Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

A titkokat rejtő Herend, Öskü és Várpalota

2019. március 23. szombat

A Herendi Porcelángyárat a soproni születésű Stigl Vince alapította 1826-ban. Az első sikereket az 1842-es Magyar Iparmű Kiállításon aratták a termékek. A londoni világkiállításra Viktória királynő által rendelt és róla elnevezett lepkés-virágos minta nemzetközi hírnevet hozott. A gyár termékei szinte a porcelánba égetett tökéletességet testesítik meg. Minden egyes darab magában hordozza a mester tudását, és az alkotás élményének gyönyörűségét. Helyi vezető segítségével megismerkedünk a porcelángyár történetével és megtekintjük a Herendi Porcelánművészeti Múzeumot. A rendkívüli ügyességet, türelmet igénylő munkafolyamatokról, a porcelánkészítés fortélyairól a Porcelán Manufaktúrában szerzünk ismereteket. A városban megtekintjük a Szent Eusztáknak szentelt templomot, melynek porcelán ablaka világon egyedülálló érdekesség.

Útközben megállunk Öskü kerektemplománál, melynek eredetét régebben ezeréves titkok legendái fonták körbe.

Várpalotán a törökverő kapitányról, Thury Györgyről elnevezett 600 éves, négy saroktornyos, nemrégiben felújított impozáns méretű vár az egyik legépebben megmaradt középkori várunk Várpalota jelképe, mely újragondolt vegyészeti és bányászati kiállításokkal várja csoportunkat.

A kastélydombon álló gróf Zichy- kastély ad otthont a Trianon Múzeumnak. A Trianon Múzeum Magyarország egyetlen olyan múzeuma, amely az I. világháborút követő békeszerződéssel és napjainkra is kiható következményeivel foglalkozik. (ebéddel)

Idegenvezető: Kámán József

Részvételi díj: 9400

Tal.: 07:00
Ind.: 07:15
Nagyvárad tér, Szt. István Kórház parkoló

Megrendelés várólistára

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. szeptember 13.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink