Kulturális kirándulások

A Barátság Klub autóbuszos utazási szabályzata

Különjárati autóbuszainkon az ülőhelyeket a befizetés (előlegfizetés) sorrendjében értékesítjük. Az ülőhelyfoglalással kapcsolatban igyekszünk figyelembe venni vendégeink kéréseit, egyéni szempontjait is, de a módosítás jogát fenntartjuk.

Az autóbuszokat a befizetők létszámának megfelelően biztosítjuk. A csoportok létszámát egynapos autóbuszos kirándulásra az indulást megelőző 15. napon, többnapos kirándulásra az indulást megelőző 30. napon zárjuk. 

Az első sor 4 ülése szolgálati hely, ahol vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. 48+2 fős vagy még nagyobb autóbusz esetén a második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melyek díja 3000 Ft/fő/ülőhely. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett VIP vagy +1 ülés felárat visszafizetjük. Az autóbuszokat a befizetők létszámának megfelelően biztosítjuk, de ha létszámunk 16 és 30 fő között van, az autóbusz bérlési költségéhez 2000 Ft hozzájárulást kérhetünk vendégeinktől, mely összeg a kiránduláson készpénzben fizetendő a belépőjegyekkel együtt. Ezzel biztosítani szeretnénk, hogy az optimális létszámnál kevesebb résztvevővel is meg tudjuk tartani programunkat!

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út — Ifjúság útja kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával (Dózsa György út 1.) szemben lévő buszos parkoló sávból indulnak és ide is érkeznek vissza.  A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség. Ez alól kivétel, ha az M1 és M7 autópályán közelítjük meg Budapestet, az Egér úti OMV benzinkútnál biztosítunk egy gyors leszállást, amennyiben utastársunk még a visszaút előtt jelzi idegenvezetőnknek és gépkocsivezetőnknek az igényét.

Gépkocsival a környező utcákban a parkolás hétfőtől péntekig fizetős, hétvégén ingyenes, a reggeli órákban nem zsúfolt. Fizető övezeten kívüli parkolást javaslunk 1 metrómegállóval odébb, a Pillangó utcai metrómegállón túl. Az OMV benzinkúton mosdólehetőség 6:00 órától lehetséges. Ha ettől korábbi időpontban indulunk útra, indulást követően kb. 1 óra elteltével mosdólehetőséget biztosítunk. 

Idegenvezetőnk az indulás előtt tizenöt perccel érkezik a helyszínre. Idegenvezetőnk elhelyezi az ültető kártyákat, majd fogadja vendégeinket. Felszállás regisztrálást követően az első ajtón történik. 

Induláskor és a program során későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani, kártérítés nem kérhető!) Meg nem jelenés esetén a részvételi díj nem téríthető vissza!

Az autóbuszon a biztonsági övet kötelező becsatolni! Tilos menet közben a gépjárművezetőt zavarni, figyelmét a vezetéstől elvonni és higiéniai okokból a WC-t használni. Tilos továbbá állva utazni, dohányozni, állatot hozni, szúró- és vágó eszközöket használni, fagylalttal felszállni és olyan magatartást tanúsítani, mely a többi utastárs testi épségét veszélyezteti, nyugalmát zavarja, sérti, vagy megbotránkoztatja. Az utazásból a csoport vezetője a többiek védelme és program zavartalan lebonyolítása érdekében kizárhatja az ittas, vagy tudatmódosult állapotban lévő személyt, a fertőző betegségben szenvedőt, vagy alkalmazkodásra képtelen személyt.

A program során esetlegesen adódó rendkívüli eseményről két tanú aláírásával jegyzőkönyv készítendő. 

Az autóbuszban elhelyezett tárgyakért, értékekért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, vigyázzunk autóbusz tisztaságára!

A program megkezdése előtt, alatt és után, a csoport leszállítását követően az autóbuszt bezárjuk, biztonsági okokból a gépkocsivezetőn kívül más személy nem tartózkodhat az autóbuszon.

Az induláskor az ülőhelyre elhelyezett ültetőkártyákat a kirándulás végéig őrizze meg, mert szerencsét hozhat! Hazaúton, ha 30 főnél többen vagyunk az autóbuszon, kisorsolunk egy 3000 Ft értékű ajándékutalványt, melyet 2023. december 31-ig beválthat a Barátság Klub bármelyik saját szervezésű autóbuszos kirándulására.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt! Külföldre ne induljon el utasbiztosítás nélkül! Kössön Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást egyesületünk szerződéses partnerénél honlapunkon keresztül egyszerűen és gyorsan, bankkártyája használatával! 

Kellemes kirándulást és szerencsés hazaérkezést kívánunk!