Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Egyik élmény a másik után Szegeden és környékén 2nap/ 1éj

2019. június 8. szombat

Időpont:  2019.június 8-9.  szombattól - vasárnapig  2nap/ 1éj

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Egyágyas felár: 4 900 Ft

Részvételi díj: 29 400 Ft

Idegenvezető: Nagy Gábor

 

1. nap: Indulás Budapestről 07:00 órakor. Városlátogatásunkat egy ipartörténeti különlegességgel kezdjük, az ország első, vasbetonból készült víztornyának felfedezésével. Az 1004,8 m3 víz befogadására alkalmas víztoronyban meggyőződünk a Föld forgásáról, arról, hogy az alföldi rónák tényleg végtelennek tűnnek, és a magasból feltérképezzük a lábunk alatt fekvő Tisza-parti várost. Esősorban a megújult dómra vagyunk kíváncsiak, de azon túlmenően idegenvezetőnkkel egy nagy körsétát teszünk a városban. A Széchényi tértől a Klauzál téren át a Dugonics térig, a Városházától a zsinagógán át (kívülről) a szerb templomig igyekszünk minél több ismerettel gazdagodni. Délután meglátogatjuk hazánk legnagyobb, természetes környezetben található állatkertjét. Az itt lakó állatok megtekintésén túl a vadasparki tölgyerdő és a Sancer-tó partja önmagában is kellemes kikapcsolódást nyújt. Este vacsora és szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében folytatjuk élménygyűjtő programunkat, elsősorban a nemrégiben megnyílt trópusi lepkekertben a „repülő virágokkal” és a sokféle szabadtéri és üvegházi növényekkel ismerkedünk. Autóbusszal csalinkázunk - és ahol tudunk megállunk – a milliónyi színben pompázó rózsaültetvények tengerében Szőregen. Algyőn kihagyhatatlan kulináris élményben lesz részünk, megkóstoljuk a haltepertőt. Kell is az energia, mert a Fehér-tóhoz igyekszünk, ahol egy kényelmes, kb. 4km-es túrán veszünk részt, szakvezetéssel. A hajdani szikes tóból kialakított halastó rendszer rendkívül gazdag madárvilága tárul elénk, a kilátótoronyból a Korom-sziget nyüzsgő sirálytelepének életébe pillanthatunk be. Ezzel a felejthetetlen élménnyel búcsúzunk Szeged környékétől és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megrendelés kirándulásra
(a szabad helyek függvényében, a szállásfoglalás miatt legkésőbb 2019. május 21-ig) 

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. május 18.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink