Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Jó tudni! További fontos és hasznos tudnivalók

A Barátság Klub Egyesület munkatársai azon fáradoznak, hogy minden programunk élményeket tartogasson, melyek hozzájárulnak testi és szellemi fittségünk megőrzéséhez, társas kapcsolataink ápolásához.
Sikeres programjainkhoz mind munkatársainktól mind vendégeinktől pozitív hozzáállás szükséges és hogy minden olajozottan működjön elengedhetetlen,
hogy betartsuk közösségünk szabályait!

Klubtagjainktól bármely autóbuszos kirándulásunkra befizetés előtt 2-3 nappal előzetes jelentkezést is elfogadunk, de az ülőhelyeket a befizetés (előlegfizetés) sorrendjében értékesítjük. Az autóbuszon a helyfoglalással kapcsolatban igyekszünk figyelembe venni vendégeink kéréseit, egyéni szempontjait is, de a módosítás jogát fenntartjuk. Az autóbuszokat a jelentkezők létszámának megfelelően biztosítjuk.

A kényelmesebb utazás érdekében egynapos kirándulásra jelentkezéskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft.
Az első sor 4 ülése szolgálati hely, ahol utas csak az iroda jóváhagyásával ülhet.
A második sor ülőhelyei felár ellenében kérhetők, melynek díja 3000 Ft/fő. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

A Barátság Klub egyesület saját szervezésű autóbuszos kirándulásaira az alábbi befizetési határidők az irányadók:

♦   Megrendelést követően 3 napon belül illetve személyesen a klubiroda legközelebbi nyitva tartási idejében.

Befizetéseket többnapos kirándulásra legkésőbb - szálláshely foglalásra tekintettel - az indulást megelőző 30. napig, egynapos kirándulásra az indulást megelőző 15. napig fogadunk el.

 A többnapos kirándulásokra a részvételi díját két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 30 nappal a fennmaradó második részletet.
Gyermekkedvezmény heart(felnőtt családtaggal együtt utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft /fő/alkalom.

Autóbuszos kirándulásainkra a megrendelést követően 3 napon belül fizetés történhet:
♦    személyesen klubirodánkban készpénzzel vagy linkes bankkártyás fizetéssel
♦  honlapunkról online megrendelés visszaigazolását követően 3 napon belül linkes bankkártyás fizetéssel, vagy átutalással OTP bankszámlánkra

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.
Gépkocsival a környező utcákban a parkolás hétfőtől péntekig fizetős, hétvégén ingyenes, a reggeli órákban nem zsúfolt. Fizető övezeten kívüli parkolást javasolunk 1 metrómegállóval odébb, a Pillangó utcai metrómegállón túl. Az OMV benzinkúton mosdólehetőség 6:00 órától lehetséges. Ha ettől korábbi időpontban indulunk útra, indulást követően kb. 1 óra elteltével mosdólehetőséget biztosítunk. 

Az autóbusz és az idegenvezetőnk az indulás előtt tizenöt perccel érkezik a helyszínre. Idegenvezetőnk elhelyezi az ültető kártyákat, majd fogadja vendégeinket. Felszállás regisztrálást követően történik. Induláskor és a program során későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

Az autóbuszon a biztonsági övet kötelező becsatolni! Tilos menet közben a gépjárművezetőt zavarni, figyelmét a vezetéstől elvonni és higiéniai okokból a WC-t használni. Tilos továbbá állva utazni, dohányozni, állatot hozni, szúró- és vágó eszközöket használni, fagylalttal felszállni és olyan magatartást tanúsítani, mely a többi utastárs testi épségét veszélyezteti, nyugalmát zavarja, sérti, vagy megbotránkoztatja. Az utazásból a csoport vezetője a többiek védelme és program zavartalan lebonyolítása érdekében kizárhatja az ittas, vagy tudatmódosult állapotban lévő személyt, a fertőző betegségben szenvedőt, vagy helyzetváltoztatásra, alkalmazkodásra képtelen személyt.

A program során esetlegesen adódó rendkívüli eseményről két tanú aláírásával jegyzőkönyv készítendő. 

Az autóbuszban elhelyezett tárgyakért, értékekért felelősséget nem vállalunk. A program megkezdése előtt, alatt és után, a csoport leszállítását követően az autóbusz bezárjuk, biztonsági okokból a gépkocsivezetőn kívül más személy nem tartózkodhat az autóbuszon.

Több napos kirándulásra az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.

A Barátság Klub Egyesület saját szervezésű autóbuszos kirándulásaira az alábbi lemondási feltételek az irányadók, melyek az utazás befizetésével lépnek életbe:

♦ A több napos autóbuszos utaknál az egyesület a tervezett indulás előtt 8 munkanappal elállhat az utazástól, melyről értesíti a jelentkezőket és visszafizeti a befizetett összeget. Klubtag (utas) részéről indulás előtt 14 napon belül történő lemondás esetén nem fizethető vissza a befizetett részvételi díj.

♦Az egynapos, ill. éjszakai szállást nem tartalmazó útjainkra — pl. kellő számú jelentkező hiányában — a tervezett indulás előtt 4 munkanappal egyesületünk elállhat az utazástól. Erről értesíti a jelentkezőket és visszafizeti a befizetett összeget. Klubtag (utas) részéről indulás előtt 8 munkanapon belül történő lemondás esetén nem fizethető vissza a befizetett részvételi díj.

Saját szervezésű kirándulásainkra és programjainkra a befizetést követően — a lemondási határidőn kívül eső időszakban — klubtagunk részéről mindennemű módosítás (pl. névmódosításkor, a már befizetett összeg másik programra történő átírásakor, visszafizetés esetén) 1000 Ft/fő/alkalom kezelési díjat számítunk fel.

A Barátság Klub szabadidős programjaira (pl. budapesti sétáinkra) a befizetés előtt 2-3 nappal előzetes jelentkezést illetve megrendelést elfogadunk, de a befizetési határidő legkésőbb a programot megelőző 15. nap.

A szervezési díjon  felül —1200 Ft/alkalom —  külön fizetendők az esetleges belépődíjak, csoportos helyi vezetések, műsorok díjai. Országjáráskor, ha vonattal, HÉV-vel, Volánbusszal vagy hajóval utazunk, az utazáshoz szükséges jegyéről - még indulás előtt – mindenki maga gondoskodik.

Klubtagjaink névre szóló „Sétabérletet”- et válthatnak 3000 Ft-ért,mely  a váltás dátumától számított egy éven belül öt alkalommal használható fel és találkozáskor a helyszínen érvényesítendő. Így a szervezési díj 1 alkalomra csak 600 Ft! (A programhoz kapcsolódó egyéb költségek alól nem mentesít.)

A találkozások helyéről és időpontjáról jelentkezéskor, illetve honlapunkon adunk felvilágosítást.

A tervezett szabadidős program (pl. Budapesti séta) előtt 4 nappal mind az egyesület, mind a klubtag elállással élhet. Amennyiben az egyesület mondja le a programot, értesíti a vendégeket és a befizetett részvételi díjak visszafizetésre kerülnek. Klubtag részéről 4 napon belüli lemondás vagy távolmaradás esetén a részvételi díj nem fizethető vissza.

Betelt sétabérletét ne dobja el, jövő évi közgyűlésünkre hozza magával!
Újat nyerhet velük!

A Barátság Klub Egyesület kiemelt támogatója a Cartour Europe Kft ., mely helyet biztosít klubirodánk számára. Cartour Europe Utazási Irodában a piacvezető utazási irodák számtalan utazására megbízhatóan, teljes körűen intézheti foglalását. Klubtagjaink bizalmát kedvezménnyel honoráljuk!
Őrizze meg a Cartour Europe Utazási Iroda 2020-ban kiállított dokumentumait az utazásáról, mely Önnek 2000 Ft-ot ér!
A kedvezményt a részvételi jegy bemutatásával a Barátság Klub autóbuszos kirándulásai közül 2021. december 31-ig bármelyikre beválthatja!
A kedvezmény érvényes klubtagsághoz kötött, kizárólag a Cartour Europe Utazási Irodában vagy az iroda honlapjáról történt foglalásokra vonatkozik. Készpénzre nem váltható és nem átruházható.

 

Kellemes kirándulást, jó szórakozást kívánunk!

Hírek

Utolsó frissítés:
2020. március 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink