Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Élménytúra a „faúsztatók útján” + Schallaburg és Arstetten 3nap/2éj

2019. július 19. péntek

Közkívánatra!

2019. július 19-21-ig péntektől vasárnapig

1. nap: A Wachau vidékének gyöngyszeme: Schallaburg várkastélya
Reggeli indulást követően rövid pihenőkkel utazunk Ausztria egyik legszebb reneszánsz várkastélyához. Schallaburgi sétánk egy izgalmas időutazás a sötét középkortól a 16. századig, amikor a várat reneszánsz kastéllyá alakították. A romantikus lakóvár, a gótikus kápolna, a fegyverterem egészen a kétszintes terrakotta díszítésű látványos árkádsorig a múlt egy-egy szeletét tárja elénk. A felső folyosók árkádjait 1600 terrakotta figura, címer díszíti. Múzsák, mitológiai alakok, a mondavilág hírességei jelennek meg ezeken a falakon, akik a hét művészetet és a hét fő erényt személyesítik meg. Almáskertje, rózsaligetei a reneszánsz kertművészetet dicsérik.

2. nap:  „faúsztatók útja” — Mendling-völgyi élménytúra
Az Erlebniswelt Mendlingtal nem egy egyszerű szurdok, hanem komplex élményvilág sok látnivalóval, érdekességgel és lenyűgöző természetes és mesterséges építménnyel. A fa volt a legfőbb nyersanyag, amelyből az itt élők fenntartották magukat és az itt megismerhető úsztatási technikát megélhetésük érdekében maguk fejlesztették ki. Mintegy 6 km-es gyalogtúrán ennek emlékeivel, eszközeivel találkozunk lépten-nyomon, sőt látogatásunk alkalmával érdekes látvány-faúsztatáson be is mutatják az úsztatás technikáját valamint a fűrésztelepen a feldolgozást. Utunkat a festői erdei környezetben füstös-konyha, fa pallók, lépcsők, hidak, pihenőhelyek, alattunk robogó patak, sziklafalak, látványos kovácsműhely, régi malom, kenyérsütöde, pisztrángos-tó és mindenütt zöld növényzet szegélyezi.

3. nap: „A szívért és a koronáért” – egy tragikus sorsú trónörökös emlékezete — Arstetten kastélya
A gondozott, hatalmas park közepén álló kastély az Osztrák-Magyar Monarchia sorsfordítói éveinek állít méltó és örök mementót. A szarajevói merényletben elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös herceg élete és munkássága elevenedik meg falai között. A kastély és kriptája, a mellette álló gyönyörű templom és a védett történelmi kastélypark feledhetetlen élményként színesi hazafelé vezető utunkat. 

3 nap/ 2éj, szállás 2 ágyas fürdőszobás szobákban, félpanziós ellátással

Részvételi díj: 76 400 Ft 
Egyágyas felár: 9 800 Ft

Találkozó: 06:45
Indulás.: 07:00


Idegenvezető: Derzsyné Nagy Bernadett

Előzetes tájékozódásunk szerint belépőkre kb. 50 euró szükséges.

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMW töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Jelentkezés lezárva

Olvasnivalóért katt erre a sorra vagy ide

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 25.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink