Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Tókerülő tekergő — Körben a Balaton körül 2nap/ 1éj

2020. szeptember 1. kedd

Időpont: 2020. szeptember 1-2. kedd - szerda  2nap/ 1éj

Utazás: autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Részvételi díj: 39 900 Ft;  Egyágyas felár: 4 900 Ft (maximum 3db 1 ágyas szoba)

Szeretjük, mikor selymes vize bőrünket simogatja, mikor hullámai lágyan ringatnak, mikor jegén csúszkálunk, mikor nyári égboltját villámok szabdalják. Szeretjük nézni tarajos hullámait vagy épp sima víztükrét, a dagadó vitorlákat, szeretjük hallgatni a nádas melletti békakoncertet. Szeretjük ízlelni a tavat körbe ölelő lankák finom szőlőfürtjeit, a kiváló borokat, nagyokat sétálni a nádfedeles házak vagy patinás villák között, andalogni a mólókon, felkapaszkodni a váraihoz, megpihenni a partmenti köveken.

Kétnapos tókerülő körutunkon megdolgoztatjuk mind az öt érzékszervünket, miközben magunkba gyűjtjük a Balatonpart nyújtotta rendkívül színes kulturális élményeket!

Siófoki sétánkon megemlékezünk Kálmán Imréről, a szobrok kapcsán Borsos Miklósról, Vilt Tiborról, Somogyi Józsefről, megtudjuk, ki úszta át először a Balatont, melyik volt Krúdy villája, Horthy főhadiszállása, elmélkedünk a viharjelzés fontosságáról. Balatonföldváron, az interaktív Hajózástörténeti Múzeumban kulisszatitkokba nyerünk bepillantást terepasztalon, szimulátor segítségével, az árbóc kilátóból páratlan rálátással a tóra. Balatonszárszón József Attila lesz utastársunk, Balatonszemesen Latinovits Zoltán és Bujtor István. Emlékházak, múzeumok, szobrok, és sírjuk őrzi az emléküket és sok vers, már-már mondaszerű történetek. Balatonfenyvesen kisvonatra szállunk, hogy betekintsünk a Nagybereki vidék eldugott, nádas-mocsaras lápvilágába. Kellemes napunk végén - ha szerencsénk lesz- , naplementés borozgatásban lehet részünk. Másnap sétahajóval szeljük a habokat a túloldalra, Badacsonyba. Az északi part legendás nagyjai lesznek kísérőink: Egry József festőművész, és egy beteljesült szüreti szerelem présházában Kisfaludy Sándor költő és Szegedy Róza vendégei leszünk. Várvitézek kísérik utunkat a Balaton-felvidék leglátványosabb várában, a frissen felújított szigligeti várban, melynek bástyáiról lélegzetelállító kilátás nyílik a tóra, és a Tapolcai-medence tanúhegyeire, a koporsó formájú Szent György-hegyre, Csobánc várromjára. Fölkeressük Balatonudvari szívalakú sírköveit, keressük, de sajnos nem találjuk a tihanyi visszahangot, de kárpótol a belső tó szépsége és a félsziget néhány kevésbé ismert zegzuga. Hol is búcsúzhatnánk illendően a Balatontól, mint a balatonfüredi Tagore sétányon. Viszontlátásra!  Idegenvezető: Molnár Attila

“A Balaton ábránd és költészet, történelem és hagyomány, édes-bús mesék gyűjteménye, különös magyar emberek ősi fészke, büszkeség a múltból s ragyogó reménység a jövőre.” (Eötvös Károly)

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

Megrendelés kirándulásra — a szállodai szabad kapacitás függvényében (az autóbuszunkon vannak még szabad helyeink, amíg a szálláshelyen van szabad szoba, addig tudunk jelentkezést elfogadni)  

Befizetési határidő — a szabad helyek függvényében — többnapos kirándulásra az indulást megelőző 30. nap. A csoport létszámát legkésőbb a befizetési határidő napján zárjuk. A létszámnak megfelelően rendelünk pl. autóbuszt, étkezést, programokat, múzeumi vezetéseket, szállást, ezért a csoportzárást követően vagy már nem tudunk új jelentkezést elfogadni, vagy ha igen, akkor 1000 Ft/fő/nap plusz szervezési díjat számolunk fel.
Többnapos kirándulásokra a részvételi díjat két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 30 nappal a fennmaradó hátralékot.

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Új, 2021-es általános tájékoztató információ innen letölthető

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával
Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!
  

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. április 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink