Kulturális kirándulások

Ausztria gyöngyszeme: Melk

2023. március 25. szombat

A bencés apátság erőt sugározva, fennkölten uralja az ausztriai Duna-völgyet. Sokunknak ismerősként köszön, mikor megpillantjuk az osztrák autópályáról. Aki pedig olvasta vagy filmen látta Umberto Eco A Rózsa neve című művét, egészen biztos, hogy ellátogat Melkbe!
Melk immár több mint 1000 éve Alsó-Ausztria szellemi és kulturális központja. A babenbergi várként alapított melki apátságban több mint 900 éve a bencés rendhez tartozó szerzetesek élnek és alkotnak. 
Az Apátsági Múzeumban különböző építészeti megoldásokat, fény, hang és új média effekteket felvonultató termek várják a vendégeket. Látogatásunk fénypontja minden kétséget kizáróan a művészi kialakítású könyvtár, a márványterem és a templom megtekintése. Az erkélyről a lélegzetelállító panorámában gyönyörködünk. A városka ódon utcáin lesétálunk a Duna partra, ahonnan egy búcsúpillantást veszünk a fölénk magasodó épületegyüttestől.

 

Találkozó: 06:00;   Indulás: 06:15 órakor

Részvételi díj: 23 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek) 

Klubtagnak: 21 900 Ft

Csoportunk létszáma min. 30 fő. 

  

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?  Tervezett útvonal: térkép  Rövidített link: https://tinyurl.hu/a9lp

Javasoljuk, hogy külföldi kirándulás előtt pár nappal kössön honlapunkról betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával!