Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Hólepelben a"mátrai szentek"

2021. február 21. vasárnap

  

Egynapos utóbuszos kirándulás idegenvezetővel

A vulkanikus eredetű Mátra természeti szépségei, gazdag látnivalói és klimatikus adottságai minden évszakban vonzzák a kikapcsolódásra, friss levegőre vágyó kirándulókat. Kiadós sétával megkerüljük a legmagasabban (510m) fekvő mesterséges tavunkat, a Sás-tót, mely nyáron csónakázótó, télen korcsolyapálya, romantikus kis szigettel, nádassal, fahidakkal. Kilátója 53m magas acélszerkezet, eredetileg Algyőre készült, fúrótoronynak. Felkapaszkodva a negyedik szintjére, immáron kissé kimelegedve gyönyörködhetünk a havas mátrai erdőség panorámában. Autóbuszunkkal átutazunk Mátraházán, a légzőszervi betegek mekkájaként emlegetett szanatórium és hazánk legmagasabb csúcsa, a Kékes (1014m) mellett, a másik legmagasabb csúcs, Galyatető (965m) irányába haladunk, a Felső-Mátrába. Errefelé három szent „lakik”, Mátraszentimre, Mátraszentistván és Mátraszentlászló - hazánk legmagasabban fekvő kis települései. Az Árpád-ház szentjeit nevükben viselő Három falu templomáról az a hír járja, hogy e falvak geometriai középpontjában épült. Az erdő csöndjében találjuk legfiatalabb szent helyünket, a Fallóskúti Mária-kegyhelyet. Klára asszony látomásai búcsújáró hellyé tették a forrást, zarándokhelyként érinti a Mária út, a kápolna előtti kút vízéért messzi földről érkeznek a hívek. Kirándulásunkon — ha a vírushelyzet engedi — megismerjük és kipróbáljuk Mátraderecske mofettáját. A vulkáni utóműködésként jelentkező gázt a népi gyógyászatban már régóta alkalmazzák, az utóbbi időben értágító hatását a fizioterápiában hasznosítják. Amennyiben a mofettát nem tudjuk meglátogatni, Parádon az 1880-ban, Ybl Miklós tervei alapján a parádi fürdőtelep kastélyához épült, fényűző Cifra Istállót keressük fel. A fagerendás, vörös téglás, díszes külsejű, belül vörös márvány burkolatú épület manapság a lovak mellett Kocsimúzeumnak ad helyet. A kerék feltalálásától, a díszes főúri hintókon át láthatunk hajtószánt, városi szánt, vadász kocsit, konflist és fiákert is. Megtudjuk, miben különböznek, melyiket mikor és kik használták.  A kiállítás legszebb darabjai kétséget kizáróan az országházi és esztergomi díszhintók. Friss levegővel és a Mátra szépségeivel töltekezve a szürkületkor visszaindulunk Budapestre.

Részvételi díj: 8900 Ft

Találkozó: 07:45; Indulás: 08:00 

Jelentkezés hamarosan

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!  

 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. január 23
.
2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink