Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Salzburg és Salzkammergut gyöngyszemei 4nap/ 3éj

2019. június 29. szombat

1. nap: Salzkammergut - Hellbrunn 
Indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás autópályákon rövid pihenőkkel. Utunk első részében megállunk a csodás fekvésű Salzkammerguti tóvidék egyik gyöngyszeménél, a Mondsee partján, ahonnan a csodálatos táj tárul elénk. Séta a tóparton és s szép fekvésű pompás házakkal díszített főtéren. Majd folytatva utunkat jutunk el az egykori salzburgi hercegérsekek nyári rezidenciájába a Hellbrunni Kastélyhoz. Itt a mesebeli vízijáték-rendszert, a csodás parkot és kastélyt is megtekintjük. Ezt követően továbbutazunk szálláshelyünkre, ahová az esti órákban érkezünk meg. (3 éjszaka). 

2. nap: Hohenwerfen – Salzburg 
Reggeli után egy - a Salzach folyó fölé épült, - mesebeli vár megtekintése szerepel programunkban. Ez a XI. században épített Hohenwerfen erőssége. A sziklás csúcsot uraló várba panoráma lifttel jutunk fel. Megtekintjük a vár múzeumát, gyönyörködünk az elénk táruló pompás panorámában. Innen továbbutazunk Salzburgba. Ezt várost nevezik a „Templomok”, „Mozart”, „Muzsika hangja” városának is. Az itt található csodálatos barokk építészeti emlékek, amelyek a történelmi városmagot alkotják emelték a várost az UNESCO Világörökségei közé! Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. A Mirabell kert szépsége, a leghíresebb kastélyok kertjeivel is vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának. Látjuk még Mozart emlékhelyeit, a városházát, a piacteret és távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi barangolásunk még sok egyéb különlegességet is rejteget. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk. 

3. nap: Salzkammergut csodái 
Reggeli után barangolunk az alpesi tavak és festői hegycsúcsok birodalmában. Rövid sétát teszünk St. Gilgen városkában. Közös sétánk során Mozartra is emlékezünk, és megcsodáljuk a pompás festett homlokzatú épületeket. Innen áthajózunk a tó túlsó partjára, St. Wolfgangba. Megtekintjük a búcsújáró templomot, és a híres Pacher oltárt. Majd fogaskerekű vasúttal, káprázatos vidéken felkapaszkodunk az 1782 méteres Schafb ergre, ahonnan a „három tó birodalmának” panorámájában gyönyörködünk. A napot a leghíresebb császári üdülőhelyen, a tóvidék „szívében” Bad Ischlben zárjuk. Városnézésünk során felkeressük a Császár-villát és pompás parkját, sétálunk az ódon utcákon, valamint a neves Zauner cukrászdát is felkeressük. A délutáni órákban visszautazás az előző napi szálláshelyre. 

4. nap: Hallstatt - Gmunden 
Reggeli után folytatjuk alpesi romantikánkat. Elsőként a Traun folyó mentén Ausztria egyik legszebb, teraszosan épült kisvárosába, Hallstattba látogatunk el. Itt közös sétát teszünk az óvárosban, és végül felkapaszkodunk a templomdombra és a csontkápolnához, ahonnan a táj varázslatos szépségében gyönyörködünk. Majd a vidék második legnagyobb tavához, a Traunsee partjaihoz utazunk. Traunkirchen („halász-szószék”) és Gmunden („kerámia-harangok”) városaiban rövid pihenőket tartunk. A tó álomszerű fekvését és szépségét már a rómaiak is felfedezték, így ez a kirándulásunk méltó befejezése lesz. A délutáni órákban folyamatos hazautazás autópályákon rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

(Ausztria; Euro) 

Idegenvezető: Kámán József 

(4 nap /3 éj; utazás autóbusszal, idegenvezetővel; szállás 2 ágyas összkomfortos szobákban; félpanziós ellátással) 

Részvételi díj: 99 900 Ft

Egyágyas felár: 4 900 Ft/fő/éj

Belépőkre 90 euró szükséges, VOX készülékre 2000 Ft  + költőpénz pl. toalettre, innivalóra, eredeti Mozart-golyóra, ischlerre ...

Tal.: 06:00 05:45
Ind.: 06:15  06:00
Bp., Nagyvárad tér Szt. István Kórház parkoló

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.
 

Megrendelés várólistára

1 Hölgynek és 1 Úrnak keresünk még szobatársat!

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. október 13.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink