Kulturális kirándulások

Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Jó tudni! 
Fontos információk, hasznos tudnivalók és szabályok

A Barátság Klub Egyesület munkatársai azon fáradoznak, hogy minden programunk élményeket tartogasson, melyek hozzájárulnak testi és szellemi fittségünk megőrzéséhez, társas kapcsolataink ápolásához.
Sikeres programjainkhoz mind munkatársainktól mind vendégeinktől pozitív hozzáállás szükséges és hogy minden olajozottan működjön, elengedhetetlen közösségünk szabályainak elfogadása és betartása.

Klubtagjaink egyesületünkbe történő jelentkezéskor és a programok megrendelésekor elfogadják, egyesületünk Alapszabályát, Adatvédelmi és adatkezelési nyilatkozatát, valamint a jelen általános tájékoztatónkat a Barátság Klub Egyesület működéséről.

A Barátság Klub saját szervezésű autóbuszos kirándulásain érvényes klubtagsággal rendelkező klubtagjaink és klubtagunkkal együtt utazó, szabályainkat ugyancsak elfogadó és betartó vendége vehet részt. A részvétel mindenkinek saját felelősségére történik. A megrendelés honlapunkon keresztül történik, kivételes esetben telefonon vagy személyesen. Megrendelést követően a részvételi díj 3 napon belül befizetendő online banki átutalással, egyedi linkes bankkártyás (SimplePay) fizetéssel, vagy személyesen - akár készpénzzel – bármelyik bankfiókban, banki kezelési költség felszámítása nélkül OTP bankfiókban. Az online megrendeléseket 48 órán belül e-mailben visszaigazoljuk és a visszaigazolást követő 3 napon belül kérjük a befizetést. Az összeg beérkezését nyomon követjük, de megtörténtéről nem küldünk igazolást. Befizetést követően a visszaigazolás részvételi jegyként szolgál.

Befizetési határidő — a szabad helyek függvényében — egynapos autóbuszos kirándulásra az indulást megelőző 15. nap, többnapos kirándulásra az indulást megelőző 30. nap. A csoport létszámát legkésőbb a befizetési határidő napján zárjuk. A létszámnak megfelelően rendelünk pl. autóbuszt, étkezést, programokat, múzeumi vezetéseket, szállást, ezért a csoportzárást követően már csak kivételes esetben tudunk új jelentkezést elfogadni.

Többnapos kirándulásokra a részvételi díjat két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 30 nappal a fennmaradó hátralékot.

heart Gyermekkedvezmény (felnőttel együtt utazónak) 18 éves korig 2000,- Ft /fő. 

2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Autóbuszos kirándulásainkra az ülőhelyeket a befizetés (előlegfizetés) sorrendjében értékesítjük. Az autóbuszon a helyfoglalással kapcsolatban igyekszünk figyelembe venni vendégeink kéréseit, egyéni szempontjait is, de a módosítás jogát fenntartjuk. Az autóbuszokat a befizetők létszámának megfelelően biztosítjuk. Kivételes esetben, hogy ha létszámunk 16 és 30 fő között van, az autóbusz bérlési költségéhez 2000 Ft hozzájárulást kérhetünk vendégeinktől, mely összeg a kiránduláson készpénzben fizetendő a belépőjegyekkel együtt. Ezzel biztosítani szeretnénk, hogy az optimális létszámnál kevesebb résztvevővel is meg tudjuk tartani a programunkat!

A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft.

Az első sor 4 ülése szolgálati hely, ahol utas csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melyek díjai 3000 Ft/fő/ülőhely. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat az utazáson visszafizetjük.

Többnapos kirándulásra az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában, vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk. (Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba.) Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, hogy vállalja-e mással a társítást, vagy megfizeti az egyágyas felárat.

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj, stb.), melyekre belföldön minimum napi kb. 5 – 6000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk, illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

A Barátság Klub Egyesület saját szervezésű autóbuszos kirándulásaira az alábbi lemondási feltételek az irányadók, melyek az utazás befizetésével lépnek életbe:

♦    Az egynapos, ill. éjszakai szállást nem tartalmazó útjainkra — pl. kellő számú jelentkező hiányában — a tervezett indulás előtt 4 munkanappal egyesületünk elállhat az utazástól. Erről értesíti a jelentkezőket és visszafizeti a befizetett összeget. Klubtag részéről indulás előtt 8 munkanapon belül történő lemondás esetén nem fizethető vissza és nem "írható át" másik programra a befizetett részvételi díj. 

♦    A többnapos autóbuszos utaknál az egyesület a tervezett indulás előtt 8 munkanappal elállhat az utazástól, melyről értesíti a jelentkezőket és visszafizeti a befizetett összeget. Klubtag részéről indulás előtt 14 napon belül történő lemondás esetén nem fizethető vissza és nem írható át másik programra a befizetett részvételi díj.  

A Barátság Klub szabadidős programjaira (pl. budapesti séták, országjáró kirándulások) előzetes jelentkezést elfogadunk, de a befizetési határidő legkésőbb a programot megelőző 15. nap.
A szervezési díjon (klubtagoknak 1200 Ft szervezési díj - vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet -, nem klubtag vendégnek 1500 Ft) felül előre fizetendők az esetleges belépődíjak, csoportos helyi vezetések, műsorok díjai. Országjáráskor a részvételi díj klubtagoknak 4000 Ft, klubtaggal együtt résztvevő vendégnek 5000 Ft. Ha vonattal, HÉV-vel, Volánbusszal vagy hajóval utazunk, az utazáshoz szükséges jegyéről — még indulás előtt — mindenki maga gondoskodik. A találkozások helyéről és időpontjáról tájékozódhat vagy visszaigazolásunkban megküldjük.
A tervezett szabadidős program (pl. Budapesti séta) előtt 4 nappal mind az egyesület, mind a klubtag elállással élhet. Amennyiben az egyesület mondja le a programot, értesíti a vendégeket és a befizetett részvételi díjak visszafizetésre kerülnek. Klubtag részéről 4 napon belüli lemondás, vagy távolmaradás esetén a részvételi díj nem téríthető vissza és nem "írható át" vagy számítható be másik programra.

Saját szervezésű kirándulásainkra és szabadidős programjainkra a befizetést követően — a lemondási határidőn kívül eső időszakban — klubtagunk részéről mindennemű módosítás (pl. névmódosításkor, a már befizetett összeg másik programra történő átírásakor, vidéki fel- és leszállási hely megváltoztatásakor, visszafizetés esetén) 1000 Ft/fő/alkalom kezelési díjat számolunk fel.

Egyesületünk tagjai budapesti sétáinkra „Sétabérlet”-et válthatnak. Budapesti sétáinkra a szervezési díj klubtagjainknak alkalmanként 1 200 Ft, nem klubtag vendégeinknek 2000 Ft. A névre szóló, tárgyév végéig 5 alkalomra érvényes sétabérlet ára 5000 Ft, így egy alkalom szervezési díja sétabérlettel 1200 Ft helyett 1000 Ft-ba kerül. Megrendelést és befizetést követően két-három napon belül postázzuk. A sétabérletet az aktuális programnál, a helyszínen érvényesítjük. A sétabérlet nem érvényes fővároson kívüli - különjárati autóbuszos, vonatos, hajós vagy Volánbuszos – úgynevezett országjáró kirándulásainkra! A szervezési díjon felül külön fizetendők a program során esetlegesen felmerülő egyéb költségek (belépődíj, tárlatvezetési díj, ruhatári díj, vonaljegy, hajójegy, stb.). Amennyiben valaki nem hozta magával, a helyszínen meg kell fizetnie az 1200 Ft szervezési díjat. Egy évben több sétabérlet is váltható. Betelt sétabérletét ne dobja el, jövő évi közgyűlésünkre hozza magával! Újat nyerhet velük!

Ne feledje! A Barátság Klub a miénk!
Kérjük, gondoljon egyesületünkre személyi jövedelemadójának 1%-ával!
Adószámunk:  18176070-1-41    Köszönjük!

Kellemes kirándulást, jó szórakozást kívánunk!


Programjaink időtartama alatt az aktuális egészségvédelmi előírások betartása kötelező!

Kérjük, olvassa el egyesületünről szóló írásunkat és az autóbuszos utazási szabályzatunkat! Köszönjük!