Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

"Szalmán pirul a malacka, kopog, ropog a farkinca"

2021. február 13. szombat

  

Farsangoló disznótor —   Egynapos utóbuszos kirándulás idegenvezetővel

Gyermekkorunk tovatűnt világából sejlik fel a disznó hajnali visítása, az estig tartó munka dandárjában sürgő-forgó nagynénik és a kissé kapatos nagybácsik tudálékos mosolya; mikor jó, hogyan kell, „az sok lesz Julis”, majd a bajusz alatt megbújó elégedett mosoly — finom, jó lesz! 
   Nosztalgiázunk egy kicsit vagy azt akarjuk megtudni, melyik alkatrész a tarja, netán a dagadó? Bárhogyan is légyen, egy jókedvű kirándulás alkalmával megfogjuk a malac – no meg a farsang - farkát, köszöntjük a Bálintokat s Valentin-nap alkalmából megforgatjuk a párunkat!
Reggel útra kelünk, s mire Dunavarsányba érünk, malackánk már pörkölődik. A visításról ugyan lemaradunk, de cserébe régen látott vendéglátóink egy kupica pálinkával, teával, forralt borral és frissen sült lángossal fogadnak. Kíváncsi lelkületű vendégeink szemrevételezhetik a bontás menetét vagy ha kedvük tartja, akár segíthetnek is a böllérnek. Csak óvatosan, nem megbotlani ám a vérrel! Vendégeink epedve várják, hogy elkészüljön végre a hagymás sült vér! A bőséges reggelit követően buszra szállunk és meg sem állunk a felsőlajosi Magántulajdonú Állat- és Szabadidőparkig, ahol az állatpark megálmodója, létrehozója és fenntartója kalauzolja csoportunkat. Tóth Tibor Úr színvonalas, humoros vezetésén rengeteg érdekes információt hallunk a park ritka állatairól, megcsodálhatjuk a 2020-ban született kölykök szépségét, a gondozójukhoz való ragaszkodásukat, ösztönös viselkedésüket, aranyos játékukat.  Nemrégiben a zebra, a watushi, a gyűrűsfarkú makik és a marák után Zahra a fehér oroszlán mama is és az egyik láma is utódokkal örvendeztette meg a gondozókat és az állatbarátokat. A hatalmas, 20 hektáros területen 1km hosszan sétálhatunk az állatok kifutói mellett, élvezhetjük közelségüket, lenyűgöző látványukat a tigrisektől a hiúzig, a kakadutól a kétpúpú tevén át a sivatagi rókáig jónéhány állatkerti lakóval ismerkedhetünk. A jó levegőn megéhezünk s mire visszatérünk asztalunkhoz, szakácsunk már a gőzölgő orjalevessel várja csapatunkat. A levesben főtt hús, zöldségek látványa és ízvilága nagyszüleink utánozhatatlanul finom ebédjét elevenítik fel! A májas és véres hurka, a sült kolbász tört burgonyával, párolt káposztával, a háttérben megszólaló muzsikaszóval, minden gondunkat messze űzi! A fenséges disznótoros ebéd után jöhet a tánc, „míg a gazda házi gazda furkósbottal ki nem ver!” Hangulatunktól függően, de legkésőbb 19 óráig egy hangulatos nap élményével és az előre megrendelt „ disznótoros kóstolónkkal” visszaérkezünk Budapestre.

Részvételi díj: 12 400 Ft;   Egyéni utazással: 8400 Ft

Találkozó: 07:00; Indulás: 07:15 

Jelentkezés hamarosan

Lehetőség lesz disznótoros csomag rendelésére. Részletek nemsokára!

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!  

 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. január 23
.
2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink