Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Máriabesnyő, Lázár Lovaspark, Gödöllői Királyi Kastély

2020. szeptember 10. csütörtök

 

A szép fekvésű Máriabesnyő erdős vidéke,
a közelben található gödöllői Királyi Kastély és a Lázár Lovaspark megtekintése sétakocsikázással felejthetetlen élményeket tartogat
a Gödöllői dombság rejtekén barangolóknak.

Máriabesnyőn az országban egyedülálló kétszintes barokk kegytemplom, a kolostorépület, a stációk és az itt fakadó források érdekes látványosságnak számítanak. A besnyői kápolnát, az alsó- és felsőtemplomot, valamint a kapucinus szerzetesek részére épített kolostort gróf Grassalkovich Antal és felesége alapította 1761-1771 között. Az altemplom családi sírboltjában megtekintjük a művészi módon számukra megalkotott méretes márvány szarkofágot. Máriabesnyőt híres bucsujáró hellyé csodás körülmények között talált, csontból faragott kegyszobra tette, mely mindössze 11cm magas, 4cm széles és a felsőtemplom jelenlegi főoltárán található. Ugyancsak a felsőtemplomban helyezték el a Loretói Szűz Mária-szobor 1 méter magas, libanoni cédrusfából faragott másolatát, melyet Grassalkovich gróf még 1759-ben kapucinus szerzetesekkel, gyalogosan hozatott az olaszországi Loretóból.

Kirándulásunk következő állomásán, a DomonyvöIgy szívében a Lázár Lovaspark attrakcióival ismerkedünk. A fogathajtó világbajnok Lázár-fivérek birodalmában az istállóktól a falusi udvaron át a Világbajnokok terméig bejárjuk a területet, élvezzük az igényesen kialakított környezetet, majd lovasbemutatón veszünk részt és jó idő esetén kocsikázunk.

Ebéd után a Gödöllői Királyi Kastélyban vendégeskedünk. A Ferenc József és Erzsébet királyné, később Horthy Miklós nyaralóhelyeként híressé vált barokk kastélyt Grassalkovich Antal építtette a 18. század közepén, tervezőjének Mayerhoffer Andrást tartják a szakértők. Ebben az épületben fogadta a gróf Mária Teréziát, falai között megfordult Kazinczy Ferenc, Széchenyi István is. Erzsébet királyné személye legendásan összeforrott Gödöllővel, a Grassalkovich-kastéllyal, a mai napig népszerű magyarországi Erzsébet-kultusz legtökéletesebb színhelyeként. Megtekinthető a 31 teremben berendezett állandó kiállítás (egyénileg) és a szépen gondozott kastélypark (ingyenes) szemet-lelket gyönyörködtető sétára csábít.  Idegenvezető: Kocsy Zsuzsa

Találkozó: 7:45;   Indulás: 08:00 órakor

Részvételi díj: 9 900 Ft (ebéddel)

Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Új, 2021-es általános tájékoztató információ innen letölthető

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával
Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!
  

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. április 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink