Kulturális kirándulások

Budapesti séta — Országgyűlési Könyvtár

2023. február 7. kedd

Budapesti séta — Látogatás a törvényhozás könyvtárában, az Országház épületében működő Országgyűlési Könyvtárban. Könyvtár- és művészettörténeti sétánk során bepillantunk a műemléki környezetben működő modern szolgáltatások kulisszatitkaiba és a múltidéző kiállítás és a különgyűjtemények bemutatása mellett megcsodálhatjuk a világ legszebbjei között számontartott olvasótermet. Programunk keretében kivételes lehetőségünk lesz megtekinteni a szigorúan védett 19. sz-i főnemesi könyvtárat, a 150 éves Ghyczy-gyűjteményt. 

Találkozó: 9:45 órakor az Országház épületének Kossuth téri Metró állomás felőli végénél, Andrássy Gyula emlékművénél. Csoportunk maximális létszáma 20 fő lehet, ha az engedélyezett létszám betelik, azon felül és 2023. január 27-ét követően nem tudunk több jelentkezést elfogadni.

Részvételi díj klubtagoknak 1200 Ft (vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet), nem klubtag vendégnek 1500 Ft szervezési díj. A belépés és vezetés ingyenes.

Jelentkezéskor a  születési dátumot (év/hó/nap), állampolgárságot megadni, a belépéshez használt személyazonosító okmányt (személyi vagy útlevél?), az okmányt kiállító országot kérjük megnevezni  és ezt a személyazonosító okmányát a belépéshez magával hozni!  Az adatokat 2023. január 27-ig továbbítanunk kell, ennek hiányában nem léphetünk be az épületbe. A személyi igazolvány száma is szükséges!

Előzetes tájékoztató a belépéshez: 
- A belépéshez minden érkezőnek rendelkeznie kell érvényes, személyazonosításra alkalmas okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány). 
- Az Országház épületébe kizárólag előzetes biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák és csomagok illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, gázspray stb.) nem hozhatók be. Tilos az épületbe fegyvert, lőfegyvert, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert vagy ezek felhasználására alkalmas készüléket, illetve bármilyen pirotechnikai eszközt behozni. 
- A beléptetéskor kapott belépőkártyát/karórát meg kell őrizni, kilépéskor le kell adni. 
Az elveszett belépőkártyákért/karórákért 3.600,-Ft ellenértéket kell fizetni. 

 várólistára. Amennyiben szabadul fel helyünk, értesítjük!

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz