Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Riegersburg boszorkányvára és csokoládégyár látogatás

2019. július 22. hétfő

Riegersburg – a XI. században a település fölé magasodó bazaltsziklára épült vár Ausztria egyik legszebb vára. A kilenc bástyával, hat kapuval, szoborművekkel, kőcímerekkel ékesített várba felvonóval juthatunk fel. A szép, épségben megmaradt várról keringő legendák, boszorkánytörténetek fokozzák a látogatás során szerzett élményeket.Vártúránk után a Zotter Csokoládégyárban a kakaóbab varázslatos világába csöppenünk. (Ausztria; Euro)

Bővebben a riegersburgi várról:
"Stájerország keleti részén, Rábafüzestől kb. 30 kilométerre található Riegersburg vára. A vár egy 482 méter magas vulkanikus sziklára épült, ahová lifttel lehet feljutni. Ezen a helyen már a 12. században is állt vár, ezt bővítették és építették át az évszázadok során. A 15. században elpusztult a Lichtenegg nevű alsó vár a harcokban. A vár mai formáját a Gallerinnek, azaz Katharina Elisabeth von Galler (született Wechsler) bárónőnek köszönheti, aki a 17. században élt itt, és folyamatosan csinosította otthonát. A vár kiváló erődítménynek bizonyult, soha senki nem tudta bevenni. Ma a várban Boszorkányok és varázslók címen látható kiállítás, melyet viaszbábok tesznek élethűvé. A kiállítás alapját a feldbachi boszorkányper képezi, mely 1673-tól 1675-ig tartott a feldbachi tartományi bíróságon (9 kilométerre Riegersburgtól). A per során 95 férfit és nőt vádoltak meg jégeső okozásával. Egy nagy, kerek asztalon olvashatjuk azokat a neveket, akiket a feldbachi perben elítéltek, és láthatunk térképeket is, jelölve rajtuk a boszorkányok szokásos repülési útvonalát, azokat a helyeket, ahol a levegőben előállították a jégveréshez szükséges jeget, és a boszorkányszombatok helyszíneit.
A vár másik kiállítása a Vármúzeum, mely a várat és urainak történetét mutatja be. A vármúzeumi részen kapott külön termet Katharina Paldauf, akit virágboszorkánynak is neveznek. Rózsákkal körítve áll itt az ő viaszfigurája, utalva arra, hogy a monda szerint télen is virágba borította a természetet. A főúri lakrészben megnézhetjük Gallerin portréját és bábuját is. A várúrnő kétszer özvegyült meg, harmadik férjétől pedig, aki 30 évvel volt fiatalabb nála, elvált. (A második férj, von Kapell ezredes a török elleni harcban esett el). A lovagterem egy 19×8 méter alapterületű, 6 méteres belmagasságú helyiség, mennyezetén és az ajtókon faintarziákkal. Itt tartották a lakomákat, most is ott láthatók a főúri viaszfigurák a terített asztalnál. Nevezetes még a fehér terem, mely egy barokk stílusú nyári ebédlő, a Gallerin saját építtetése."

(forrás: https://felsofokon.hu/turizmus-es-vendeglatas/boszorkanyvar-riegersburgban/)

 

Idegenvezető: Nagy Gábor

Találkozó: 06:45 
Indulás: 07:00

Részvételi díj: 10 400 Ft

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.


Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 15.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink