Kulturális kirándulások

Jégvirágok a Semmeringen

2023. január 28. szombat


Autóbuszunkkal néhány óra alatt mesés falvak, kristálytiszta levegő és remélhetően havas fenyvesek világába érkezünk. A világ első hegyi vasútjának (az UNESCO Kulturális Örökség része, 41 km hosszú. 16 viaduktja, 15 alagútja és 100 íves hídja is van) leglátványosabb szakaszán élményvonatozunk Payerbachból Semmeringre. Alagutak, viaduktok, zord kősziklák és szédítő mélységek tarkítják félórás utunkat, míg megérkezünk a „Varázshegyre”, a császári idők üdülőközpontjába, a téli- és hegyvidéki sportok paradicsomának bölcsőjébe. A festői szépségű táj sétára csábít és a hegyek meghódítására. Derült idő esetén a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval feljuthatunk a 1340 méter magas Hirschenkogel-hegyre, melynek legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a  Semmering – Rax — Schneeberg hegyekre egészen a Bécsi medencéig. A magasból leereszkedve, megtekintjük a hegy lábánál fekvő, csodatévő forrásáról híres Maria Schutz-ban az ausztriai Mária-kegyhelyek egyik legszebb templomát és megkóstoljuk az ízletes, helyben sütött óriás fánkot. Gloggnitzban betérünk a Lindt csokoládégyár mintaboltjába, ahol megédesítjük napunkat és vásárolhatunk a finomságokból. (Ausztria; Euró)

Találkozó: 5:45   Indulás: 6:00 órakor   Várható visszaérkezés Budapestre kb. 21:00

Részvételi díj: 19 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek);   Gyermekkedvezmény 2000 Ft

Klubtagnak: 17 900 Ft

 

Előzetes tájékozódásunk szerint a vonatra és a felvonóra 25 euro/ fő szükséges. Ezt az összeget idegenvezetőnk az autóbuszon összeszedi, kérjük a pontos összeget előkészíteni!
Autóbuszunkon 2 gépkocsivezetővel utazunk és csoportunk létszáma min. 30 fő, maximum 50 fő. 

Jelentkezés lezárva

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz
Honnan indulunk?   Tervezett útvonal: térkép   Rövidített link: https://tinyurl.hu/1Mbh
Javasoljuk, hogy a kirándulás előtt pár nappal kössön itt betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával!