Kulturális kirándulások

Játék a fénnyel — fényművészet a Hold utcában

2023. február 14. kedd

    

Különleges kiállításra (vagy inkább fényutazásra?) hívjuk a technikai újdonságokra és az érzékelés izgalmas kalandjaira nyitott klubtagjainkat! Kivételes lehetőségünk lesz első kézből, Vida Szabolcs művészeti vezető tárlatvezetésével megismerni ezt a világon egyedülálló kezdeményezésként létrejött „fénytárlatot”.

„A Light Art Museum Budapest a fénnyel folytatott művészeti kísérletek helyszíne. A tárlaton bemutatott tárgyak abból az elképzelésből születtek, hogy anyagtalan, megfoghatatlan és kitapinthatatlan fényt maradandó élménnyé szilárdítsák. Ebből adódik, hogy a múzeum falai között az élet alapvető forrásaként tekintett fény pillanatnyisága a művészet örökkévalóságával találkozik. A helyszín jelképes, ahol ezek a művek megjelennek, hiszen az ipari forradalomtól elválaszthatatlan elektromosság éppen akkor vált a mindennapok részévé, amikor a 19. század végén a mérnöképítészet a termelést a fogyasztással összekötő, ipari-gazdasági rendeltetésű épületei – köztük a Light Art Museumnak helyet adó Hold utcai vásárcsarnok – létrejött. A fény által nyújtott élmények páratlan gazdagsága mindenki számára lenyűgöző utazást és kalandokkal teli felfedezést kínál, képzettségtől, kultúrától és életkortól függetlenül. Kiállításunk számos világhírű magyar fényművész munkáit mutatja be, köztük Moholy-Nagy László és Victor Vasarely alkotásaival. Egy radikálisan új múzeumi környezetet hoztunk létre, amely minden korosztályt lebilincsel.”

Találkozó:  09:45 órakor     Cím: 1054 Bp., Hold u. 13.  (volt Vásárcsarnok)

Részvételi díj klubtagoknak 1200 Ft (vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet), nem klubtag vendégnek 1500 Ft szervezési díj. Megrendeléskor előre fizetendő belépődíj teljes árú 6000 Ft, nyugdíjasoknak (65 éves kor felett) 4000 Ft. A tárlatvezetés díját Valentin-nap alkalmából az egyesületünknek felajánlott személyi jövedelemadó 1%-ából fedezzük vendégeinknek. A részvevők létszáma korlátozott, maximum 20 fő.

Jelentkezés lezárva