Kulturális kirándulások

Nőnapi orchideavarázs Klosterneuburgban

2023. március 8. szerda

 

Ausztria egyik legjelentősebb kulturális és szellemi központjában, az Ágoston-rendiek impozáns kolostorában immáron 13. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Orchidea Kiállítást. A gyönyörű barokk épületegyüttes önmagában is lenyűgözi a látogatókat, könyvtára és az itt őrzött műkincsek világhírűek. Az orchideák seregszemléje ilyenkor különösen sok látogatót vonz szerte Európából. Látogatásunkat hétköznap tervezzük, hogy kényelmesen megismerjük az évekig tartó felújítási munkálatok eredményeképpen teljes pompájában látható kolostort, kiváltképp parkjában az Orangerie üvegházba varázsolt őserdei környezetben megcsodáljuk a szebbnél szebb virágkompozíciókat és trópusi pillangókat. Az orchideák mámorító illatával és szemet gyönyörködtető látványával nem lehet betelni, életre szóló élmény köztük sétálni! (Természetesen vásárolhatunk is otthonunkba szánt orchideákat és az ápoláshoz szükséges tápoldatokat, eszközöket.)

Klosterneuburg kolostorának alapítása III. Babenbergi Lipót (később szentté avatott) őrgróf nevéhez fűződik, aki a legenda szerint fogadalmat tett, hogy azon a helyen épít kolostort, ahol feleségének, Ágnesnek az esküvői fátylát megtalálja, melyet a szél elfújt a jeles napon. A fátyol már nincs meg, de a 13. századból maradt ránk a kerengő és a gótikus nagyterem.  Itt készítették el az ország első gótikus kápolnáját a Capella Speciosa-t, amely ma Laxenburgban a Ferenc-várban tekinthető meg. Kincstárban őrzik az egyik legfontosabb osztrák koronázási jelvényt, az osztrák főhercegi süveget és csaknem 900 éves borospincéjében született meg a Zweigelt. (Ausztria; Euró)

Találkozó: 06:45;   Indulás: 07:00 órakor

Részvételi díj: 21 400 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek) 

Klubtagnak: 19 400 Ft  

Csoportunk létszáma min. 25 fő. 

Jelentkezés lezárva 

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?  Tervezett útvonal: térkép  Rövidített link: https://tinyurl.hu/d2qz

Javasoljuk, hogy külföldi kirándulás előtt pár nappal kössön honlapunkról betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával!