Kulturális kirándulások

Jégvirágok a Semmeringen

2024. február 3. szombat


Autóbuszunkkal néhány óra alatt mesés falvak, kristálytiszta levegő és remélhetően havas fenyvesek világába érkezünk. A világ első hegyi vasútjának (az UNESCO Kulturális Örökség része, 41 km hosszú. 16 viaduktja, 15 alagútja és 100 íves hídja is van) leglátványosabb szakaszán élményvonatozunk Payerbachból Semmeringre. Alagutak, viaduktok, zord kősziklák és szédítő mélységek tarkítják félórás utunkat, míg megérkezünk a „Varázshegyre”, a császári idők üdülőközpontjába, a téli- és hegyvidéki sportok paradicsomának bölcsőjébe. A festői szépségű táj sétára csábít és a hegyek meghódítására. Derült idő esetén a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval feljuthatunk a 1340 méter magas Hirschenkogel-hegyre, melynek legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a  Semmering – Rax — Schneeberg hegyekre egészen a Bécsi medencéig. A magasból leereszkedve, megtekintjük a hegy lábánál fekvő, csodatévő forrásáról híres Maria Schutz-ban az ausztriai Mária-kegyhelyek egyik legszebb templomát és megkóstoljuk az ízletes, helyben sütött óriás fánkot. Gloggnitzban betérünk a Lindt csokoládégyár mintaboltjába, ahol megédesítjük napunkat és vásárolhatunk a finomságokból. (Ausztria; Euró)

Találkozó: 5:45   Indulás: 6:00 órakor    1146 Budapest, Dózsa György út 1.   (térkép megnyitásához kattintson a címre)

Várható visszaérkezés Budapestre kb. 21:00 óra körül.

Részvételi díj: 21 400 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek);   Gyermekkedvezmény 2000 Ft

Klubtagnak: 19 900 Ft

 

Előzetes tájékozódásunk szerint a vonatra és a felvonóra 30 euro/ fő szükséges. Ezt az összeget idegenvezetőnk az autóbuszon összeszedi, ezért kérjük a pontos összeget előkészíteni!
Autóbuszunkon 2 gépkocsivezetővel utazunk és csoportunk létszáma min. 30 fő, maximum 50 fő. 

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz     mail  Hírlevél feliratkozás     
Honnan indulunk?   Tervezett útvonal: térkép 
Javasoljuk, hogy a kirándulás előtt pár nappal kössön itt betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával!