Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Tavasz Dél-Lengyelországban 4nap

2019. április 25. csütörtök

       Krakkó — magyar emlékek
       és természeti szépségek Dél-Lengyelországban

Időpont:  2019. április 25-28.  csütörtöktől vasárnapig  4nap/ 3éj

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Egyágyas felár: 14 700 Ft

Részvételi díj: 59 900 Ft

 

1. nap: Elutazás Lengyelországba, Krakkóba (kb. 400 km)
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás a Felvidéken át Lengyelországba. Útközben rövid séta Besztercebányán, majd fotószünet Árva váránál. Átérve a szlovák-lengyel határon megállunk Orawkán, ahol a XVII. századi fatemplomban a magyar szentek ábrázolásának leggazdagabb tárházát láthatjuk. Ezt követően továbbutazás Krakkóba. Szállás Krakkóban (3 éj)

2. nap: A királyi várnegyed, az ősi lengyel főváros és a földalatti Krakkó
Délelőtt Krakkó királyi várnegyede, a Wawel-domb nevezetességeinek megtekintése: a Palotamúzeum értékes gyűjteménye, majd a lengyel királyok, királynők koronázásának színhelyéül szolgáló Katedrális. Itt nyugszik többek között szent Hedvig, Nagy Lajos királyunk lánya, valamint a kriptában megtalálható Báthori István sírja is. Befejezésül a Zsigmond torony és harang, a sárkány szobra, valamint a Visztula környéki panoráma következik. Ezután gyalogos séta az Óvárosban, a Főtér - mely szintén a Világörökség része - és környékének látnivalói: Posztócsarnok, Mária templom, Jagelló Egyetem, a magyar diákok XVI. századi kollégiuma, Balassi emléktábla, Flórián kapu, Barbakán, Slowacki Színház, Planty. Délutáni program Krakkó legújabb attrakciója: a világon egyedülálló földalatti múzeum, ahol multimediális látványosság keretei közt mutatják be Krakkó múltját. A múzeum négy méterrel a Főtér alatt húzódik. A tárlaton a város eredeti, fával szegélyezett macskaköves útjainak darabjai, egy öreg híd, aranyművesek és kovácsok műhelyei, valamint az ólom, vörösréz és só kereskedelemre berendezkedett gazdag boltosok üzletei között sétálhatunk. Végül rövid szabad program a városban.

3. nap: Ojców nemzeti park és Pieskowa Skala (kb. 50 km)
Reggeli után kirándulás Ojcówba, Lengyelország egyik legszebb nemzeti parkjába, ahol a Prądnik folyó vadregényes, kanyonszerű völgyében hatalmas fák, ritka állatok és növények, különleges alakú mészkősziklák (Herkules dorongja stb.) láthatók. Itt rejtőzött el az egyik barlangban ellenségei elől, a magyar támogatással trónra jutott, Łokietek Ulászló király, Károly Róbert apósa. A völgy végén magasodik az ország második legnagyobb középkori vára, a meredek sziklára épült, szépséges, tornyos Pieskowa Skała, mely látványos reneszánsz és barokk bútorzattal van berendezve. A vár megtekintése után visszautazás Krakkóba.

4. nap: Zakopane-Donovaly (kb. 430 km)
Reggeli után hazaindulás. Érkezés a csodás fekvésű Zakopanéba, a lengyel Tátra központjába, mely híres a hagyományos népi építészetéről, valamint sajtjairól. Kirándulás siklóval a Gubalówka hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező hegycsúcsokra. Felkeressük a „Kiválóak temetőjé”-t és Szent II. János Pál pápa emléktemplomát. Hazaútban rövid megálló Donovalyban.  Érkezés Budapestre a késő esti órákban át.  (Szlovákia és Lengyelország; Euró és PLN)

Belépőkre kb. 5 Euró és 150 Zlotyi szükséges.

Idegenvezető: Derzsyné Nagy Bernadett

Tal.: 06:45
Ind.: 07:00
Bp., Nagyvárad tér Szent István Kórház parkoló

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMW töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Megrendelés várólistára

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 15.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink