Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Budapesti séta — Művészportrék + Epreskert

2021. május 26. szerda

Budapesti sétáinkon szóba kerül a nevük, nélkülük a századfordulós Budapestről nem is lehet beszélni. Ezúttal ők lesznek a főszereplők, azok a művészek, akik a 19. század fordulóján, az aranykorban maradandót alkottak. Festményeikkel, szobraikkal, iparművészetükkel a mai napig ámulatba ejtenek bennünket, de milyenek voltak ők alkotás közben, kik voltak a múzsák; milyen volt magánéletük, hétköznapjaik? megnézzük hol lakott Stróbl, melyik volt Jungfer villája, hová költöztek Schulekék, de főleg azt, hogy hol alkottak, melyik műteremben tanított pl. Lotz, hol rendezkedett be Benczúr, milyen különc szokásaik voltak, milyen viszonyban voltak ők, a nagyok egymással és még az is kiderül, ki volt az ihletet adó múzsájuk. Számtalan történet és sok-sok színes kép, híres festmény hozza majd őket közel hozzánk és természetesen bepillantunk az Emlékezés és felejtés kertjébe is, vagyis az Epreskertbe.

Sétavezető: Szántó Mária   (A sétán elhangzó szöveg semmilyen formában sem rögzíthető.)

Találkozó: 10:00 órakor a Fasori Református templom előtt (Budapest, Városligeti fasor 5.)

Megrendeléskor fizetendő klubtagoknak 1000 Ft (vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet), nem klubtag vendégnek 1500 Ft szervezési díj + az idegenvezetés díja 3000 Ft/fő a VOX audioguide készülékkel együtt, mely szintén megrendeléskor fizetendő. (Esetleges elvesztése vagy megrongálódása esetén „50,00 € nettó per készülék” pótdíjat számít fel bérlőjének a bérbeadó cég.) A fülhallgató egyszerhasználatos, a nyakba akasztható készülék fertőtlenített. Jelentkezési és befizetési határidő május 19-ig.

A program időtartama alatt az egészségvédelmi előírások betartása kötelező! (pl. oltási igazolvány, orrot és szájat takaró maszk, egymástól 1,5 méteres távolság betartása, kézfertőtlenítő használata)

Megrendelés budapesti sétára

A Barátság Klubbal kapcsolatos új, 2021-es általános tájékoztató információ innen letölthető

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. május 12.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Köszöntjük névnapjukat ünneplő klubtagjainkat!

Támogatóink, partnereink