Kulturális kirándulások

Téli romantika a Csorba-tónál

2023. február 4. szombat

Téli romantika a Csorba-tónál — Magas hegyek és suttogó fenyvesek között körbe sétáljuk (2.2km) a Magas-Tátra jéggé fagyott, ikonikus tavát. A gleccser vájta tengerszem télen-nyáron klimatikus gyógyhely, szállodákkal, sísáncokkal. Felvonóval suhanunk fel a Szoliszko-hegy erdőhatár fölötti kilátóteraszára, 1815m magasba, hogy lenyűgözzön a Kárpátok fennkölt hegyvonulata, a rálátás a Malompataki-völgyre és a Fátyol-vízesés jéggé fagyott ezüst szalagjára. További élményt tartogat a legújabb látványosság, a pár hónapja átadott Tátra-torony, mely 53 méter magas fa és acél szerkezet, kontinensünk legmagasabb kilátója. Tetején a bátrabbaknak is adrenalin-löket az üvegből készült gyalogoshíd és a súlyunk alatt mozgó sodronyos sétaháló valamint a 61 méter hosszú csúszda azoknak, akik röpke 10 másodperc alatt szeretnének földet érni. Garantált a friss levegő, az izgalom, a panoráma és a mosolygós fotó gyönyörű tájjal!  (Szlovákia, Euró)

Találkozó: 06:00   Indulás: 06:15 órakor

Részvételi díj: 19 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek) 

Klubtagnak: 18 900 Ft

  

enlightened Tájékoztató a Barátság Klub programjaihoz

Honnan indulunk?   Tervezett útvonal: térkép   Rövidített link: https://tinyurl.hu/gF4q

Előzetes tájékozódásunk szerint a felvonóra dolgozónak 19 euro, 60 év felettinek 16 euro, a toronyra dolgozónak 12, 60 év felettinek 8,50 euro szükséges. 

Javasoljuk, hogy a kirándulás előtt pár nappal kössön itt betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (BBP) bankkártyája használatával!