Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

1137 BUDAPEST
KATONA JÓZSEF U. 15.

KEDDEN
ÉS CSÜTÖRTÖKÖN
10-17 ÓRÁIG

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Legyen Ön is
a Barátság Klub tagja!

Ismerjük meg együtt hazánkat és keressük fel magyar
vonatkozású emlékhelyeinket a szomszédos országokban!

smiley
Klubirodánkban személyesen kedden és csütörtökön 10 órától 17 óráig "első kézből" tájékozódhat ajánlatainkról, és befizethet programjainkra.

smiley
Budapesti sétáinkra kedvezményes SÉTABÉRLETET válthat!
smiley
Megbízhatóan intézzük bármely utazási iroda bármelyik utazására  — az érvényes akciós árakon és törzsutas kedvezménnyel is — körutas foglalásást, nyaralását, repülőjegyét vagy akár szállodai elhelyezését.

smiley
+ kellemes, kulturált társaság

+ kiváló idegenvezetők

+ színvonalas programok

+ több, mint 30 év tapasztalat

+ profi utazási irodai háttér

+ kényelmes autóbuszok

Várjuk régi és leendő barátainkat, kiránduljunk együtt!

 

Riegersburg boszorkányvára és csokoládégyár látogatás

2019. július 22. hétfő

Riegersburg – a XI. században a település fölé magasodó bazaltsziklára épült vár Ausztria egyik legszebb vára. A kilenc bástyával, hat kapuval, szoborművekkel, kőcímerekkel ékesített várba felvonóval juthatunk fel. A szép, épségben megmaradt várról keringő legendák, boszorkánytörténetek fokozzák a látogatás során szerzett élményeket.Vártúránk után a Zotter Csokoládégyárban a kakaóbab varázslatos világába csöppenünk. (Ausztria; Euro)

Bővebben a riegersburgi várról:
"Stájerország keleti részén, Rábafüzestől kb. 30 kilométerre található Riegersburg vára. A vár egy 482 méter magas vulkanikus sziklára épült, ahová lifttel lehet feljutni. Ezen a helyen már a 12. században is állt vár, ezt bővítették és építették át az évszázadok során. A 15. században elpusztult a Lichtenegg nevű alsó vár a harcokban. A vár mai formáját a Gallerinnek, azaz Katharina Elisabeth von Galler (született Wechsler) bárónőnek köszönheti, aki a 17. században élt itt, és folyamatosan csinosította otthonát. A vár kiváló erődítménynek bizonyult, soha senki nem tudta bevenni. Ma a várban Boszorkányok és varázslók címen látható kiállítás, melyet viaszbábok tesznek élethűvé. A kiállítás alapját a feldbachi boszorkányper képezi, mely 1673-tól 1675-ig tartott a feldbachi tartományi bíróságon (9 kilométerre Riegersburgtól). A per során 95 férfit és nőt vádoltak meg jégeső okozásával. Egy nagy, kerek asztalon olvashatjuk azokat a neveket, akiket a feldbachi perben elítéltek, és láthatunk térképeket is, jelölve rajtuk a boszorkányok szokásos repülési útvonalát, azokat a helyeket, ahol a levegőben előállították a jégveréshez szükséges jeget, és a boszorkányszombatok helyszíneit.
A vár másik kiállítása a Vármúzeum, mely a várat és urainak történetét mutatja be. A vármúzeumi részen kapott külön termet Katharina Paldauf, akit virágboszorkánynak is neveznek. Rózsákkal körítve áll itt az ő viaszfigurája, utalva arra, hogy a monda szerint télen is virágba borította a természetet. A főúri lakrészben megnézhetjük Gallerin portréját és bábuját is. A várúrnő kétszer özvegyült meg, harmadik férjétől pedig, aki 30 évvel volt fiatalabb nála, elvált. (A második férj, von Kapell ezredes a török elleni harcban esett el). A lovagterem egy 19×8 méter alapterületű, 6 méteres belmagasságú helyiség, mennyezetén és az ajtókon faintarziákkal. Itt tartották a lakomákat, most is ott láthatók a főúri viaszfigurák a terített asztalnál. Nevezetes még a fehér terem, mely egy barokk stílusú nyári ebédlő, a Gallerin saját építtetése."

(forrás: https://felsofokon.hu/turizmus-es-vendeglatas/boszorkanyvar-riegersburgban/)

 

Idegenvezető: Nagy Gábor

Találkozó: 06:45 
Indulás: 07:00

Részvételi díj: 10 400 Ft

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.


Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.


Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!  

 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2020. május 24.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink