Kulturális kirándulások

Paks — az atomerőmű és a város

2023. február 2. csütörtök

Paks — ahogy ritkán láthatjuk! Az atomerőműben látjuk a láthatatlant, a múzeumban és az üzemben bepillantunk a sugárzás titkaiba, megismerkedünk az atomenergiával. Közérthető módon, mégis kellő alapossággal megismerjük a nukleáris energia békés célú felhasználásának lehetőségeit, bepillantást nyerünk a tudomány e sokunk számára misztikusan futurisztikusnak tűnő világába és az erőműben folyó hihetetlen összpontosítást igénylő munkafolyamatokba. A látogatófolyosóról betekinthetünk a blokkvezénylőbe, a reaktorcsarnokba és sisakban, füldugóval besétálhatunk a turbinacsarnok egyik turbinagenerátorához. "Libabőrös", életre szóló élmény! Napunk másik felében a régmúlt és a ma találkozásának leszünk szemtanúi a belvárosban. Idegenvezetőnk kalauzolásával ellátogatunk az óvárosban a Szeniczei-kúriába (melynek falai között egykor Deák Ferenc is megfordult, itt fogalmazta meg a kiegyezés szövegét). A nemesi házak, kúriák és a még most is méltóságteljes Erzsébet-szálló épületén túlmenően megnézzük a Belvárosi templomot és a Makovecz Imre tervei szerint épült híres Szentlélek templomot, mely Makovecz egyik legjobban sikerült alkotásának tartanak. (Paksi kirándulásunk elmaradhatatlan záróakkorja a hazahozatalra előkészített pontyhalászlé.)

Találkozó: 6:45   Indulás: 7:00

Csoportunk létszáma korlátozott! Megrendeléskor személyes adatok - okmányban szereplő név, személyi igazolvány szám, születési hely, születési dátum (év,hó,nap),  anyja neve - megadása szükséges, a látogatáshoz személyi igazolvány. Az üzemlátogatáson csak 16 éven felüliek vehetnek részt. Az üzem területére semmit sem vihetünk be, táskát az autóbuszban kell hagyni. Belépés előtt a helyszínen szigorú biztonsági ellenőrzésen haladunk át! A turbinateremhez 11 emeletnyi magasságba kell felgyalogolni, lift nem vehető igénybe, de ráérünk felérni és megéri a fáradtságot!

Megrendelés a szabad helyek függvényében lehetséges és a résztvevők adatait legkésőbb 2023. január 16-ig továbbítanunk kell! Utána történő jelentkezést vagy módosítást már nem fogadnak el!

Részvételi díj: 18 400 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek); 

Klubtagnak: 16 400 Ft

Jelentkezés lezárva

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?   Tervezett útvonal: térkép   Rövidített link: https://tinyurl.hu/fm2v

 

"Kedves Benczéné Fodor Erzsébet!

Örömmel vettük, hogy véglegesítette jelentkezését!

Sok szeretettel várjuk Önöket 2023. február 02. 11:00-kor kezdődő programunkra.

Kérjük, feltétlenül hozzák magukkal a regisztráció során megadott személyazonosító okmányaikat!

Üdvözlettel,
Tájékoztató és Látogatóközpont"