Kulturális kirándulások

Salzburg és Salzkammergut gyöngyszemei 4nap/ 3éj

2024. május 9. csütörtök

Időpont:   2024. május 9-12.   csütörtöktől vasárnapig    4nap/ 3éj  

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: tipikus Salzburg-környéki vendégfogadó 2 ágyas zuhanyozós/WC-s szobáiban

1. nap: Salzkammergut - Hellbrunn 
Indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás autópályákon rövid pihenőkkel. Utunk első részében megállunk a csodás fekvésű Salzkammerguti tóvidék egyik gyöngyszeménél, a Mondsee partján, ahonnan a csodálatos táj tárul elénk. Séta a tóparton és s szép fekvésű pompás házakkal díszített főtéren. Majd folytatva utunkat jutunk el az egykori salzburgi hercegérsekek nyári rezidenciájába a Hellbrunni Kastélyhoz. Itt a mesebeli vízijáték-rendszert, a csodás parkot és kastélyt is megtekintjük. Ezt követően továbbutazunk szálláshelyünkre, ahová az esti órákban érkezünk meg. (3 éjszaka). 

2. nap: Hohenwerfen – Salzburg 
Reggeli után egy - a Salzach folyó fölé épült, - mesebeli vár megtekintése szerepel programunkban. Ez a XI. században épített Hohenwerfen erőssége. A sziklás csúcsot uraló várba panoráma lifttel jutunk fel. Megtekintjük a vár múzeumát, gyönyörködünk az elénk táruló pompás panorámában. Innen továbbutazunk Salzburgba. Ezt várost nevezik a „Templomok”, „Mozart”, „Muzsika hangja” városának is. Az itt található csodálatos barokk építészeti emlékek, amelyek a történelmi városmagot alkotják emelték a várost az UNESCO Világörökségei közé! Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. A Mirabell kert szépsége, a leghíresebb kastélyok kertjeivel is vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának. Látjuk még Mozart emlékhelyeit, a városházát, a piacteret és távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi barangolásunk még sok egyéb különlegességet is rejteget. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk. 

3. nap: Salzkammergut csodái 
Reggeli után barangolunk az alpesi tavak és festői hegycsúcsok birodalmában. Rövid sétát teszünk Sankt Gilgen városkában. Közös sétánk során Mozartra is emlékezünk, és megcsodáljuk a pompás festett homlokzatú épületeket. Innen áthajózunk a tó túlsó partjára, Sankt Wolfgangba. Megtekintjük a búcsújáró templomot, és a híres Pacher oltárt. Majd fogaskerekű vasúttal, káprázatos vidéken felkapaszkodunk az 1782 méteres Schafberg-re, ahonnan a „három tó birodalmának” panorámájában gyönyörködünk. A napot a leghíresebb császári üdülőhelyen, a tóvidék „szívében” Bad Ischlben zárjuk. Városnézésünk során felkeressük a Császár-villát és pompás parkját, sétálunk az ódon utcákon, valamint a neves Zauner cukrászdát is felkeressük. A délutáni órákban visszautazás az előző napi szálláshelyre. 

4. nap: Hallstatt - Gmunden 
Reggeli után folytatjuk alpesi romantikánkat. Elsőként a Traun folyó mentén Ausztria egyik legszebb, teraszosan épült kisvárosába, Hallstattba látogatunk. Itt közös sétát teszünk az óvárosban, és meghódítjuk (siklóvasúttal) a város fölé magasodó Skywalk-kilátót, ahonnan a táj varázslatos szépségében gyönyörködünk. Majd a vidék második legnagyobb tavához, a Traunsee partjaihoz utazunk. Gmunden („kerámia-harangok”) városában rövid pihenőket tartunk. A tó álomszerű fekvését és szépségét már a rómaiak is felfedezték, látványa méltó befejezése lesz kirándulásunknak. A délutáni órákban folyamatos hazautazás autópályákon rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.  (Ausztria; Euro) 

Találkozó: 5:45;   Indulás: 6:00 órakor;   1146 Budapest, Dózsa György út 1.   (térkép megnyitásához kattintson a címre)

Részvételi díj:  176 500 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek)

Egyágyas felár: 22 000 Ft/ fő/ 3éj

Klubtagnak:  169 900 Ft 

   várólistára. Amennyiben szabadul fel helyünk, értesítjük.

Szálláshelyünkön a lefoglalt szobáinkat március végéig tartják fenn csoportunk számára. A belépőket, helyi vezetéseket, jegyeket, az autóbusznak a behajtási engedélyeket nagyon előre le kell foglalnunk, ezért ha velünk szeretne tartani, kérjük, minél hamarabb küldje el a megrendelését!  

Többnapos kirándulásokra a részvételi díjat két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 2024. 04.08 -ig a fennmaradó hátralékot. A megrendelésben kérjük jelezze, ha 2 részletben kíván fizetni. Programjainkhoz további általános részletekért  — pl. a szálláson társításra vonatkozóan —  kérjük tájékozódjon honlapunk "Egyesületünkről" menüpontjában. (A kirándulás meghirdetésének időpontja: 2024.01.26.)

A programokkal kapcsolatos költségekre 145 euró szükséges + költőpénz pl. toalettre, innivalóra, eredeti Mozart-golyóra, ischlerre ...

Javasoljuk, hogy külföldi kirándulás előtt pár nappal kössön honlapunkról betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával! 

Külön fizetendő költségek  enlightenedTájékoztató a Barátság Klub programjaihoz
Klubtagsági mailHírlevél