Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Húsvét Dél-Csehországban 3nap

2019. április 19. péntek

 

Dél-cseh várak, kastélyok
és lombkorona sétány a természetben

Időpont:   2019. április 19-21.   péntektől vasárnapig   3nap/ 2éj   HÚSVÉT

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Egyágyas felár: 9 800 Ft

Részvételi díj: 54 900 Ft

1. nap: Elutazás Csehországba — Tulln és Ceské Budejovice
Indulás Budapestről Bécs érintésével először Tullnba, a virágok és kertek városába. Rövid városnézést — római kori torony, csontkápolna, középkori bástya, barokk templom — követően Európa első ökológiai bemutatókertjét keressük föl, ahol a kerten belül mintegy 60 tematikus kiskert található. Tavasszal a hagymások, mint egy virágtenger tárulnak elénk, feledhetetlen húsvéti hangulatot varázsolva! Késő délután sétálunk még a jó söréről régóta ismert Ceské Budejovice hangulatos utcáin, majd elfoglaljuk szálláshelyünket.     Át a szálloda honpaljára.

2. nap: Cesky Krumlov és Lipno nad Vltavu lombkorona sétány
Reggeli után a Moldva folyó kanyargó völgyében, Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme Český Krumlov felfedezése vár ránk, mely az UNESCO Világörökség része. Ez a középkorból ránk maradt gyöngyszem hangulatos óvárosával, kanyargós utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót. Jó idő esetén a lipnói lombkoronasétányról és a kilátóból szemléljük a páratlan szépségű tájat.

3 nap. Útban hazafelé Hluboka mesekastélya és Jundrichuv Hradec várkastélya
Szálláshelyünket elhagyva, Dél-Csehország egyik legpompásabb kastélyához, Hluboka romantikus Tudor-stílusú kastélyához utazunk. A gyönyörű angolpark közepén álló windsori kastélyra emlékeztető épületbe kisvonattal jutunk fel, ahol a kiállításon megtekintjük a Schwarzenberg dinasztia által összegyűjtött értékeket. A látnivalók tárházát Jundrichuv Hradecben gyarapítjuk, reneszánsz és barokk házak között sétálva megtekintjük a főúri Vitkovic család várkastélyát. Sok élménnyel gazdagodva késő este érkezünk vissza Budapestre.

Idegenvezető: Pőthe Attila

Belépőkre szükséges kb. 750 Cseh Korona és min. 15 Euró
Kedvezményes (nyugdíjas) belépőkhöz még indulás előtt szükséges a részvevők személyi igazolvány száma és születési dátuma!

Figyelem! Az indulás napján - nagypéntek - ünnepi menetrend van érvényben!  


Tal.: 06:45
Ind.: 07:00

Bp., Nagyvárad tér, Szent István Kórház parkoló

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMW töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 15.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink