Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Budapesti séta — Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

2020. szeptember 23. szerda

   

Látogatásunk mottója: A kéz tisztasága ma még több életet ment!

Budapesti sétaSemmelweis Ignác (1818-1965) egykori szülőházában működő Orvostörténeti Múzeum az orvostudomány és gyógyszerészet hazai és nemzetközi történetéből ad ízelítőt. A kiállítás laikusok számára is érdekes, szakvezető segítségével pedig különösképpen alapos és élvezetes ismeretszerzésben lesz részünk!

„Kiállításunk gerincét a nyugati medicina történetének bemutatása adja; az ókori Egyiptomtól a legújabb korig vezetjük látogatóinkat. A látogató nemcsak a gyógyítás folyamatos tökéletesedéséről alkothat képet magának, hanem a medicinának és a gyógyszerészetnek a különböző korokban, s különböző civilizációkban játszott szerepéről is, azaz a nyugati orvoslás kultúrájának sokszínű, szerteágazó gyökerű és örökké változó hagyományáról.”

„A kiállítás a gyógyításban, az orvoslásban egykor használt eszközök mellett az orvosi, természettudományos könyvek, dokumentumok, valamint a betegséget s a gyógyítást bemutató festmények, szobrok stb. segítségével pontról, pontra ábrázolja az orvosi, biológiai tudás évezredeken átívelő tökéletesedését, a sebészeti, szülészeti technika folyamatos fejlődését, és a betegség, a halál, illetve a gyógyítás művészi ábrázolását.” (forrás: a múzeum honlapja)

A gyermekágyi láz okát felfedező tudós hamvait az épület árnyas udvarának oldalfalában helyezték el, emlékét, életének relikviáit a múzeum őrzi. Az utókort Borsos Miklós Anyaság című szobra emlékezteti a híres szülész kiemelkedő munkásságára.

Találkozó: 10:00 órakor a múzeum bejárata előtt;   cím: 1013 Budapest, Apród u. 1-3.

A csoport létszáma max. 10 fő lehet, ez a létszámkeret betelt.

Megrendeléskor fizetendő szervezési díj 1200 Ft (vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet) + a helyszínen fizetendő a belépődíj vezetéssel dolgozóknak 1200 Ft, 62-70 éves kor közöttieknek 700 Ft, 70 éven felülieknek 200 Ft

Jelentkezés lezárva

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. április 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink