Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Nyíregyházi capriccio ÚJ!

2019. március 16. szombat

A Nyírség fővárosában egymásba érő parkok, terek beszédes épületek, Európa legjobb állatkertje és ezzel a kirándulással debütáló új idegenvezetőnk, Cservenyák Katalin várja klubtagjainkat. A városi séta az evangélikus templomnál kezdődik, mely Nyíregyháza 1. helyrajzi számú épülete. Szó esik majd Károlyi Ferencről, a város újratelepítéséről, a tirpákokról, akiknek köszönhetően újra felépült és benépesült Nyíregyháza. Bemutatásra kerülnek a városközpont meghatározó épületei, melyek körül többet Alpár Ignác tervezett. A Kossuth téren látjuk a római katolikus templomot, meghallgatjuk a Korona Szálló, a Takarékpalota, a Városháza történetét, de hallunk a téren látható szobrokról, a svájci cukrászokról, a nyíregyházi villamosról. A Hősök terén a megyeháza és a Hősök emlékművéről, majd huszárokról, kiknek laktanyát építettek a városban. A Benczúr és a Bessenyei tér a szabadtéri illetve a kőszínház miatt érdekes. Mindeközben megemlékezünk Krúdyról, Váci Mihályról, Benczúr Gyuláról, Nyíregyháza híres szülötteiről, illetve Bessenyei Györgyről, akinek hatalmas kultusza volt a városban, pedig sosem járt Nyíregyházán, mégis itt van eltemetve. Ebéd után következik Sóstó és az állatkert, melyet ki-ki saját tempójában és érdeklődésének megfelelően fedezhet fel. (ebéddel)

Idegenvezető: Cservenyák Katalin

Részvételi díj: 10 400 Ft

Tal.: 07:00
Ind.: 07:15
Nagyvárad tér, Szt. István Kórház parkoló

Jelentkezés lezárva

 

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. július 17.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink