állít méltó és örök mementót. A szarajevói merényletben elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös herceg élete és munkássága elevenedik meg falai között. A kastély és kriptája, a mellette álló gyönyörű templom és a védett történelmi kastélypark feledhetetlen élményként színesi kirándulásunkat. Vacsorára érkezünk az Alpok ölelésében fekvő szálláshelyünkre.

2. nap: Reggeli után vár a hegy, az erdő, a friss levegő! Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Felvonóval suhanunk fel a 1808 m magas Hochkar hegyre. A libegő felső állomása „csak” 1773 m magasságban van, csodálatos panorámával a környékre. Az élmények fokozásaképpen egy kb. 1km-es körtúrát tehetünk a Hochkaron, melynek 62 méter hosszú függőhídja "csak" bemelegítés a 120 méteres mélység főlé kinyúló kilátóplatformhoz, melynek elképesztő acélszerkezete 8 méterre áll ki a sziklából. A lélegzetelállító kilátás és a lefelé vezető 10 perces libegős siklás a föld felett, életre szóló pillanatokat tartogat a hegyek látványával. A hegycsúcsok meghódítása után következzék az erdő mélye, a szurdok! Az Erlebniswelt Mendlingtal nem egy egyszerű szurdok, hanem komplex élményvilág sok látnivalóval, érdekességgel és lenyűgöző természetes és mesterséges építménnyel. A fa volt a legfőbb nyersanyag, amelyből az itt élők fenntartották magukat és az itt megismerhető úsztatási technikát megélhetésük érdekében maguk fejlesztették ki. Mintegy 6 km-es gyalogtúrán ennek emlékeivel, eszközeivel találkozunk lépten-nyomon, sőt látogatásunk alkalmával érdekes látvány-faúsztatáson be is mutatják az úsztatás technikáját valamint a fűrésztelepen a feldolgozást. Utunkat a festői erdei környezetben füstös-konyha, fa pallók, lépcsők, hidak, pihenőhelyek, alattunk robogó patak, sziklafalak, látványos kovácsműhely, régi malom, kenyérsütöde, pisztrángos-tó és mindenütt zöld növényzet szegélyezi. A túra útvonala nem akadálymentesített, de könnyen teljesíthető, a végén vár ránk egy kis kaptató. Életre szóló élményeinkkel a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Találkozó: 6:00;   Indulás: 6:15 órakor

Részvételi díj:  79 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek)

Egyágyas felár: 12 000 Ft/ fő/ éj

Klubtagnak:  74 900 Ft

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?    Rövidített link:  https://tinyurl.hu/p3HW    Tervezett útvonal: térkép   
Javasoljuk, hogy külföldi kirándulás előtt pár nappal kössön honlapunkról betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával!