Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Salzburg és Salzkammergut gyöngyszemei 4nap/ 3éj

2019. június 29. szombat

1. nap: Salzkammergut - Hellbrunn 
Indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás autópályákon rövid pihenőkkel. Utunk első részében megállunk a csodás fekvésű Salzkammerguti tóvidék egyik gyöngyszeménél, a Mondsee partján, ahonnan a csodálatos táj tárul elénk. Séta a tóparton és s szép fekvésű pompás házakkal díszített főtéren. Majd folytatva utunkat jutunk el az egykori salzburgi hercegérsekek nyári rezidenciájába a Hellbrunni Kastélyhoz. Itt a mesebeli vízijáték-rendszert, a csodás parkot és kastélyt is megtekintjük. Ezt követően továbbutazunk szálláshelyünkre, ahová az esti órákban érkezünk meg. (3 éjszaka). 

2. nap: Hohenwerfen – Salzburg 
Reggeli után egy - a Salzach folyó fölé épült, - mesebeli vár megtekintése szerepel programunkban. Ez a XI. században épített Hohenwerfen erőssége. A sziklás csúcsot uraló várba panoráma lifttel jutunk fel. Megtekintjük a vár múzeumát, gyönyörködünk az elénk táruló pompás panorámában. Innen továbbutazunk Salzburgba. Ezt várost nevezik a „Templomok”, „Mozart”, „Muzsika hangja” városának is. Az itt található csodálatos barokk építészeti emlékek, amelyek a történelmi városmagot alkotják emelték a várost az UNESCO Világörökségei közé! Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. A Mirabell kert szépsége, a leghíresebb kastélyok kertjeivel is vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának. Látjuk még Mozart emlékhelyeit, a városházát, a piacteret és távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi barangolásunk még sok egyéb különlegességet is rejteget. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk. 

3. nap: Salzkammergut csodái 
Reggeli után barangolunk az alpesi tavak és festői hegycsúcsok birodalmában. Rövid sétát teszünk St. Gilgen városkában. Közös sétánk során Mozartra is emlékezünk, és megcsodáljuk a pompás festett homlokzatú épületeket. Innen áthajózunk a tó túlsó partjára, St. Wolfgangba. Megtekintjük a búcsújáró templomot, és a híres Pacher oltárt. Majd fogaskerekű vasúttal, káprázatos vidéken felkapaszkodunk az 1782 méteres Schafb ergre, ahonnan a „három tó birodalmának” panorámájában gyönyörködünk. A napot a leghíresebb császári üdülőhelyen, a tóvidék „szívében” Bad Ischlben zárjuk. Városnézésünk során felkeressük a Császár-villát és pompás parkját, sétálunk az ódon utcákon, valamint a neves Zauner cukrászdát is felkeressük. A délutáni órákban visszautazás az előző napi szálláshelyre. 

4. nap: Hallstatt - Gmunden 
Reggeli után folytatjuk alpesi romantikánkat. Elsőként a Traun folyó mentén Ausztria egyik legszebb, teraszosan épült kisvárosába, Hallstattba látogatunk el. Itt közös sétát teszünk az óvárosban, és végül felkapaszkodunk a templomdombra és a csontkápolnához, ahonnan a táj varázslatos szépségében gyönyörködünk. Majd a vidék második legnagyobb tavához, a Traunsee partjaihoz utazunk. Traunkirchen („halász-szószék”) és Gmunden („kerámia-harangok”) városaiban rövid pihenőket tartunk. A tó álomszerű fekvését és szépségét már a rómaiak is felfedezték, így ez a kirándulásunk méltó befejezése lesz. A délutáni órákban folyamatos hazautazás autópályákon rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

(Ausztria; Euro) 

Idegenvezető: Kámán József 

(4 nap /3 éj; utazás autóbusszal, idegenvezetővel; szállás 2 ágyas összkomfortos szobákban; félpanziós ellátással) 

Részvételi díj: 99 900 Ft

Egyágyas felár: 4 900 Ft/fő/éj

Tal.: 06:00 05:45
Ind.: 06:15  06:00
Bp., Nagyvárad tér Szt. István Kórház parkoló

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.
 

Megrendelés kirándulásra
 

 

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. május 18.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink