Kulturális kirándulások

A Kopácsi-rét érintetlen csodája

2023. szeptember 13. szerda

Rétnek ugyan nem rét, de majdhogynem „Európa Amazonaszának” is nevezhetjük földrészünk egyik legszebb természetvédelmi területét. A horvátországi Eszék-Baranya megyében, mintegy 230 négyzetkilométernyi területet ural az ártéri erdő és mocsár, mely egyike azoknak a nagy folyami ártereknek Európában, amelyek eredeti, természetes állapotukban maradtak fenn. Az ártéri völgy a víz mozgása révén jött létre, a gyakori áradások tartják fenn ökológiai sokszínűségét. A tavakat, folyóágakat és a mocsarakat egymással, valamint a Dunával és a Drávával is természetes csatornahálózat köti össze, életteret biztosítva a fehér fűzfaerdőnek, páratlan madárvilágnak, tavirózsáknak, réti sasoknak, békalencséknek és ezernyi más élőlénynek. Ez a bioszféra rezervátum valóságos kánaán a természettudományok kutatóinak éppúgy, mint a természetkedvelő kirándulóknak. Hajóval és cölöpökre épített pallókon járjuk be a hihetetlen nyugalmat árasztó mocsaras, nádas, lápos, Kopácsi-rét rejtekét, gyönyörködünk a vízivilág pazar természeti szépségében. (Horvátország, euro)

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

Részvételi díj: 19 900 Ft   (klubtaggal együtt utazó vendégnek)   Gyermekkedvezmény: 2000 Ft  (18 éves korig)

Klubtagnak: 17 900 Ft

  

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?    Tervezett útvonal:  térkép  Rövidített linkhttps://tinyurl.hu/HKrN

Előzetes tájékozódásunk szerint a helyi programra 12 euro/fő szükséges. A kirándulás min. 25 fő részvételével indul. Vidéki felszállási lehetőségek az autópályák pihenőiben egyéni egyeztetést követően.

Javasoljuk, hogy a kirándulás előtt pár nappal kössön itt, honlapunkon keresztül  betegség-, baleset- és poggyász-biztosítást (BBP) bankkártyája használatával!