Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Tata téli bája — Esterházy-kastély, Pezsgőgyár és Fényes-tanösvény

2021. február 20. szombat

Egynapos utóbuszos kirándulás idegenvezetővel

Tata téli bája — Tatát a vizek, malmok és források városaként emlegetjük. Kedvelt vadászterülete volt Mátyás és Zsigmond királynak, a múltban kiemelkedő szerepet töltöttek be az Esterházyak és építészük Fellner Jakab, a magyar barokk egyik legjelentősebb képviselője. Parkjaival, tavaival, történelmi emlékeivel és kellemes hangulatával az egyik legromantikusabb magyar kisváros, ahová érdemes vissza-vissza térni. Legújabb látnivaló a frissen felújított Esterházy-kastély (bővebben itt), „a béke szigete”.  A korhűen berendezett szobák, interaktív kiállítóterek mesés időutazásra csábítanak. A kastély falai történelmi helyszínt biztosítottak uralkodók látogatásainak, hadvezérek haditanácsának, saját színháza és könyvtára a grófi család művelődését szolgálta. Különleges termeken haladunk át: a díszebédlő faburkolata az Esterházy-ősöknek állít emléket, a grófnői lakosztályban a mindennapokat képzelhetjük el a márvány fürdőszobától a gyerekszobán át a grófi írószobáig, miközben végig járjuk az épületet a nagyszalontól a toronyszobáig, néhol rálátással az Öreg-tóra és a várra.
Kirándulásunkon megismerkedünk az Angolpark szélén az 1770-es években a szintén Fellner Jakab tervezte épülettel, a későbbi Esterházy Pezsgőgyárral. Különlegessége a 10 boltívből álló bálterme és pincerendszere. Sétálunk az Öreg-tó partján és ha nem jeges, a Fényes-tanösvény pallóin. Hagyjuk magunkat elkápráztatni a téli láperdő szépségével, hallgassuk a mélyről feltörő szénsavas víz bugyborékolását!

Részvételi díj: 8900 Ft;   Egyéni utazással: 6000 Ft

Találkozó: 08:15; Indulás: 08:30 

Jelentkezés hamarosan

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!  

 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. január 23
.
2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink