Kulturális kirándulások

Egyesületünkről

 

"Üdv a Klubban!"
 

Szabadidőnk kellemes és hasznos eltöltéséhez kínálunk egyedi,
kulturális látnivalókban bővelkedő

 autóbuszos kirándulásokat, ismeretterjesztő városi sétákat, programokat,
melyeken a klubtagok önköltségi árakon vehetnek rész.

Klubéletünk több évtizedes hagyományait tiszteletben tartva, sok-sok év tapasztalatával a birtokunkban igyekszünk évről évre klubtagjainknak a lehető legszebb, legjobb, legérdekesebb kirándulásokat, programokat szervezni.

A Barátság Klub a miénk!

Azoké, akik létrehoztuk, csatlakoztunk, megbecsüljük és élvezzük mindazt a sokszínűséget,
melyet egymás tisztelete, barátsága jelent.

Immáron több, mint három évtizede formálódik közösségünk, miközben célunk mit sem változott: szabadidőnket töltsük hasznosan, ismerjük meg hazánk kulturális és természeti kincseit, látnivalóit, határainkon túl keressük fel magyar vonatkozású emlékhelyeinket! Az elmúlt évtizedek alatt sokaknak nyitottunk ablakot a világra, sokakat hívtunk társaságba a négy fal magányából. Tesszük mindezt továbbra is egyesületi formában, hogy minél többeknek legyen elérhető az igényes, kulturált szórakozás, magas szintű ismeretszerzés hazánkról és a világról. Mi klubunk sikerének a titka? Aki még nem vett részt programjainkon, az csak találgathat. Aki már velünk tart egy ideje, az tudja: a barátság. Nálunk barátokra lelhet, beszélgetőtársakra találhat, akikkel megoszthatja gondolatait, kirándulásainkon szerzett élményeit. Az együtt megismert látványosságok, az együtt szerzett új ismeretek, az együtt felfedezett érdekességek, az együtt átélt élmények mind-mind színesítik mindennapjainkat, gazdagítják tudásunkat, formálják személyiségünke, felidézésük mosolyt csal arcunkra. A szép emlékek szinte észrevétlenül kinccsé válnak a lelkünkben.

Hazánk szinte minden szegletében jártunk már, de mindig van új a nap alatt! Régi és új klubtagjainkkal mindig van mit felfedezni, s ha időnként vissza-vissza is térünk egy-egy helyre, mindig várnak újdonságok! Ahogy változik a világ körülöttünk, változnak az igényeink, érdeklődésünk, aszerint alakulnak a programjaink is. Nincs két egyforma kirándulás, mindegyik páratlan, utánozhatatlan és megismételhetetlen! Mi magunk tesszük egyedivé, olyanná, amilyenek mi vagyunk, mi, így közösen! Addig, míg visz a kíváncsiságunk, míg társakra lelünk, míg van rá anyagi fedezetünk, míg bírjuk vitalitással és amíg jó együtt!

A Barátság Klub Egyesület a Fővárosi Bíróságon 01-02-0009943-as szám alatt bejegyzett társadalmi egyesület. Tagja lehet, aki elfogadja egyesületünk Alapszabályát, Adatvédelmi és adatkezelési nyilatkozatát valamint tájékoztatónkat a működésünkről és befizeti az éves tagsági díjat. A klubtagság regisztrálásához név, lakcím és elérhetőség megadása szükséges.

A tagsági díj  1 évre  5000 Ft/fő
 

A tagság a váltás napjától számítva 1 év időtartamra érvényes. Belépéskor klubtagunk elfogadja, hogy az elnökség által meghatározott éves tagsági díjat semmilyen okból nem igényelheti vissza, adatait a Barátság Klub munkája során használhatja, de hozzájárulása nélkül más szervezetnek, vagy egyénnek nem adhatja át. A számozott klubtagsági kártyáját őrizze meg, mert ügyintézéskor a kártyán szereplő klubtagsági számára és érvényes klubtagságának időpontjára kell hivatkozzon! (Hosszabbításkor írja rá a dátumot, hogy lássa, mikortól érvényes újabb 1 évig a klubtagsága.) Elveszett klubtagsági kártya 500 Ft ellenében pótolható.

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díj, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést, és az idegenvezető / csoportvezető ellátását, programmal kapcsolatos költségét. A vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára! Az autóbuszon hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj, stb.), melyekre belföldön minimum napi kb. 5 – 6000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk, illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

heart Gyermekek számára 18 éves korig nem szükséges klubtagságot váltani és szabadidős programjainkra szervezési díjat sem kell fizetni. Autóbuszos kirándulásainkra (felnőtt családtaggal együtt utazó gyermekeknek) alkalmanként  2000 Ft kedvezményt biztosítunk. 

Közkívánatra 2021-től szeretettel várjuk klubtagunk vendégeit is! Számukra — klubtaggal együtt utazó(k)nak  — a részvételi díjra 2000 Ft felárat (illetve a mindenkori klubtagsági díj felét) számítunk fel. 

Mind a hazai, mind a külföldi kirándulásainkat helyi ismeretekkel rendelkező, vizsgázott országjárás-vezetők, nyelveket beszélő, jól felkészült idegenvezetők kísérik. Autóbuszos kirándulásainkat az előírásoknak megfelelő, kényelmes autóbuszokkal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel valósítjuk meg. Szabadidős programjainkat gyakorlott csoportkísérők, barátságos programszervezők és egyesületünk önkéntesei segítik.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást! 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak év közben módosulhatnak!

Honlapunkat folyamatosan frissítjük, melyen keresztül a klubtagok online is jelentkezhetnek programjainkra, klubtagságot tudnak hosszabbítani, sétabérletet igényelni és biztosítást kötni. A hírlevélre feliratkozók alkalmanként híreket kapnak házunk tájáról. Kirándulásainkon, programjainkon kívül internetes közösségi színterünk a facebook oldalunk és a facebook csoportunk. Egyesületünket és programjainkat nem áll módunkban hirdetni, ezért szívesen vesszük, ha a nyilvános facebook oldalunkon létrehozott eseményeinket klubtagjaink megosztásokkal segítik még több emberhez eljuttatni. Zárt facebook csoportunkban megosztjuk egymás között a programokon készült fotóinkat, de felhívjuk a figyelmet arra, hogy hivatalos és hiteles információk a honlapunkon találhatók és nem a facebookon!

Aktuális információkért kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat!   www.baratsagklub.hu

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. Külföldi kirándulásainkhoz nem kötelező, de ajánlott, hogy vendégeink biztosítással rendelkezzenek. A Barátság Klub Egyesület szerződéses partnere a Mondial Assistance AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe. Klubirodánkban személyesen is tudunk biztosítást kötni, de aki bankkártyával rendelkezik, honlapunkról bármikor köthet Betegség-, Baleset-, és Poggyászbiztosítást.

Kérjük, olvassa el a programjainkra vonatkozó "Jó tudni! További fontos információk"-at is!

 

"Szívküldi szívnek szívesen"

AJÁNDÉKOZZON ÉLMÉNYT SZERETTEINEK!