Kulturális kirándulások

Tengerszemtől Füzérig — zempléni élmények 2nap/ 1éj

2021. augusztus 28. szombat

   

Időpont:  2021. augusztus 28-tól 29-ig   szombattól vasárnapig  2nap/ 1éj 

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

Ellátás: félpanzió (1 reggeli és 1 vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban a Hotel Ezüstfenyőben (francia ágyas vagy 2 ill. 3 külön ágyas elhelyezés)

Részvételi díj: 42 900 Ft (klubtaggal együtt utazó vendégnek)

Részvételi díj klubtagoknak: 39 900 Ft


1. nap:   A varázslatosan szép Zemplén hegyvidékére hívjuk klubtagjainkat, tartsanak velünk, szó szerint a mélységekből a magasságokba! Izgalmas kalandjaink a Sárospatak melletti Megyer-hegyi Tengerszemnél kezdődnek, mely hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet hozott itt létre. A szőlőtőkék közt vezető földúton dzsippekkel jutunk föl a pazar kilátást nyújtó magaslatra. A bánya peremén körbejárjuk a vízzel telt „kráter” majd leereszkedünk a szűk „kanyonba”, miközben idegenvezetőnktől minden titkot megtudunk erről a vadregényes helyről. Utunkat a határ túloldalán, Borsiban folytatjuk, a Rákóczi Várkastélyban. Az épület történelmi jelentősége, hogy 1676-ban itt látta meg a napvilágot a későbbi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc. Egyesületünkkel évtizedek óta visszajárunk erre az emlékhelyre. Tehetetlenül szemmel követtük pusztulását és most elmondhatatlan öröm, hogy újra tündökölni láthatjuk e reneszánsz építészeti gyöngyszemet, múltunk egy darabkáját. Történelmi kalandozásunkat egy fotószünet erejéig a Zsólyomkai pincesor kedves látványával egészítjük ki és a füzérradványi Károlyi-kastély parkjában folytatjuk. A különleges klímájú angolpark többszáz éves faóriásairól híres, többek között az 1721-ben ültetett, gigantikus Rákóczi-platánjáról. A Hegyköz rejtekén, Telkibányán, pihentető erdei környezetben lévő szálláshelyünkön vacsorát követően térünk nyugovóra.

2. nap:  Friss hegyi levegőn madárcsicsergésre ébredünk, reggelizünk majd a Károlyiak egykori birtokán, Pálházáról a hegyek között megbújó kőkapui vadászkastélyhoz hazánk legrégebben működő erdei kisvasútján kirándulunk. Ha tovacsattogott a kisvonat, hallgatjuk a természet csöndjét, megfejtjük a faszobrok jelentését és sétálunk az Áfonyás-tónál. Innen a Zemplén csodájaként újjáéledő Füzéri vár meghódítására indulunk, mely egy meredek falú vulkáni kúp tetején tör az ég felé. A várat a 13. század elején építették, így legkorábbi várainak egyike. A folyamatosan épülő, szépülő Alsó- és Felső Vár palotaszárnyai, bástyái, várkápolnája, az érdekes kiállítóterek minden évben újdonságokkal várják a látogatókat. A panoráma leírhatatlan, azt látni kell!. A Felső Várig nem könnyű feljutni, de időnkbe belefér és megéri a fáradságot. Élményeink képkockáit a hercegkúti pincesoron gyarapítjuk. A Kőporos és Gombos-hegy riolitba vájt, emeletes pincesor a népi építészet egyedülálló remekei, s mint ilyen kincs, kultúrtáj kategóriában világörökségi címet kaptak. És mit rejtenek ezek a jellegzetes, kőből épült, háromszög alakú bejáratok? Megnézzük és meg is ízleljük!

Megrendelés kirándulásra
várólistára (amennyiben szabadul fel helyünk, értesítjük)

Kirándulásunk nem megerőltető, de jó egészségi állapotot kíván. A szálláson franciaágyas, két vagy három külön ágyas elhelyezés lehetséges, egyágyas lehetőség nincs.

A program időtartama alatt az aktuális egészségvédelmi előírások betartása kötelező!

Figyelem!

A határátlépéshez szükséges ez a bizonyos regisztráció itt: https://korona.gov.sk/ehranica/ és a  és a kétnyelvű COVID igazolás. Ez utóbbi letölthető innen: https://www.eeszt.gov.hu vagy a Kormányablaknál személyi igazolvány és TAJ-kártyával kiváltható.

Akik nem szeretnének átmenni Borsiba, azok a Sátoraljaújhely-Széphalmon lévő Magyar Nyelv Múzeumában és parkjában tölthetik az időt (kb. 2-2,5 órát), míg visszamegy értük az autóbuszunk.

Befizetési határidő — a szabad helyek függvényében — többnapos kirándulásra az indulást megelőző 30. nap. A csoport létszámát legkésőbb a befizetési határidő napján zárjuk. A létszámnak megfelelően rendelünk pl. autóbuszt, étkezést, programokat, múzeumi vezetéseket, szállást, ezért a csoportzárást követően vagy már nem tudunk új jelentkezést elfogadni, vagy ha igen, akkor 1000 Ft/fő/nap plusz szervezési díjat számolunk fel.

Többnapos kirándulásokra a részvételi díjat két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 30 nappal a fennmaradó hátralékot.

Tervezett útvonal: 1 nap térkép     2. nap térkép
Rövidített link: https://tinyurl.hu/zfc4/

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Új, 2021-es általános tájékoztató információ innen letölthető

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség. Ez alól kivétel, ha az M1 és M7 autópályán közelítjük meg Budapestet, az Egér úti OMV benzinkútnál biztosítunk egy gyors leszállást.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük. Az autóbuszokat a befizetők létszámának megfelelően biztosítjuk, de ha létszámunk 16 és 30 fő között van, az autóbusz bérlési költségéhez 2000 Ft hozzájárulást kérünk vendégeinktől, mely összeg a kiránduláson készpénzben fizetendő a belépőjegyekkel együtt. Ezzel biztosítani szeretnénk, hogy az optimális létszámnál kevesebb résztvevővel is meg tudjuk tartani programunkat!

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával
Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!
  

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. október 18.

2021. február 28-ig 5585-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Köszöntjük névnapjukat ünneplő klubtagjainkat!

Támogatóink, partnereink


 

 

 

Kattints a logóra, foglalj, érezd jól magad és mikor fizetsz, mutasd be a klubtagsági kártyádat!    5% kedvezményt kapsz a ráckevei Duna Relax Hotelben!

 Kattints a logóra! Többnapos utak foglalásakor hivatkozzál klubtagsági számodra és 5% kedvezményt kapsz!