Kulturális kirándulások

Szilveszter Dalmáciában

2023. december 30. szombat

  

Az Adria varázslatos télen is! Ez a szilveszter más lesz, mint az eddigiek!
Kirándulunk egyet Krka vízeséshez, majd hajóra szállunk, ahonnan koccintás közben megcsodálhatjuk Zadar óvárosát ünnepélyes díszkivilágításban!

Az éjfélt már az utcabálon köszönthetjük, jó "bulinak" igérkezik, igazán kár lenne kihagyni!

Időpont:  2023. december 30 - 2024. január 02. 

Utazás: autóbusszal

SzállásZadar H.Kolovare 4* - az óvárostól csak 1 km-re, a tengerpart mellett található, szép szálloda. Szoba: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, klíma, minibár, széf, telefon, erkély.  Egyágyas szoba: 1 ágy, kisebb méretű, de felszerelése azonos. 

Ellátás: 3 svédasztalos reggeli, felár ellenében (svédasztalos) 2 vacsora és 1 ebéd (december 31-én). Ajánlott.

1. nap Zadar
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. Késő délutáni órákban érkezés Zadar-ba, szállás elfoglalása. Majd idegenvezetőnkel besétáunk a Zadar belvárosába, ahol városnézés közben ismerkedünk  történelmével és felkeresünk számos magyar vonatkozású emléket, nevezetességeket, megnézzük a híres tengeri orgonát, ha szerencsénk van, a hangját is hallhatjuk. Megcsodáljuk a „nap üdvözletét” - séta a természetes fényt kibocsátó "univerzumban”. A zadari újévi vásárt is megcsodáljuk, majd a vacsora időre visszasétáluk a szállodába.

2. nap Krka vízesés, hajókázás a naplementébe 
Szilveszter napján ízletes reggeli után autóbusszal visszük Önöket a csodaszép Krka Nemzeti parkba (belépő ellenében), mely a Plitvicei-tavak mellett a leglátogatottabb horvát nemzeti park. Megcsodáljuk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka- folyó vízének varázslatos játékán és zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Majd a kirándulást követően felkeressük Horvátország legrégebbi kis városát, Skradint! A kellemes kirándulást követően visszatérünk a szállodába, ahol ebéddel várnak minket. (Ezen a napon vacsora nincs.)
Szabad időt követően, ahogy esteledik egy különleges fakultatív programra invitáljuk: Hajókirándulás a naplementében! A tengeren ringatózva csodálhatjuk meg a Zadart és a várost körülvevő, fantasztikus öblöket. A szépséges látvány mellett koccintunk a búcsúzó óévre, néhány falatka mellett. Felejthetetlen élményekkel telve térünk vissza a városba. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

Ezt követően kényelmes cipőben és meleg ruhában kimegyünk a főtérre, az utcabálba. Élőzenés koncertek, ünnepi hangulat és vidám arcok várnak minket és nyugodtan táncra is perdülhetnek a forgatagban. Éjfélkor, köszöntjük az újévet! Mindenki addig ünnepelhet, táncolhat, amíg a lába bírja. Mindazok, akik már nem tudnak lépést tartani az ünneplőkkel, nyugodtan visszasétálhatnak a szállodába.  

3. nap: Split és a picigin
Az év első napját eldöntheti, hogy pihenéssel tölti vagy fakultatív kirándulás keretében Splitbe látogat. Itt megismerhetünk egy helyi szokást: a PICIGIN-t! Hagyományosan, újév napján, délben a helyi férfiak a tengerben "fociznak"! Mi is szurkolunk a bátor férfiaknak, majd Óváros felé veszünk irányt. Splitben teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, melynek eredeti falai az óvárost ölelik körül. A közös városnézés után mindenki kedvére barangolhat a vár pincerendszerében, vagy sétálhat a város tágas terein, szűk utcáin vidám arcok között, mert ilyenkor az új év első napján mindenki vidám és pótbulira készülödik. Részvételi díj: 20 EUR/fő. 

4. nap: hazautazás
Buszra szállunk és irány Magyarország felé! Visszaérkezés Budapestre esti órákban.

Az utazással kapcsolatos további részletek és megrendelés partnerirodánk honlapján,
a Megrendelés gombra kattintással találhatók!
Megrendelésében kérjük, hivatkozzon Barátság Klub tagságára!  Egyesületünk több tagjával közösen búcsúztathatják az óévet és koccinthatnak az új esztendőre!  Kellemes utazást kívánunk!  B.Ú.É.K.!