Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Nyírségi trilógia — Kállósemjén, Máriapócs, Nyírbátor

2021. március 14. vasárnap

Egynapos utóbuszos kirándulás idegenvezetővel

Kállósemjén — A Kállay család az ősi magyar nemesi családok egyike, mely jelentős szerepet töltött be a magyar történelemben. Kállósemjén még Zsigmond király uralkodása alatt került a birtokukba. A barokk Kállay kúriát 1763 körül a nagykállói megyeháza olasz építésze Salvator Aprilis építette Kállay György megrendelésére. A család életében Kállósemjén az 1920-30-as években játszotta a legfontosabb szerepet, hisz Dr. Kállay Miklós, Magyarország II. világháború alatti miniszterelnöke itt töltötte családjával a nyarakat és országos jelentőségű mintagazdaságot hozott létre. A háború után a család emigrációba kényszerült, a kastély pusztulásnak indult, mígnem tavalyi újjászületését követően klubunkkal meglátogathatjuk.   bővebb olvasnivaló

Máriapócs — A görög katolikusok leghíresebb búcsújáró helye. A bazilita szerzetesek 1749-ben építették fel itt rendházukat. Hírnevét egy több száz éves könnyező Mária ikonnak köszönheti, mely miatt az egykori fatemplom helyén az 1700-as években megépítették a mai, kettős homlokzati toronnyal ellátott, egyhajós, barokk stílusú görög katolikus kegytemplomot. Évente több százezer hívő látogatja, a kép körül csodálatos gyógyulások emlékei találhatók, a régi mankóktól kezdve a hálából itt hagyott arany ékszerekig. 1991. augusztus 18-án II. János Pál pápa is elzarándokolt ide és valamivel később, 2005-ben nyilvánították Máriapócsot Magyarország Nemzeti Szentélyévé.
Az eredeti Mária-képet Pap István vándorfestő készítette, megrendelésre, még a fatemplomba. Egy nap arra figyeltek fel, hogy könnyezik a Szűzanya képe. Az első könnyezés (1696) hírére a képet Eleonóra császárné kívánságára Bécsbe vitték, ma is ott látható, a Stephansdom jobboldali első oltárán, mely azóta sem könnyezett. Az eredeti kép helyett több másolat is készült, de a pócsi templom bal oldali oltárára helyezett festménnyel a csoda kétszer is bekövetkezett, 1715-ben és 1905-ben.


Találkozó: 6:45;   Indulás: 07:00 órakor

Részvételi díj: 13 900 Ft

Az érvényben lévő korlátozó intézkedések miatt programunkat töröltük.

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Új, 2021-es általános tájékoztató információ innen letölthető

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával
Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!
  

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. április 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink