Kulturális kirándulások

Reptérlátogatás — "Lobog a szélben a szélzsák"

2023. május 2. kedd

Ismerje meg a Liszt Ferenc Repülőtér  régi nevén a Ferihegyi  légikikötő életét, működését a repülőtér látogatási programunk keretén belül!
A program során egy belterületi autóbusszal körbejárjuk a repülőteret és olyan helyekre is elvisszük a csoportot, ahova még az utazóközönség sem juthat el!

Megmutatjuk a terminálokat, a repülőgépek kiszolgálását mint pl. poggyászrakodás, üzemanyagtöltés, ki-beállást a terminálok előterén található állóhelyekhez vagy a terminál utashídjaihoz, megnézhetjük a kifutópályákat, sőt az egyik futópálya végénél bekapcsolja az irányítótorony a leszállást segítő pálya- és bevezető fényeket is a csoport számára! Láthatunk repülőgép fel- és leszállást, sőt akár éppen a fejünk felett leszálló repülőgépet is, miközben megállunk néhány percre a kifutópálya végénél. Ezen kívül megtekinthetjük a tűzoltóbázisokat, irányítótornyot, cargo részleget és végezetül betérünk az egyik repülőgép-szerelő hangár elé is, ahol az éppen folyó munkálatokba is bepillantást nyerhetünk. Mindeközben szakvezetőnk folyamatos tájékoztatást nyújt és természetesen a kérdésekre is válaszol.

Látta már az elmúlt 50 év legendás utasszállító repülőgépeit egy helyen, egy időben? Ült már egy repülőgép pilótafülkéjében? Ha mindez felkeltette érdeklődését, az autóbuszos reptérlátogatás után töltsön el egy kis időt az Aeroparkban! A jegyünk oda is érvényes!
A repülőgépek szabadtési múzeumában megtekinthető a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténete, a Li–2 típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő Tu–154-esen át a manapság is aktív L-410-es típusig, valamint számos repülőtéri kiszolgáló eszköz. Néhány repülőgép belülről is megtekinthető! 
A gépmadarakat múzeumőrök vigyázzák, akik kérésre rövid tájékoztatást tartanak a repülésről, a kiállított gépekről és természetesen szívesen válaszolnak a kérdésekre is. A parkban található egy fedett pihenőhely, illetve a repülőgépek alatt padok vannak elhelyezve, így akár táplálkozni is lehet látogatás közben. A belépőjegy ára természetesen tartalmazza a fényképezőgép és videokamera használati lehetőséget. Az Emlékpark területén kizárólag a kijelölt helyen engedélyezett a dohányzás, valamint tilos állatot behozni a park területére!

Fontos! 
A belépéshez előre leadott névsort kell továbbítanunk, személyes adatokkal. Ezek: pontos név, lakcím, születési hely és idő, anyja neve és a személyazonosító okmány sorszáma. Ez az okmány lehet személyi igazolvány, útlevél és jogosítvány. (14 éves kor alatt az igazolványszám megadása nem kötelező, a többi adat azonban ugyanúgy szükséges.) A személyazonosító okmányt hozni kell magunkkal! 
Szigorú biztonsági ellenőrzésen megyünk át, ezért szúró és vágó eszközöket hozni felesleges, mert elveszik. A terminálon van toalett lehetőség (úgy érkezzen, hogy még legyen rá ideje), a későbbiekben majd csak a program végén kb. 3-3 és fél óra múlva az Aeroparkban.

Találkozó: 10:20 és 10:40 között a Liszt Ferenc Airport 2. épülete előtti buszmegállóban. Későkre nem áll módunkban várni, 10:40-kor elindulunk a gyalogos összekötő járdán az Aeroparkba, ez kb. 10-15 perc séta. Autóval érkezőkkel az Aeropark bejáratánál találkozunk, onnan indul a program 11:00 órakor.
Ajánlott utazás a Kőbánya-Kispest M-tól induló 200E autóbusszal, 10 percenként indul, menetideje kb. 30 perc. A Deák térről induló 100E is kb. 10 percenként indul, menetideje 40 perc, egyedi díjszabással egy út 1500 Ft. (Időközben megemelték 2200 Ft-ra)

Részvételi díj klubtagoknak 1200 Ft (vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet), nem klubtag vendégnek 1500 Ft szervezési díj + a program ára dolgozóknak 6400 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 5500 Ft. (Ez az ár 36 és 48 fő részvételekor érvényes. Minden bizonnyal összejön a létszámunk, de ha mégsincs ennyi megjelent vendég, a helyszínen +500 Ft fizetendő.)

Megrendeléskor a megjegyzés rovatba kérjük szépen a kért adatokat beírni, telefonon bediktálni +36 20 971-1599 vagy e-mailban az info@baratsagklub.hu e-mail címre megküldeni.

Jelentkezés lezárva

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz