Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

1137 BUDAPEST
KATONA JÓZSEF U. 15.

KEDDEN
ÉS CSÜTÖRTÖKÖN
10-17 ÓRÁIG

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Élménytúra a „faúsztatók útján” + Schallaburg és Arstetten 3nap/2éj

2021. május 15. szombat

Közkívánatra!

Időpont: 2020. május 15-17. péntektől vasárnapig

Utazás: autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Egágyas felár: 12 000 Ft

Részvételi díj: 79 900 Ft

1. nap: A Wachau vidékének gyöngyszeme: Schallaburg várkastélya
Reggeli indulást követően rövid pihenőkkel utazunk Ausztria egyik legszebb reneszánsz várkastélyához. Schallaburgi sétánk egy izgalmas időutazás a sötét középkortól a 16. századig, amikor a várat reneszánsz kastéllyá alakították. A romantikus lakóvár, a gótikus kápolna, a fegyverterem egészen a kétszintes terrakotta díszítésű látványos árkádsorig a múlt egy-egy szeletét tárja elénk. A felső folyosók árkádjait 1600 terrakotta figura, címer díszíti. Múzsák, mitológiai alakok, a mondavilág hírességei jelennek meg ezeken a falakon, akik a hét művészetet és a hét fő erényt személyesítik meg. Almáskertje, rózsaligetei a reneszánsz kertművészetet dicsérik.

2. nap:  „faúsztatók útja” — Mendling-völgyi élménytúra és libegőzés
Az Erlebniswelt Mendlingtal nem egy egyszerű szurdok, hanem komplex élményvilág sok látnivalóval, érdekességgel és lenyűgöző természetes és mesterséges építménnyel. A fa volt a legfőbb nyersanyag, amelyből az itt élők fenntartották magukat és az itt megismerhető úsztatási technikát megélhetésük érdekében maguk fejlesztették ki. Mintegy 6 km-es gyalogtúrán ennek emlékeivel, eszközeivel találkozunk lépten-nyomon, sőt látogatásunk alkalmával érdekes látvány-faúsztatáson be is mutatják az úsztatás technikáját valamint a fűrésztelepen a feldolgozást. Utunkat a festői erdei környezetben füstös-konyha, fa pallók, lépcsők, hidak, pihenőhelyek, alattunk robogó patak, sziklafalak, látványos kovácsműhely, régi malom, kenyérsütöde, pisztrángos-tó és mindenütt zöld növényzet szegélyezi. Élményeinket libegőzéssel is gazdagítjuk! Csöndben, a fák fölött suhanunk fel a 1808 m magas Hochkar hegyre. A libegő felső állomása „csak” 1773 m magasságban van, csodálatos panorámával a környékre.. A lefelé vezető 10 perces siklás a föld felett, életre szóló pillanatokat tartogat a hegyek látványával.

3. nap: „A szívért és a koronáért” – egy tragikus sorsú trónörökös emlékezete — Arstetten kastélya
A gondozott, hatalmas park közepén álló kastély az Osztrák-Magyar Monarchia sorsfordítói éveinek állít méltó és örök mementót. A szarajevói merényletben elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös herceg élete és munkássága elevenedik meg falai között. A kastély és kriptája, a mellette álló gyönyörű templom és a védett történelmi kastélypark feledhetetlen élményként színesi hazafelé vezető utunkat. 

Idegenvezető: Derzsyné Nagy Bernadett

Találkozó: 06:45;   Indulás.: 07:00

Előzetes tájékozódásunk szerint belépőkre kb. 50 euró szükséges.

Megrendelés kirándulásra   (a szabad helyek függvényében, legkésőbb 2020. április 15-ig)

(Többnapos kirándulásokra a részvételi díját két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 30 nappal a fennmaradó második részletet.)

További olvasnivalóért katt ide vagy ide

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.


Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!  

 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2020. augusztus 03.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink