Kulturális kirándulások

A Barátság Klub autóbuszos utazási szabályzata

Különjárati autóbuszainkon az ülőhelyeket a befizetés sorrendjében értékesítjük egyesületünk tagjai számára. Az ülőhelyfoglalással kapcsolatban igyekszünk figyelembe venni vendégeink kéréseit, egyéni szempontjait is, de a módosítás jogát fenntartjuk. 

Az első sor 4 ülése szolgálati hely, ahol vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. 49+2 fős, vagy 57+2 fős autóbusz esetén a második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melyek díja 3000 Ft/fő/nap/ülőhely. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett VIP vagy +1 ülés felárat visszafizetjük.

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMV töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út - Ifjúság útja kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszos parkoló sávból indulnak és ide is érkeznek vissza. (A Dózsa György útnak ez a szakasza, "szinte nekimegy" a Danubius Hotel Aréna épületének.)


Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út. 1.  
(térkép megnyitásához kattitson a címre!)

GPS-koordináta: 47.50050841169092, 19.101007446368328 

Az autóbusz és az idegenvezetőnk is a találkozás időpontjára érkezik a helyszínre. Idegenvezetőnk útvonalat egyeztet a gépkocsivezető kollégával, kihelyezi az ültetőkártyákat majd fogadja vendégeinket. Felszállás az első ajtónál, regisztrálást követően.

Induláskor és a program során későkre maximum 5 percet várunk!
(Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani, kártérítés nem kérhető!) Távolmaradás esetén a részvételi díj nem téríthető vissza!

Autóbuszunk ablakában kifüggesztve látható egyesületünk emblémája és az ügyeleti telefonszám. Javasoljuk indulás előtt lefotózni, elmenteni illetve még regisztrálás előtt igénybe venni az OMV töltőállomás mellékhelyiségét. Az OMV benzinkúton mosdólehetőség 6:00 órától lehetséges. Ha ettől korábbi időpontban indulunk útra, indulást követően kb. 1 óra elteltével mosdólehetőséget biztosítunk. 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén ingyenes vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül más fel- és leszállási lehetőség nincs. Ez alól kivétel, ha az M1 és M7 autópályán közelítjük meg Budapestet, az Egér útnál a Péterhegyi úti OMV benzinkútnál biztosítunk egy gyors leszállást, amennyiben utastársunk még a visszaút előtt jelzi idegenvezetőnknek és gépkocsivezetőnknek az igényét. Innen gyalogosan könnyen megközelíthető a 150-es (Újbuda Városközpont M - Budatétény vasútállomás Campona), 153-as (Infopark - Gazdagrét) és a 250-es (Kelenföldi vasútállomás M - Savoya park) autóbuszok Őrmezei úti vagy Bolygó utcai megállói.

Gépkocsival a környező utcákban a parkolás hétfőtől péntekig fizetős, hétvégén ingyenes, a reggeli órákban nem zsúfolt. Fizető övezeten kívüli parkolást javaslunk 1 metrómegállóval odébb, a Pillangó utcai metrómegállón túli utcákban.

Az induláskor az ülőhelyre elhelyezett ültetőkártyákat a kirándulás végéig őrizze meg, mert szerencsét hozhat! Hazaúton, ha 30 főnél többen vagyunk az autóbuszon, kisorsolunk egy 3000 Ft értékű ajándékutalványt, melyet 2023. december 31-ig beválthat a Barátság Klub bármelyik saját szervezésű autóbuszos kirándulására.

Az autóbuszon a biztonsági övet kötelező becsatolni! Tilos menet közben a gépjárművezetőt zavarni, figyelmét a vezetéstől elvonni és higiéniai okokból a WC-t használni. Tilos továbbá állva utazni, dohányozni, állatot hozni, szúró- és vágó eszközöket használni, fagylalttal felszállni és olyan magatartást tanúsítani, mely a többi utastárs testi épségét veszélyezteti, nyugalmát zavarja, sérti, vagy megbotránkoztatja. Az utazásból a csoport vezetője a többiek védelme és program zavartalan lebonyolítása érdekében kizárhatja az ittas, vagy tudatmódosult állapotban lévő személyt, a fertőző betegségben szenvedőt, vagy alkalmazkodásra képtelen személyt.

A program során esetlegesen előálló rendkívüli eseményről két tanú aláírásával jegyzőkönyv készítendő. 

Az autóbuszban elhelyezett tárgyakért, értékekért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, vigyázzunk autóbusz tisztaságára!

A program megkezdése előtt, alatt és után, a csoport leszállítását követően az autóbuszt bezárjuk, biztonsági okokból a gépkocsivezetőn kívül más személy nem tartózkodhat az autóbuszon.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt!

Külföldre ne induljon el utasbiztosítás nélkül! Kössön Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást egyesületünk szerződéses partnerénél honlapunkon keresztül egyszerűen és gyorsan, bankkártyája használatával! 

Kellemes kirándulást és szerencsés hazaérkezést kívánunk!