Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Húsvét Dél-Csehországban 3nap

2019. április 19. péntek

 

Dél-cseh várak, kastélyok
és lombkorona sétány a természetben

Időpont:   2019. április 19-21.   péntektől vasárnapig   3nap/ 2éj   HÚSVÉT

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Egyágyas felár: 9 800 Ft

Részvételi díj: 54 900 Ft

1. nap: Elutazás Csehországba — Tulln és Ceské Budejovice
Indulás Budapestről Bécs érintésével először Tullnba, a virágok és kertek városába. Rövid városnézést — római kori torony, csontkápolna, középkori bástya, barokk templom — követően Európa első ökológiai bemutatókertjét keressük föl, ahol a kerten belül mintegy 60 tematikus kiskert található. Tavasszal a hagymások, mint egy virágtenger tárulnak elénk, feledhetetlen húsvéti hangulatot varázsolva! Késő délután sétálunk még a jó söréről régóta ismert Ceské Budejovice hangulatos utcáin, majd elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap: Cesky Krumlov és Lipno nad Vltavu lombkorona sétány
Reggeli után a Moldva folyó kanyargó völgyében, Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme Český Krumlov felfedezése vár ránk, mely az UNESCO Világörökség része. Ez a középkorból ránk maradt gyöngyszem hangulatos óvárosával, kanyargós utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót. Jó idő esetén a lipnói lombkoronasétányról és a kilátóból szemléljük a páratlan szépségű tájat.

3 nap. Útban hazafelé Hluboka mesekastélya és Jundrichuv Hradec várkastélya
Szálláshelyünket elhagyva, Dél-Csehország egyik legpompásabb kastélyához, Hluboka romantikus Tudor-stílusú kastélyához utazunk. A gyönyörű angolpark közepén álló windsori kastélyra emlékeztető épületbe felvonóval jutunk fel, ahol a kiállításon megtekintjük a Schwarzenberg dinasztia által összegyűjtött értékeket. A látnivalók tárházát Jundrichuv Hradecben gyarapítjuk, reneszánsz és barokk házak között sétálva megtekintjük a főúri Vitkovic család várkastélyát. Sok élménnyel gazdagodva késő este érkezünk vissza Budapestre.

Idegenvezető: Pőthe Attila


Tal.: 06:45
Ind.: 07:00

Bp., Nagyvárad tér, Szent István Kórház parkoló

Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. március 06.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink