Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Határon innen és túl - Szombathely és Herberstein 2nap/ 1éj

2019. június 1. szombat

1. nap:  Szombathely városát még a római korban alapította Claudius császár, Savaria néven. A barokk korban lett püspöki székhely, akkor épült ki hangulatos városmagja, melynek szakrális emlékeivel, történelmével ismerkedünk. Látnivalók: Szent Márton templom és Domonkos kolostor, Savaria Múzeum, Ferences templom, Szegedy-ház, Iseum, Zsinagóga, Püspöki palota, Székesegyház, Megyeháza, Kámoni Arborétum - hogy csak a legfontosabbakat említsük. 

2. nap: Romantikus környezetben, Feistritzklammban a szurdokvölgy fölötti sziklanyelven található a Herberstein grófi család máig lakott várkastélya. A hatalmas parkon keresztül sétavonattal jutunk el a kastélyig, melynek legrégibb ékessége az öregtorony és a reneszánsz hangulatú, árkádsorral körbefogott udvar. Több, mint 700 év történelméről regél  a lovagterem, az ősök arcképcsarnoka, a családi porcelánok, bútorok és fegyverek gyűjteménye, a középkori konyha, a Szent György kápolna és a gótikus Szent Katalin kápolna.  A kastély előtt csodálatos történelmi kert ontja virágait, vadasparkja mind az 5 földrész állatfajaival (nagyvadak, egzotikus állatok, az afrikai vadon milliője és ázsia faunája) kápráztatja el a látogatókat. (Ausztria, Euró)

Idegenvezető: Kámán József 

(2 nap /1 éj; utazás autóbusszal, idegenvezetővel; szállás 2 ágyas összkomfortos szobákban; félpanziós ellátással) 

Részvételi díj: 29 900 Ft

Egyágyas felár: 4 900 Ft/fő/éj

Tal.: 06:45 
Ind.: 07:00

Belépőre 25 euro szükséges!

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMV töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Jelentkezés lezárva
 

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. október 13.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink