Kulturális kirándulások

Adventi kirándulás Zágrábban SalajLand-i fényvarázslattal

2022. december 17. szombat

    

Horvátország fővárosában rendezik Európa egyik legszebb adventi vásárát. Ilyenkor az ünnepvárás felfokozott hangulata járja be az óváros tereit és hangulatos utcáit. A főváros szívében, a Jelasic téren gazdag zenei programok zajlanak, a városközpont sétálóutcáiban hagyományos kézműves vásárt találunk és élő jászolt. Ebben a miliőben helyi idegenvezetővel ismerkedünk a város nevezetességeivel, melyek történelmünkkel is kapcsolatosak. Gondoljunk csak arra, hogy Zágráb alapítása Szent László király nevéhez kötődik és még sok momentum, amikről majd sétánkon szó esik. Az Alsóvárosban elsétálunk a parksor ölelésében álló monarchiás épületek mellett, majd a Felsővárosban a történelmi óváros mesebeli, zegzugos, középkori utcáin mélyedünk el a város régmúlt izgalmas eseményeiben a Káptalan domb katedrálisa és a Gradechen lévő épületek között. A zágrábi adventi vásár külső része a Zrinjevac parkban található, szépen kivilágított fákkal, pavilonokkal. Nem hagyhatjuk ki a zágrábi piacot sem, ahol olyan specialitásokat kóstolhatunk, mint cevap, a helyi rétes, a strukli. 
Újabb és másabb élményért a horvátországi Grabovnicába utazunk, ahol a Salaj család különös hóbortjukkal örvendezteti meg kíváncsi látogatókat. Szinte filmbe illő fényáradat elevenedik meg a szemünk előtt! Karácsonyi csodavilágukat hatalmas birtokukon építetik föl évről-évre, sokmillió tarka izzóval díszítik fel a fákat, bokrokat, káprázatos fényhatásokkal és idilli hangulattal, karácsonyi dallamokkal várják a vendégeket. Ha pedig szerencsénk van és Holle Anyó érkezésünk örömére fölrázza a párnáját, tán még Karácsonyig is maradnánk!  
(Horvátország; Kuna/ Euro)

Találkozó: 06:45;   Indulás: 07:00 órakor   Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban

Részvételi díj:  19 900  Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek)

Klubtagnak:  17 900 Ft

Előzetes tájékozódásunk szerint Zágrábban 5 euro szükséges, Salajlandi belépőre 45 kuna. (nem fizethető euróban, csak kunában!)

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz  - klikkelj a sorra és olvasd el! 
Honnan indulunk? - kattints ide!   Tervezett útvonal: térkép   Rövidített link: https://tinyurl.hu/sWY8
A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat.