Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

A Tisza-tó csodái

2019. június 29. szombat

A Tisza-tó – hazánk második összefüggő vízrendszere, a madarak és az édesvizi élőlények kedvelt paradicsoma. A poroszlói ökocentrum látványosan mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy eddig rejtett természeti csodáit. Európa legnagyobb édesvízi akváriumában olyan élményben lehet részünk, mintha a tó mélyén sétálnánk. Üvegjárdáról felülről is beleshetünk a halakkal teli akvárium életébe, a földszint üvegfalon keresztül pedig az épület körül létrehozott mesterséges tó életét kísérhetjük fi gyelemmel. Láthatunk kormoránokat, jégmadarakat, rózsás gödényeket. A tó fölött pallókon sétálunk és nagy csónakokkal vízre szállunk. (ebéddel)

Idegenvezető:  Kocsy Zsuzsa

Találkozó: 06:45 
Indulás: 07:00

Részvételi díj: 9 400 Ft

Gyermekkedvezmény: 2 000 Ft

Csoportunk számára megrendelve (és a helyszínen fizetendő) a Tisza-tavi Ökocentrum tájékoztatása szerint: Mindent Bele csomag (időtartam min 4-5 óra)
Tartalma:
- szabadidőpark (csónakázó tó tutajokkal, kötélpályákkal, rönkjátszótér, dámszarvas-és őz-bemutató, kormorántelep, pelikán-tó, fácán-fogoly telep, halász-skanzen, tájház, baromfiudvar, magyar óriás nyúl bemutató, kalandbejárat, ékszer- és mocsári teknős bemutató, egerészölyv röpde, állatsimogató, aranysakál- és vörös róka kifutó, madárpark, őshonos birka félék bemutatója)
- főépület
- kilátó torony
- 3D mozi (12 perces természetfilm a Tisza-tóról 3D-ben, a mozi 50 férőhelyes) 11:00
- kishajós kirándulás a Tisza-tavon ( 12 személyesek, 50 perc, Ökocentrum, Eger-patak, Kis-Tisza, Sulymos átjáró, Kubik gödrök , Ökocentrum. Szabadtéri program, így az előre megváltott belépőjegy az időjárás megváltozására hivatkozással nem téríthető vissza!)

Helyszínen fizetendő ÁRAK:
2.800,-Ft/fő/felnőtt (18-62 évig), kedvezményes ár 2.450,-Ft/fő/kedvezményes ( 3-18 évig és 62 év felett) 

Igényelt plusz szolgáltatás az Ökocentrum szervezésében:
- idegenvezetés, csoportkísérés az Ökocentrum épületében (25-30 fő/csoport 45-60 perc): 5.000,- Ft/csoport (a részvevők között egyenlően szétosztásra kerül). A meggadott létszámnak megfelelően a vezetés tervezett indulási időpntja: 11:30.


Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Megrendelés kirándulásra

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 15.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink