Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Piruett a Fertő-tónál

2019. január 31. csütörtök

Piruett a Fertő-tónál — Eisenstadtban az Esterházy-család téli palotájának pompája varázsolja el a látogatókat. Ruszt városka bűbájos utcái sétára csábítanak, a befagyott Fertő-tavon pedig jégre lépni szabad! 

A Fertő-tó varázslatos vidékének gyöngyszeme Ruszt, a gólyák kelepélésétől mindig hangos, bájos hangulatú városka, ahol szinte minden ház műemlékvédelem alatt áll. A patinás polgárházak sok helyen őrzik eredeti reneszánsz vagy barokk stílusukat. A homlokzatokat sgrafittók, stukkók díszítik, több épületbe is be lehet menni, körülnézni az udvarban. Legrégebbi épülete a Halász-templom román-kori freskómaradványaival. A legenda szerint Nagy Lajos király lánya, Mária királynő alapította a kápolnát, hálából azért, hogy a ruszti halászok a Fertő tavon megmentették az életét egy viharban. A tó sekély vize hamar befagy, szórakozást kínálva csúszkálóknak, fakutyásoknak, a tóparton forralt bort kortyolgató sétálóknak. 
Kismartonban (Eisenstadt) az Esterházy-család téli palotájának pompája csillan meg előttünk, magyar nyelvű vezető kalauzolásával. Az Esterházyak évszázadokon át jelentős hatással voltak Európa történelmére, nagyvonalú mecénásként, szenvedélyes műgyűjtőként hatalmas kincseket halmoztak fel. Kastélylátogatásunkon az Esterházy hercegek fényűző főúri élete tárul elénk. (Ausztria, Euro) 

Idegenvezető: Pőthe Attila 

Részvételi díj: 10 400 Ft 

Találkozó: 07:00 
Indulás: 07:15 
Bp., Nagyvárad tér, Szt. István Kórház előtti parkoló 


Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. október 13.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink