Kulturális kirándulások

Budapesti séta - Kodály Zoltán Emlékmúzeum a köröndön

2023. február 27. hétfő

   

Kodály Zoltán (Kecskemét, 1882 – Budapest, 1967) zeneszerző egykori otthona – melyben 1924-től haláláig lakott – a Belvárost a Városligettel összekötő reprezentatív fasor, az Andrássy út és a ma nevét viselő tér, a Kodály körönd sarkán épült eklektikus stílusú bérpalota földszintjén található.
Az 1990-ben megnyitott Kodály Zoltán Emlékmúzeum állandó kiállításként eredeti formájában, teljes berendezéssel mutatja be a mester otthonát. A dolgozószoba a hatalmas könyvtárral, a zeneszalon és az ebédlő a nagy zeneszerző, népzenetudós és pedagógus életének tárgyi dokumentumaival, az őt körülvevő bútorokkal és műalkotásokkal idézi vissza a magyar zenetörténet egyik legfontosabb huszadik századi műhelyét. A volt hálószobában pedig a tárlókban elhelyezett fényképek, az egész életművet reprezentáló kéziratok, a népzenegyűjtés dokumentumai adnak betekintést Kodály sokoldalú munkásságába.

Találkozó:  10:50 órakor a Kodály köröndön Hősök tere felé, a jobb oldalon, a ház bejárata előtt   cím: 1062 Budapest, Andrássy út 87-89. Csoportunk létszáma korlátozott, max. 20 fő.

Részvételi díj klubtagoknak 1200 Ft (vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet), nem klubtag vendégnek 1500 Ft szervezési díj + belépő filmvetítéssel és tárlatvezetéssel teljes árú 1750 Ft, kedvezményes 1000 Ft.

Jelentkezés lezárva

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz