Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

1137 BUDAPEST
KATONA JÓZSEF U. 15.

KEDDEN
ÉS CSÜTÖRTÖKÖN
10-17 ÓRÁIG

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Piruett a Fertő-tónál

2019. január 31. csütörtök

Piruett a Fertő-tónál — Eisenstadtban az Esterházy-család téli palotájának pompája varázsolja el a látogatókat. Ruszt városka bűbájos utcái sétára csábítanak, a befagyott Fertő-tavon pedig jégre lépni szabad! 

A Fertő-tó varázslatos vidékének gyöngyszeme Ruszt, a gólyák kelepélésétől mindig hangos, bájos hangulatú városka, ahol szinte minden ház műemlékvédelem alatt áll. A patinás polgárházak sok helyen őrzik eredeti reneszánsz vagy barokk stílusukat. A homlokzatokat sgrafittók, stukkók díszítik, több épületbe is be lehet menni, körülnézni az udvarban. Legrégebbi épülete a Halász-templom román-kori freskómaradványaival. A legenda szerint Nagy Lajos király lánya, Mária királynő alapította a kápolnát, hálából azért, hogy a ruszti halászok a Fertő tavon megmentették az életét egy viharban. A tó sekély vize hamar befagy, szórakozást kínálva csúszkálóknak, fakutyásoknak, a tóparton forralt bort kortyolgató sétálóknak. 
Kismartonban (Eisenstadt) az Esterházy-család téli palotájának pompája csillan meg előttünk, magyar nyelvű vezető kalauzolásával. Az Esterházyak évszázadokon át jelentős hatással voltak Európa történelmére, nagyvonalú mecénásként, szenvedélyes műgyűjtőként hatalmas kincseket halmoztak fel. Kastélylátogatásunkon az Esterházy hercegek fényűző főúri élete tárul elénk. (Ausztria, Euro) 

Idegenvezető: Pőthe Attila 

Részvételi díj: 10 400 Ft 

Találkozó: 07:00 
Indulás: 07:15 
Bp., Nagyvárad tér, Szt. István Kórház előtti parkoló 


Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.


Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!  

 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2020. július 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink