Kulturális kirándulások

Őszi színpompában a Plitvicei-tavak ♦ 2nap/ 1éj

2023. október 21. szombat

Időpont:   2023. október 21-22.   szombattól vasárnapig    2nap/ 1éj  

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szobákban

1. nap: Utunkat rövid pihenőkkel megszakítva utazunk Csáktornyára, ahol a reneszánsz várpalotában a Zrínyiek királyi pompa szerint éltek. Varasd mindamellett, hogy európa egyik legszebb barokk városa, egykoron az Erdődyek városa volt. Városnéző sétáinkat követően folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, hogy másnap kipihenve élvezzük a természeti látványosságokat.

2. nap: Reggeli után európa egyik legszebb természeti kincséhez, a Plitvicei-tavak bejáratához utazunk autóbuszunkkal. A Mala Kapela és a Pljesevica-hegyvonulatok találkozásánál összefutó folyók Bijela rijeka (Fehér folyó) és a Crna rijeka (Fekete folyó) hozták létre és táplálják az egységes plitvicei tórendszert. A pallókon sétálva szemet gyönyörködtető vízesések, zuhatagok tárulnak elénk. A Plitvicei tavak legmagasabb tava a Proscanski tó 637 méteren fekszik, míg a legalsó 503 méteren. Ezen a 134 méter szintkülönbségen, 16 tavat és mintegy 200 vízesést csodálhatunk meg, szinte egyik éri a másikat. A idilli táj minden évszakban gyönyörű, de a természet színjátéka ősszel a legvarázslatosabb. A Nemzeti Park területén 4-5 órát töltünk. Közösen hajózunk a Kozjak-tavon, majd mindenki saját tempójában járhatja be a mesevilágra emlékeztető területet. (Tudta? A park hatvanas években Karl May német író egyik híres indiánfilmjének, a Winnetou-nak is helyszínt adott a hatvanas években.) A parkon belül a turistautak jól kiépítettek. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, innivalót illetve esőkabátot vinni a gyalogláshoz. Több helyen van lehetőség étkezésre, souvenírek vásárlására illetve számos mellékhelyiség áll a látogatók számára. A természet csodálatos harmóniájával, a víz játékával, az őszi színek kavalkádjával feltöltődve délután hazaindulunk és körülbelül 21 óra magasságában érkezünk vissza Budapestre.

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

Részvételi díj:  66 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek)

Egyágyas felár: 12 000 Ft/ fő/ éj

Klubtagnak:  64 900 Ft

Kirándulásunk legkésőbb 2023. szeptember 15-ig minimum 25 fő jelentkezése esetén indul. Nagyon előre kell lefoglalnunk a belépőket a tavakhoz és a szállást, ezért minél hamarabb várjuk a megrendeléseket!  Külön fizetendő belépőre, foglalási díjra 30 euro/ fő szükséges. 
Többnapos kirándulásokra a részvételi díjat két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 2023. szept. 20-ig a fennmaradó hátralékot. A megrendelésben kérjük jelezze, ha 2 részletben kíván fizetni. Programjainkhoz további általános részletekért  — pl. a szálláson társításra vonatkozóan —  kérjük tájékozódjon alább 
vagy honlapunk "Egyesületünkről" menüpontjában. (2023.07.27.)

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?    Rövidített link:  https://tinyurl.hu/qwqD    Tervezett útvonal: térkép
Javasoljuk, hogy külföldi kirándulás előtt pár nappal kössön honlapunkról betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával!