Kulturális kirándulások

Téli élmények — Graz, Mariatrost, Hundertwasser fürdő 2nap/ 1éj

2022. december 1. csütörtök

Graz akár Ausztria adventi fővárosa is lehetne, hiszen nincs másik olyan osztrák település, ahol egy település életében ilyen nagy szerepet játszana az ünnepvárás időszaka. Grazban a barokk épületek, idilli belső udvarok és futurisztikus művészeti remekek, művészet és kultúra, kissé mediterrán hangulat és modern életstílus, íz és élmény találkozik egymással. Az óváros szinte minden terén adventi vásárok várják az érdeklődőket, különleges hangulatú hátteret biztosítva városnézésünkhöz.

Időpont:  2022. november 30-tól december 1-ig;   szerda és csütörtök;  2nap/ 1éj 

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

Ellátás: reggeli;   vacsora igényelhető, kb. 25 euro/fő

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban;   egyágyas felár: 12.000,- Ft

Részvételi díj:  59 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek)

Részvételi díj klubtagoknak:  54 900 Ft

1. nap: Pihenők beiktatásával utazunk a télen is mediterrán hangulatú Grazba. Elsőként a város szimbólumának számító óratoronyhoz megyünk fel a Várhegyre, ahonnan beláthatjuk az egész várost és a környező havas hegyeket. Nem is akárhogyan, "üveglifttel" a hegy gyomrában vagy siklóval.Visszatérve az óvárosba közös városnézésen veszünk részt. Megnézzük többek között az Operaházat, Városházát, udvarában a nevezetes Jégbetlehemet, a Dómot, a Művészetek házát, a Ferencesek templomát, a városi parkot és még sok más nevezetességet, majd este, vacsora után élvezzük még az adventi nyüzsgést.

2. nap: Reggeli után Graz egyik városnegyedébe, a nyugodt hangulatú Mariatrostba látogatunk. Nevezetessége a mariatrosti bazilika, mely egy gyönyörű barokk templom a hegytetőn. Népszerű zarándokhely, látványos freskókkal, díszes oltárokkal és egy késő gótikus Madonna-szoborral rendelkezik. A hegytetőről csodálatos kilátás nyílik a stájer fővárosra. A környéken rusztikus stíriai éttermek és borozók találhatók elszórva. 
Hazaútban a stájer termál régió szívében található Rogner Bad Blumau komplexumában teszünk látogatást, helyi vezető kalauzolásával. Nemcsak egy wellness hotel, hanem egy “Gesamtkunstwerk" ("teljes műalkotás"), melyet a híres osztrák építész Friedensreich Hundertwasser tervezett.
A Rogner Bad Blumau önmaga egy felfedezés. A mezőkkel és rétekkel körülvett leveles tetők, kerek formák, színes homlokzatok és arany kupolák egy élő műalkotást hoznak létre. Az egyedülálló Vulkania ásványi forrás vulkáni eredetű, mely a Vulkania-gyógytóból gyűjti vizét és víz alatti zenével csábít. A forrás vize — nem túlzás — olyan, mint a selyem. Bár fürdésre nem less lehetőségünk, a 2400 különböző ablak és 330 oszlop mellett a szálloda fürdőkomplexumába is betekintést nyerünk. A magunkkal hozott advent hangulattal és a sok szép látnivaló élményével töltekezve az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

   várólistára

Előzetes tájékozódásunk szerint belépőkre, helyi vezetésre, felvonóra stb. 40 euro/ fő szükséges.

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz  Tervezett útvonal: térkép   Rövidített link: https://tinyurl.hu/pxjM

Ajánlott olvasmányok: https://www.ausztriainfo.com/stajerorszag/graz;    Mariatrost;  Bad Blumau

Vidéki felszállási lehetőségek az autópályák pihenőiben egyéni egyeztetést követően.

Javasoljuk, hogy a kirándulás előtt pár nappal kössön itt, honlapunkon keresztül  betegség-, baleset- és poggyász-biztosítást (BBP) bankkártyája használatával!