Kulturális kirándulások

A Barátság Klub autóbuszos utazási szabályzata

Különjárati autóbuszainkon az ülőhelyeket a befizetés sorrendjében értékesítjük egyesületünk tagjai számára. Az ülőhelyfoglalással kapcsolatban igyekszünk figyelembe venni vendégeink kéréseit, egyéni szempontjait is, de a módosítás jogát fenntartjuk.

Az indulást megelőző 15. napon, többnapos kirándulás esetén az indulást megelőző 30. napon dől el, hogy csoportunk létszámának megfelelően milyen méretű autóbuszt biztosítunk. Nem utazunk 18+2 főnél kisebb vagy emeletes autóbusszal. Kivételes esetben, amennyiben csoportlétszámunk 16 és 28 fő között van, az autóbusz bérlési költségéhez 2000 Ft hozzájárulást kérhetünk utastársainktól, mely összeg a kiránduláson fizetendő készpénzben, a belépőjegyekkel együtt. Ezzel biztosítani szeretnénk, hogy az optimális létszámnál kevesebb résztvevővel is meg tudjuk tartani a programunkat. 

Az első sor 4 ülése szolgálati hely, ahol vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. 49+2 fős, vagy 57+2 fős autóbusz esetén a második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melyek díja napi 3000 Ft/fő/ülőhely. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett VIP vagy +1 ülés felárat visszafizetjük.

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMV töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út - Ifjúság útja kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő  buszos parkoló sávból indulnak és ide is érkeznek vissza. (A Dózsa György útnak ez a szakasza, szinte "nekimegy" a Danubius Hotel Aréna épületének.)


Cím és térkép: 1146 Budapest, Dózsa György út 1. 
(Térkép megnyitásához kattintson a címre!)

GPS-koordináta: 47.50050841169092, 19.101007446368328 

Az autóbusz és az idegenvezetőnk a találkozás időpontjára érkezik a helyszínre. Idegenvezetőnk útvonalat egyeztet a gépkocsivezető kollégával, kihelyezi az ültetőkártyákat majd fogadja vendégeinket. Felszállás az első ajtónál, regisztrálást követően.

Induláskor és a program során is a későkre maximum 5 percet várunk!
(Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani, kártérítés nem kérhető!) Távolmaradás esetén a részvételi díj nem téríthető vissza!

Autóbuszunk ablakában kifüggesztve látható egyesületünk emblémája és az ügyeleti telefonszám. Javasoljuk indulás előtt lefotózni, telefonunkra elmenteni illetve még regisztrálás előtt igénybe venni az OMV töltőállomás mellékhelyiségét. Az OMV benzinkúton mosdólehetőség 6:00 órától lehetséges. Ha ettől korábbi időpontban indulunk útra, indulást követően kb. 1 óra elteltével mosdólehetőséget biztosítunk.
Gépkocsival a környező utcákban a parkolás hétfőtől péntekig fizetős, hétvégén ingyenes, a reggeli órákban nem zsúfolt. Legközelebbi P+R parkoló a Pillangó utcánál található.

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén ingyenes vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül más fel- és leszállási lehetőség nincs. Ez alól kivétel, ha az M1 és M7 autópályán közelítjük meg Budapestet és utastársunk még a visszaút előtt jelzi idegenvezetőnknek az igényét, akkor az Egér útnál a Péterhegyi úti OMV benzinkútnál vagy a Sasadi úti buszmegállóhoz közeli OMV benzinkút mellett biztosítunk egy gyors leszállást. 

Autóbuszos utazás során kötelességünk betartani a KRESZ szabályait és az autóbuszvezető(k) vezetési- és pihenőidejére vonatkozó AETR  szabályozást! 

Az autóbuszon a biztonsági övet kötelező becsatolni! Tilos menet közben a gépjárművezetőt zavarni, figyelmét a vezetéstől elvonni és higiéniai okokból a WC-t használni. Tilos továbbá állva utazni, dohányozni, állatot hozni, szúró- és vágó eszközöket használni, fagylalttal felszállni és olyan magatartást tanúsítani, mely a többi utastárs testi épségét veszélyezteti, nyugalmát zavarja, sérti vagy megbotránkoztatja. Az utazásból a csoport vezetője a többiek védelme és program zavartalan lebonyolítása érdekében kizárhatja az ittas vagy tudatmódosult állapotban lévő személyt, a feltételezhetően fertőző betegségben szenvedőt, vagy alkalmazkodásra képtelen személyt.

Hosszabb utazáskor kb. 3 óránként tartunk mosdószünetet, de sűrgős esetben a legközelebbi lehetőségnél megállunk.

Az utasülések háttámláján lévő háló újságok, szórólapok és nem nehéz tárgyak pl. vizespalackok tárolására szolgál! A kalaptartó polcra helyezett tárgyakat körültekintően és biztonságosan tároljuk, hogy esetleges leesésükkel utastársaink testi épségét ne veszélyeztessük! Vigyázzunk az autóbusz tisztaságára, ne hagyjunk szemetet magunk után!

Az autóbuszban elhelyezett tárgyakért, értékekért felelősséget nem vállalunk. A program megkezdése előtt, alatt és után, a csoport leszállítását követően az autóbuszt bezárjuk, biztonsági okokból a gépkocsivezetőn kívül más személy nem tartózkodhat az autóbuszon.

A program során esetlegesen előálló rendkívüli eseményről két tanú aláírásával jegyzőkönyv készítendő.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt!

Az induláskor az ülőhelyre elhelyezett ültetőkártyákat a kirándulás végéig őrizze meg, mert szerencsét hozhat! Hazaúton, ha 30 főnél többen vagyunk az autóbuszon, kisorsolunk egy 3000 Ft értékű ajándékutalványt, melyet tárgyév végéig beválthat a Barátság Klub bármelyik saját szervezésű autóbuszos kirándulására.

Külföldre ne induljon el utasbiztosítás nélkül! Kössön Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást egyesületünk szerződéses partnerénél honlapunkon keresztül egyszerűen és gyorsan, bankkártyája használatával! 

Kellemes kirándulást és szerencsés hazaérkezést kívánunk!