Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Szatmár, Bereg és a Felső-Tiszavidék 3nap/ 2éj

2019. május 10. péntek

A Beregi-Tiszahát és a Szatmár-Beregi síkság alkotta Felső-Tisza vidéket
a régi mondás szerint Isten jókedvében teremtette.
Százesztendős parasztházak, fa harangtornyok, mesebeli templomok bújnak meg
az apró falvakban. Lépten-nyomon követ az irodalom,
az élő a népművészet, érintetlen a természet és igazak az emberek.

 

1. nap:  Barangolásunkat a Nyírségi tájak megismerésével kezdjük. Nagykállóban megtekintjük az egykori Megyeháza épületét a börtönnel, a Rákóczi-tornyot, s ha időnk engedi, felkeressük a csodarabbi sírját. Máriapócson az országos hírű görög katolikus kegytemplomot és a Bazilita Egyházi Gyűjteményt látogatjuk meg. Nyírbátorban a minorita templomot keressük fel, melynek külön értéke a Krucsay oltár. A várostörténeti sétányon végighaladva a református templomot és a mellette álló, 1860-ban épült fa haranglábat nézzük meg. Lehetőség van arra, hogy lifttel vagy gyalog a temlpom tetőszerkezetét is megtekinthessük. Innen már csak pár lépés a Báthori várkastély, a panoptikummal. A középkor néhány fontos jelenete elevenedik meg a termekben. Napi programunkat Vaján, a Vay-kastélyban zárjuk.

2. nap: A Beregi Tiszahátra vezet utunk. Tákoson a Mezítlábas Notre Dame-ot, Csarodán és Tarpán a szép középkori templomokat és a tarpai szárazmalmot tekintjük meg. Nagyarban kilátogatunk a Tiszapartra, ahol Petőfi Tiszta című verse született, és kihagyhatatlan látnivalónak ígérkezik a nemrégiben felújított Luby-kastély és álomszép rózsakertje. Szatmárcsekén pedig a Kölcsey Emlékszobát és a csónakfejfás, védett temetőt, benne Kölcsey nyughelyét. Túristvándiban a vízimalmot keressük fel, Tiszacsécsén Móricz Zsigmondra emlékezünk, végül Sonkádon, az Európa Nostre-díjas templom látványa örvendezteti meg látogatóit.

3. nap: Kirándulásunk harmadik napján a varázslatos szatmári tájak szépségével ismerkedünk. Vásárosnaményban a Beregi Múzeum megtekintésével kezdjük programunkat. Mátészalkán, a fény városában felkeressük a Szatmári Múzeumot, ahol szekérgyűjteményt is láthatunk, majd szatmár fekete aranyával, penyigei szilvalekvárral ízesítjuk napunkat. Cégénydányádon a hajdani a Kölcsey-Kende kúriával és szép parkjával ismerkedünk, Gyügyén, Szamosújlakon és Csengersimán szebbnél-szebb középkori templomokban gyönyörködhetünk, majd Csengerben a Makovecz Imre tervezte belváros épületeit tekintjük meg: a városházát, az általános iskolát és a templomot. Felejthetetlen élményekkel feltöltődve búcsúzunk ezen a csodás helyen élő,  tiszta lelkű emberektől.

Idegenvezető: Cservenyák Katalin

(3nap/ 2 éj; utazás autóbusszal, idegenvezetővel; szállás 2 ágyas fürdőszobás szobákban; félpanziós ellátással)

Részvételi díj: 44 900 Ft

Egyágyas felár: 4 900 Ft/fő/éj

Tal.: 06:45 
Ind.: 07:00 
Bp., Nagyvárad tér Szt. István Kórház parkoló

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMW töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Megrendelés várólistára

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. október 13.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink