Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Egyik élmény a másik után Szegeden és környékén 2nap/ 1éj

2019. június 8. szombat

Időpont:  2019.június 8-9.  szombattól - vasárnapig  2nap/ 1éj

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Egyágyas felár: 4 900 Ft

Részvételi díj: 29 400 Ft

Idegenvezető: Nagy Gábor

 

1. nap: Indulás Budapestről 07:00 órakor. Városlátogatásunkat egy ipartörténeti különlegességgel kezdjük, az ország első, vasbetonból készült víztornyának felfedezésével. Az 1004,8 m3 víz befogadására alkalmas víztoronyban meggyőződünk a Föld forgásáról, arról, hogy az alföldi rónák tényleg végtelennek tűnnek, és a magasból feltérképezzük a lábunk alatt fekvő Tisza-parti várost. Esősorban a megújult dómra vagyunk kíváncsiak, de azon túlmenően idegenvezetőnkkel egy nagy körsétát teszünk a városban. A Széchényi tértől a Klauzál téren át a Dugonics térig, a Városházától a zsinagógán át (kívülről) a szerb templomig igyekszünk minél több ismerettel gazdagodni. Délután meglátogatjuk hazánk legnagyobb, természetes környezetben található állatkertjét. Az itt lakó állatok megtekintésén túl a vadasparki tölgyerdő és a Sancer-tó partja önmagában is kellemes kikapcsolódást nyújt. Este vacsora és szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében folytatjuk élménygyűjtő programunkat, elsősorban a nemrégiben megnyílt trópusi lepkekertben a „repülő virágokkal” és a sokféle szabadtéri és üvegházi növényekkel ismerkedünk. Autóbusszal csalinkázunk - és ahol tudunk megállunk – a milliónyi színben pompázó rózsaültetvények tengerében Szőregen. Algyőn kihagyhatatlan kulináris élményben lesz részünk, megkóstoljuk a haltepertőt. Kell is az energia, mert a Fehér-tóhoz igyekszünk, ahol egy kényelmes, kb. 4km-es túrán veszünk részt, szakvezetéssel. A hajdani szikes tóból kialakított halastó rendszer rendkívül gazdag madárvilága tárul elénk, a kilátótoronyból a Korom-sziget nyüzsgő sirálytelepének életébe pillanthatunk be. Ezzel a felejthetetlen élménnyel búcsúzunk Szeged környékétől és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megrendelés kirándulásra

Még 1db kétágyas szobánk van
 

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 15.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink