Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Myrafalle — a vízesések szurdokvölgye, kényelmesen

2019. augusztus 28. szerda

A Myra-patak több kisebb vízesésen, zúgón, hatalmas sziklákon keresztül zubog lefelé a szűk szurdokvölgyben. A Myrafällét, a Bécsi-Alpok egyik legszebb kirándulóhelyét még 1885-ben az Osztrák Természetjáró Klub tette gyalogosan elérhetővé, a fahidak, lépcsősorok, korlátok ma is szépen rendben tartottak, megfelelő cipőben abszolút biztonságosak. Az út hidakon és ösvényeken vezet, cikk-cakkban, a patak egyik oldaláról a másikra, majd vissza, egyre magasabbra. A völgy kb. 600 méter hosszú, és 70 méter a szintkülönbség, a talpunk alatt dübörögve naponta 5 000 m3 víz zúdul le a patakmederbe. Fent és lent egy-egy mesterséges tó csalogatja pihenésre a vándorokat. A fönti tóhoz érve élvezzük a táj csöndjét, a pazar panorámát a Schneebergre illetve a hüttében pótoljuk az elvesztett energiánkat, míg az aktívabbak egy kicsit tovább merészkednek. A fogadótól egy szerpentines ösvény visz fel a Hausstein sziklacsúcsra (664m), ahonnan páratlan panoráma nyílik a muggendorfi katlanra. Visszaúton a romantikus szurdokvölgyben kényelmesen, a hűs patak mentén sétálunk vissza az autóbuszunkhoz.
Útközben betérünk a halbturni (Féltorony) kastély barokk parkjába. A kastély Harrach gróf megbízásából Hildebrandt tervei alapján épült, majd a Habsburg család nyári rezidenciájaként és vadászlakként szolgált. A helyhez kötődik, hogy III. Károly itt hunyt el gombamérgezésben, melynek következtében kihalt a Habsburg-ház férfiága. Lánya, Mária Terézia követte őt a császári trónon.

Idegenvezető:  Pőthe Attila

Találkozó: 05:45 
Indulás: 06:00 

Részvételi díj: 11 400 Ft

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.
A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség. Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre utas csak az iroda jóváhagyásával ülhet, 3000 Ft felár ellenében.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5000 Ft) igényelhető.
A második sor ülőhelyei 3000 Ft/fő felár ellenében kérhetők. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

Itt online megkötheti biztosítását honlapunkon keresztül.

 

heart Gyermekkedvezmény 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül utas nem tartózkodhat az autóbuszon.

 

Tájékoztatásunk nem teljes körű! További információk ITT!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2020. március 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink