Kulturális kirándulások

A Habsburg nádori kriptától a kupoláig — Magyar Nemzeti Galéria

2023. május 10. szerda

Az egykori királyi vár, majd a Budavári Palota története évszázadokat ölel át, változatos témákat és érdekes látnivalókat kínál a ma emberének. Klubtagjainkkal ezen a napon a Magyar Nemzeti Galéria épületében töltjük a délelőttünket. „Kriptától a kupoláig” együtt bejárjuk, megcsodájuk fővárosunk legszebb panorámáját majd ki-ki kedvére időzhet az állandó kiállításokon.
A palota egyetlen épen maradt része rejti a páratlan szépségű Habsburg nádori kriptát. Itt a „legmagyarabb Habsburg”, József nádor főherceg áldásos tevékenységével és tragédiákkal sújtott családi életével ismerkedünk. Nádorságának fél évszázadához kötődik a Műegyetem, a Ludovika, a Vakok Intézetének létrehozása – hogy csak néhányat említsünk. Az emlékhely boltíve a firenzei Medici-kápolna mintájára készült, a szobrokat Zala György, Stróbl Alajos készítette. Láthatjuk az egykori tróntermet, képet kapunk a magyarországi képzőművészetet dokumentáló közgyűjtemény tevékenységébe és megcsodáljuk fővárosunk panorámáját a palota legmagasabb pontjáról, a galéria kupolájának teraszáról.

1. csoport találkozó:  10:00 óra előtt pár perccel a Magyar Nemzeti Galéria főbejárata előtti a Savoyai lovasszobornál

2. csoport találkozó: 10:30 óra előtt pár perccel a Magyar Nemzeti Galéria főbejárata előtti a Savoyai lovasszobornál 

A Magyar Nemzeti Galéria tájékoztatása szerint nem tudnak 2 tárlatvezetőt biztosítani, 1 csoportban leszünk. Ezért a találkozó időpontja 10:15 - 10:20 között! A vezetés indul 10:30 órakor.

Részvételi díj klubtagoknak 1200 Ft (vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet), nem klubtag vendégnek 2000 Ft szervezési díj + a program díja belépővel együtt  teljes árú 4800 Ft, 62-70 éves kor között 2900 Ft, 70 éves kor felett 1000 Ft. A közlekedés nem akadálymentesített.

Jelentkezés lezárva

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz