Kulturális kirándulások

Téli évzáró Topogó túra

2022. december 12. hétfő

  

„Topogó Túra a Budai-hegyekben” sorozatunkat még a Covid szorítása idején indítottuk, azzal a céllal, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a természetbe, fittek maradjunk és élvezzük egymás társaságát. Klubtagjaink szívesen jöttek „topogni”, ezért úgy gondoltuk, túrázgassunk újra! Az ötlet és a megvalósítás Pethőné Bárdosi Judit és Prohászka Ervin kedves klubtagjainknak köszönhető, akik összeállítják a túratervet és szabadidejükben hozzáértő figyelmükkel kísérik a résztvevőket és segítik a viszonylag könnyűnek mondható gyalogos etapokat. Ezek a túrák nem nehezek, karbantartott, jó egészségi állapotban teljesíthetők, különösebb túrafelszerelésre nincs szükség. A programokat a Barátság Klub tagjainak szervezzük, melyeket esőben is megtartunk. Dzsekit elő, cipőt fel és indulás!

A túra útvonala: Csillebérc - Budaőrsi hegy - Farkas-hegy - Alsószállás - Felsőszállás - Szállás-hegy  -Szekrényes - Sorrento - Csillebérc

Túratáv: 8,5 km; szintkülönbség: 220 m.

Találkozás: a Széll Kálmán téri metró kijáratnál 8:45 és 9:00 óra között. Visszaérkezés: 14 óra körül.

Étkezés: magunkkal hozott szendvics, csokoládé, ivóvíz

Öltözködés: az időjárásnak megfelelő réteges turista öltözet ,kényelmes, recés talpú, bokát tartó túracipő. Hátizsák vagy oldal táska,hogy a kezek szabadon maradjanak.

A részvétel saját felelősségre történik, továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött a +36 20 971-1599-es telefonszámon vagy az info@baratsagklub.hu e-mail címen!

Szép téli tájat kívánunk minden résztvevőnek!