Kulturális kirándulások

Mozaikok a múltunkból

 

    Klubéletünk a programjainkon zajlik.

Múltunk papíron, jelenünk a facebookon!

 

  2022.

2022. február 25-én pénteken 16 órai kezdettel 28 klubtag részvételével megtartottuk a Barátság Klub Egyesület Tisztújító Közgyűlését. A résztvevők megválasztották a Közgyűlés Levezető Elnökét, a Jelölő- és Szavazatszámláló bizottságot. A Közgyűlés meghallgatta és egyhangúlag elfogadta Benczéné Fodor Erzsébet elnök beszámolóját a 2021-es évről mind a programok, mind a számok tekintetében. Összegezte az elmúlt 5 év történéseit, megköszönte az eddigi bizalmat, a Covid ellenére is aktív részvételt a programokon, a munkatársak és a leköszönő elnökségi tagok munkáját.

A Jelölő bizottság néhány mondatban bemutatta a következő 5 évre jelölt személyeket majd választásra került sor. A Szavazatszámláló bizottság ismertette a szavazás eredményét, miszerint: 28 leadott szavazatból 24 érvényes és 4 volt érvénytelen, így újabb 5 év időtartamra közgyűlésünk újraválasztotta: Elnöknek Benczéné Fodor Erzsébetet, elnökségi tagoknak Bobák Róbertnét, Lengyel Máriát, Szuromi Imrénét és Ring Istvánnét. Az új elnökség megköszönte az újbóli bizalmat, az együtt végzett munkát és a részvételt.

Az idő alatt, míg a Bizottság összesítette a szavazatokat, kérdés-felelet formájában észrevételek, javaslatok megbeszélésére került sor. Végül a jelenlévők betelt sétabérletei közül sorsoltunk három nyertest. A szomszédban kezdődött háború híre ugyan rányomta közgyűlésünk hangulatára a bélyeget, de eredményes munkát végeztünk és bizakodással tekintünk az előttünk álló közös programokra!   (Köszönjük a fotókat Németh Zoltán klubtársnak)

    

  2016.    30 évesek lettünk!  &    Közgyűlés  &   Nyugdíjas Expó 

        

 

   2015. szeptember     Gyászolunk

    Nekrológ — megjelent a Népszavában 2015. szeptemberében

Nyolcvannégy éves korában, 2015. szeptember 10-én elhunyt Dr. Fodor László, klubunk megálmodója, egyesületünk alapítója, a Barátság Klub Laci bácsija.

Emlékét megőrizzük!

Hamvasztás utáni búcsúztatása 2015. szeptember 28-án hétfőn 11:30 órakor volt szerető családja, barátai, kollégái és klubtársai körében a Kerepesi Úti Fiumei Temető szóróparcellájában.

Köszönjük a sok részvétnyilvánítást, az együtt érző szavakat és öleléseket!
A gyászoló család

   2015. február

2015. február 20-án pénteken 59 klubtagunk részvételével megtartottuk a Barátság Klub Egyesület Közgyűlését,. A Közgyűlés meghallgatta és elfogadta Benczéné Fodor Erzsébet elnök beszámolóját a 2014-es évről. Kézbe vehettük a frissen elkészült 2015-ös programfüzetünket és meghánytuk-vetettük közös dolgainkat. A jó hangulatú Közgyűlésen köszöntöttük legrégebbi egyesületi tagsággal, 116-os sorszámmal rendelkező klubtagunkat, Dobrády Antalnét. A tavalyi évben felhasznált sétabérletek közül kisorsoltunk 3-at, melyek tulajdonosai ebben az évben érvényes, új sétabérletet nyertek: Baracsi Margit, Dobrády Antalné és Gulyás Lászlóné. 2014-es programnaptárunkban a hónapok végén szereplő kérdésekre helyes válaszokat beküldők közül kisorsoltuk azt a szerencsés nyertest, Szuromi Imrénét, aki 2015-ben fél áron vehet rész egynapos autóbuszos kirándulásainkon. Gratulálunk! Közösségünkért legtöbbet tevékenykedő segítőinknek jelképesen egy-egy bonbonnal megköszöntük munkájukat. „Házi fotósainknak”, Ring Istvánnénak, Zsámbokiné Gáspár Magdolnának és Szuromi Imrénének a programjainkon készített és facebook csoportunkban megosztott sok-sok fotót. A Nyugdíjas Expón és a nyugdíjas szervezetekkel történő kapcsolattartásban nyújtott segítséget Bobák Mártának és Lengyel Máriának (mindketten elnökségünk tagjai) a közvetített utazások értékesítésében és a mindennapi munkában nyújtott önzetlen segítségért. A értekezlet végén megköszöntük klubtagjainknak, hogy aktív részvételükkel megtisztelték Közgyűlésünket és jó egészséget kívántunk egymásnak, hogy minél többször találkozzunk programjainkon! 

 

 

   2014. február

2014. február 21-én pénteken megtartottuk Közgyűlésünket.

Benczéné Fodor Erzsébet, egyesületünk elnöke beszámolt a 2013-as évben végzett munkáról, az eredményekről és vázolta a 2014-es esztendőre vonatkozó terveket. A beszámolót követően a részvevők hozzászólásokkal, pozitív véleményekkel, kérdésekkel, kérésekkel folytatták a munkát majd egyhangúan elfogadták az Elnök beszámolóját.

Az érdemi munka után egy kis játék következett.
A 2013-as programfüzetünkben a hónapok végén található kérdésekre helyes válaszokat beküldők közül kisorsoltuk szerencsés klubtagunkat, Bai Istvánné Arankát, aki jutalmául 2014-ben fél áron tarthat velünk egynapos autóbuszos kirándulásainkon.
A 2013-as betelt sétabérletek közül Kovácsné Boros Margit, Kovács Jenő és Hőrich Házaspár nyertek új sétabérletet a 2014-es esztendőre.

Köszönjük Közgyűlésünk minden résztvevőjének az aktív közreműködést!

   2012. március

2012. március 1-jén megtartottuk Közgyűlésünket. Határoztunk egyesületünk további működéséről a CARTOUR Utazási Irodával. Megbeszélésre kerültek az együttműködés részletei, az ezzel együtt járó változások, feladatok. Tisztújító közgyűlés révén megválasztottuk egyesületünk ügyintéző szervét, az Elnökséget és 2000 Ft-os tagsági díjat szavaztunk meg. Egyesületünk életében adatváltozás történt, de Alapszabályunk nem módosult.

Részvéttel emlékeztünk decemberben elhunyt Gombár Ferencné Marikára, aki az utóbbi tíz évben lelkiismeretesen vezette könyvelésünket. Emlékét megőrizzük!    

   2012. február

Tisztelt Honlaplátogatók, kedves Barátaink!

Örömmel értesítjük e sorok olvasóit, hogy a Cartour Utazási Iroda baráti segítségével és támogatásával újra útnak indulunk!

Májustól induló kulturális programjainkra hamarosan lehet jelentkezni, addig azonban még sok tennivalónk van!

Igyekszünk mindent előkészíteni, megszervezni, hogy felkészülten várjuk régi és leendő barátainkat.
Klubtagjaink segítségére is számítunk! 
Ajánlják jó szívvel ismerőseiknek a  Barátság Klubot, hogy minél többen ismerjük meg hazánkat, fővárosunkat, magyar emlékeinket a szomszédos országokban!

„Barátsággal a Barátságért!”

   2011.

Köszönjük partnerirodáink tulajdonosainak és munkatársainak, hogy évtizedeken keresztül biztonsággal utaztatták klubtagjainkat és továbbra is odaadó figyelemmel gondoskodnak klubtagjainkról az utazásaikon! 

