Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Jó tudni! További fontos és hasznos tudnivalók

 

A Barátság Klub Egyesület munkatársai azon fáradoznak, hogy minden programunk élményeket tartogasson, melyek hozzájárulnak testi és szellemi fittségünk megőrzéséhez, társas kapcsolataink ápolásához.
Sikeres programjainkhoz mind munkatársainktól mind vendégeinktől pozitív hozzáállás szükséges és hogy minden olajozottan működjön elengedhetetlen,
hogy betartsuk közösségünk szabályait!

Klubtagjainktól bármely autóbuszos kirándulásunkra befizetés előtt 2-3 nappal előzetes jelentkezést is elfogadunk, de az ülőhelyeket a befizetés (előlegfizetés) sorrendjében értékesítjük. Az autóbuszon a helyfoglalással kapcsolatban igyekszünk figyelembe venni vendégeink kéréseit, egyéni szempontjait is, de a módosítás jogát fenntartjuk. Az autóbuszokat a jelentkezők létszámának megfelelően biztosítjuk.

A kényelmesebb utazás érdekében egynapos kirándulásra jelentkezéskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5.000 Ft.
Az első sor 4 ülése szolgálati hely, ahol utas csak az iroda jóváhagyásával ülhet.

A Barátság Klub egyesület saját szervezésű autóbuszos kirándulásaira az alábbi befizetési határidők az irányadók:

♦ Befizetési határidő többnapos kirándulásra - szálláshely foglalásra tekintettel - az indulást megelőző 30. nap, egynapos kirándulásra az indulást megelőző 15. nap.

 A többnapos kirándulásokra a részvételi díját két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 30 nappal a fennmaradó második részletet.

Gyermekkedvezmény (felnőtt családtaggal együtt utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft /fő/alkalom.

Autóbuszos kirándulásainkra a megrendelés és fizetés történhet:
♦  személyesen klubirodánkban készpénzzel vagy linkes bankkártyás fizetéssel
♦  honlapunkról online megrendelés visszaigazolását követően 3 napon belül linkes bankkártyás fizetéssel, vagy átutalással OTP bankszámlánkra

Kirándulásainkra különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről a IX. kerület, Nagyvárad tér – Szt. István Kórház főbejárata előtti parkolóból indulnak és a kirándulás végeztével ide érkeznek vissza. Megközelíthető az Újpest-Központ — Kőbánya-Kispest állomások között közlekedő 3-as Metróval és a Keleti pályaudvar (Festetics Gy. u) M — Vágóhíd H  között közlekedő 24-es villamossal. Gépkocsival a parkolás hétfőtől péntekig fizetős, hétvégén ingyenes, a reggeli és az esti órákban nem zsúfolt. Az aluljáróban található toalett 07:00 órakor nyit. Ha ettől korábbi időpontban kelünk útra, indulást követően kb. 1 óra elteltével mosdólehetőséget biztosítunk.

Az autóbusz és az idegenvezetőnk az indulás előtt húsz perccel érkezik a helyszínre. Idegenvezetőnk elhelyezi az ültető kártyákat, majd fogadja vendégeinket. Felszállás regisztrálást követően történik. Induláskor és a program során későkre maximum 5 percet várunk!

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Az autóbuszon a biztonsági övet kötelező becsatolni! Tilos menet közben a gépjárművezetőt zavarni, figyelmét a vezetéstől elvonni és higiéniai okokból a WC-t használni. Tilos továbbá állva utazni, dohányozni, állatot hozni, szúró- és vágó eszközöket használni, fagylalttal felszállni és olyan magatartást tanúsítani, mely a többi utastárs testi épségét veszélyezteti, nyugalmát zavarja, sérti, vagy megbotránkoztatja. Az utazásból a csoport vezetője a többiek védelme és program zavartalan lebonyolítása érdekében kizárhatja az ittas, vagy tudatmódosult állapotban lévő személyt, a fertőző betegségben szenvedőt, vagy helyzetváltoztatásra, alkalmazkodásra képtelen személyt.

A program során esetlegesen adódó rendkívüli eseményről két tanú aláírásával jegyzőkönyv készítendő. 

Az autóbuszban elhelyezett tárgyakért, értékekért felelősséget nem vállalunk. A program megkezdése előtt, alatt és után, a csoport leszállítását követően az autóbusz bezárjuk, biztonsági okokból a gépkocsivezetőn kívül más személy nem tartózkodhat az autóbuszon.

Több napos kirándulásra az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.

A Barátság Klub Egyesület saját szervezésű autóbuszos kirándulásaira az alábbi lemondási feltételek az irányadók, melyek az utazás befizetésével lépnek életbe:

♦ A több napos autóbuszos utaknál az egyesület a tervezett indulás előtt 8 munkanappal elállhat az utazástól, melyről értesíti a jelentkezőket és visszafizeti a befizetett összeget. Klubtag (utas) részéről indulás előtt 14 napon belül történő lemondás esetén nem fizethető vissza a befizetett részvételi díj.

♦Az egynapos, ill. éjszakai szállást nem tartalmazó útjainkra — pl. kellő számú jelentkező hiányában — a tervezett indulás előtt 4 munkanappal egyesületünk elállhat az utazástól. Erről értesíti a jelentkezőket és visszafizeti a befizetett összeget. Klubtag (utas) részéről indulás előtt 8 munkanapon belül történő lemondás esetén nem fizethető vissza a befizetett részvételi díj.

 

A Barátság Klub szabadidős programjaira (pl. budapesti sétáira) a befizetés előtt 2-3 nappal előzetes jelentkezést illetve megrendelést elfogadunk, de a befizetési határidő legkésőbb a programot megelőző 15. nap.

A szervezési díjon  felül — 900 Ft/alkalom —  külön fizetendők az esetleges belépődíjak, csoportos helyi vezetések, műsorok díjai. Országjáráskor, ha vonattal, HÉV-vel, Volánbusszal vagy hajóval utazunk, az utazáshoz szükséges jegyéről - még indulás előtt – mindenki maga gondoskodik.

Klubtagjaink névre szóló „Sétabérletet”- et válthatnak 3 000 Ft-ért,mely  a váltás dátumától számított egy éven belül öt alkalommal használható fel és találkozáskor a helyszínen érvényesítendő. Így a szervezési díj 1 alkalomra csak 600 Ft! (A programhoz kapcsolódó egyéb költségek alól nem mentesít.)

A találkozások helyéről és időpontjáról jelentkezéskor, illetve honlapunkon adunk felvilágosítást.

A tervezett szabadidős program előtt 4 nappal mind az egyesület, mind a klubtag elállással élhet. Amennyiben az egyesület mondja le a programot, értesíti a vendégeket és a befizetett részvételi díjak visszafizetésre kerülnek. Klubtag részéről történő lemondás vagy távolmaradás esetén a részvételi díj nem fizethető vissza.

Betelt sétabérletét ne dobja el, jövő évi közgyűlésünkre hozza magával!
Újat nyerhet velük!

 

Kellemes kirándulást, jó szórakozást kívánunk!

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 25.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink