Kulturális kirándulások

Faragott világ a Bükk szélén

2023. november 11. szombat

Kisgyőr — A fafaragók „Mekkájaként” emlegetett falu a Bükk lábánál fekszik, nagyon szép természeti környezetben. A faanyag errefelé adott. Jó szerszám, ügyes kezek, népi iparművészek alkotókedve és a helyiek meleg szíve hozta létre ezt a mesébe illő helyet Szent Korona-kilátóval, Ökomenikus Betlehemmel és megannyi faragott figurával. Nem csoda, hogy csodájára jár mindenki, ki a szépet szereti! Helybéli „mesemondó” vezetőnkkel sorra járjuk az alkotásokat.

Jézus Szíve sziklakápolna Miskolctapolca — Hazánkban két sziklában létrehozott szentély található, az egyik ez, melyet kirándulásunkon meglátogatunk. A másik a Gellért-hegyi Magyarok Nagyasszonya sziklatemplom Budapesten, melyet budapesti sétáink alkalmával klubtagjainkkal szinte minden évben felkeresünk. Miskolctapolca egyik legszebb helyén neogótikus stílusban épült sziklakápolnát 1936-ban szentelték föl. A háború alatt megsérült, 1965-ben fejezték be a renoválását. A templomban található szobrokat Máriahegyi János egy budapesti mesterszobrász alkotta meg és ajándékozta a templomnak. Egyediségét elsősorban a hívek csodálhatják, most csoportunk is bebocsájtást nyer e különleges helyre.

Napközben Miskolctapolcán ebédelünk majd szép időben sétálunk a parkban. Ebéd a megrendelésben kérhető – Borsodi bográcsgulyás és Gundel palacsinta — helyszínen fizetendő 2600 Ft.

Grál Pince Görömböly — Miskolc falusias városrészében található, a ma is működő 500 borospincét teraszosan felsorakoztató történelmi pincesor. A legkülönlegesebbet látogatjuk meg, a Grál Pincét. Tulajdonosa Ducsai Attila a riolittufába kézzel faragott, honfoglalás kori motívumokkal díszítette, munkájának eredményeképpen egyedivé, különleges hangulatúvá varázsolta pincéjét. Pincetúránkon — ugyancsak kézműves remekkel — egy pohár borral koccintunk az egészségünkre. (A pincében +12 oC fok a hőmérséklet)

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

Részvételi díj: 19 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek)

Klubtagnak: 17 400 Ft

Sajnálatos technikai hiba folytán erre a kirándulásunkra a 2023. október 18-án 13:50 ig beküldött megrendelések nem érkeztek be az info@baratsagklub.hu e-mail címünkre, ezért visszaigazolva sem lettek a megrendelések. Elnézést kérünk és újabb megrendelés elküldését kérjük!  Köszönjük! 

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?    Rövidített link: https://tinyurl.hu/70Au   Tervezett útvonal: térkép 

Előzetes tájékozódásunk szerint külön fizetendő költségként 3400 Ft + fakultatív ebéd 2600 Ft -ra lehet számítani.