Partnerirodáink 2011-ig a következők voltak:

Aeolus Utazási Iroda
Anacapri Travel  
Anett Tours    
Avantgarde Utazási Iroda
Cartour Utazási Iroda

Dias Zeus Travel 
Fehérvár Travel 
Elenite Utazási Iroda 
Kárpáteurópa Utazási Iroda

Medina Tours 
Utas Tours

Z(s)eppelin Utazási Iroda

Külön köszönjük a több évtizedes médiatámogatást a Népszava szerkesztőségének!

Köszönjük a támogató együttműködést további partnereinkkel:

Bakony Hotel
Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda Hajdúszoboszló
Főszezon kiállítás
Generációnk
G-Mentor Kft.
Hotel Cseppkő Aggtelek
Itthon otthon van belföldi turusztikai kártya
Itthon Otthon Van Magazin
Kék Duna Wellnesshotel - Ráckeve
Kincsem Pince
Korhatár Magazin
Nemzeti Civil Alap
Nyugdíjas Expo
Nyugdíjasok Kalendáriuma
Öreg a nénikéd!
Polgári Otthon
Rátkai Márton Klub
Stáció
Vendégváró

   2011.

25 évesek lettünk!     

Ebből az alkalomból tagnyilvántartásunkból megkerestük, kik azok, akik a kezdetektől folyamatosan tagjai egyesületünknek. Sejtéseink beigazolódtak. Sokan 5-10 éve, kevesen 15 éve néhányan 20 éve és mindössze csak hárman 25 éve tagjai klubunknak. Tiszteletünk és megbecsülésünk jeléül  "A Barátság Klub Örökös Tagja"ként köszöntöttük köreinkben Torma Lászlónét Monorierdőről, Szigeti Piroskát és Dr. Fodor Lászlót. Megköszöntük negyedszázados hűségüket, részvételüket klubéletünkben és további jó egészséget kívántunk! 

   2010.

Korhatár nélkül az egészségért —  MI IS OTT VOLTUNK!

Ezúton is köszönjük a KORHATÁR MAGAZIN szerkesztőinek, hogy rendezvényükön standot biztosítottak számunkra!

Klubtagjaink közül sokan megmozdultak hívó szavunkra, eljöttek a SYMAba, foglalkoztak egy kicsit egészségük megőrzésével.
Éltek a lehetőséggel: 1000 Ft kedvezménnyel fizettek be kirándulásainkra.
Rengeteg szórólapot osztottunk szét  a programon résztvevőknek. Akinek csak tudtuk, figyelmébe ajánlottuk és néhány szóban bemutattuk klubunkat. Hívtuk közénk, bátorítottuk az érdeklődőket, hogy jöjjenek velünk országot-világot látni! 
Mi tapasztalatból tudjuk, hogy egy séta..., egy kirándulás..., jó társaság..., kiadós beszélgetés...,  - bizony sokszor többet ér egy pirulánál!

Reméljük, sok új klubtagot köszönthetünk közösségünkben! Érezzük jól magunkat együtt  - régiek és újak -  programjainkon!

    2009.

 

    2008.

Kiss Boldizsárné Pirike verse

Várunk Rád!

Jön a tavasz, jön a nyár
A nyugdíjas erre vár
Mert most fázik, didereg
Nem bírja a hideget.

Bár olyan szép a fehér hó
Nem nyugdíjasnak való
Síelést és szánkózást
Tegyék már az unokák!

Nekünk jó a meleg szoba
Finom étel; egy kis nóta
Nem kell nekünk a hideg
Jöjjön már a kikelet!

De jó lesz, ha süt a nap
Erre gondolj minden nap
S ha fázol vagy dideregsz
A múlt nyárra emlékezz!

Sokat voltunk kirándulni
Tájat látni, hegyet mászni
Sok szép élményünk volt már
A Barátság Klub Téged vár!

    2004.​ 

    Hőskor