Kulturális kirándulások

Topogó túra

2023. szeptember 18. hétfő

„Topogó Túra a Budai-hegyekben” sorozatunkat még a Covid szorítása idején indítottuk, azzal a céllal, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a természetbe, fittek maradjunk és élvezzük egymás társaságát. Klubtagjaink szívesen jöttek „topogni”, ezért úgy gondoltuk, túrázgassunk újra! Az ötlet és a megvalósítás Pethőné Bárdosi Judit és Prohászka Ervin kedves klubtagjainknak köszönhető, akik összeállítják a túratervet és szabadidejükben hozzáértő figyelmükkel kísérik a résztvevőket és segítik a viszonylag könnyűnek mondható gyalogos etapokat. Ezek a túrák nem nehezek, karbantartott, jó egészségi állapotban teljesíthetők, különösebb túrafelszerelésre nincs szükség. A programokat a Barátság Klub tagjainak szervezzük, melyeket esőben is megtartunk. Hátizsákot elő, cipőt fel és indulás!

A túra útvonala: Biatorbágy Alsómajor  Nyakas-kő  Madárszírt  Öreg-hegy  Iharos  Szily-kápolna  Biatorbágy Viadukt

Túratáv: 7,5 km; szintkülönbség: 200 m.

Találkozás: Kelenföldi pu. 1-es villamos végállomásánál 8 óra 50 perckor. Utazás a 9 óra 20 perckor induló Volánbusszal. A jegyet 65 év alattiaknak a Volánbusz pénztárában kell megvenni Biatorbágy-Alsómajor megállóig ! Hazaérkezés : Kelenföld - Volánbusz pu.-ra a kora délutáni órákban.

Étkezés: magunkkal hozott szendvics, csokoládé, ivóvíz

Öltözködés: az időjárásnak megfelelő réteges turista öltözet, kényelmes, recés talpú, bokát tartó túracipő. Hátizsák vagy oldal táska,hogy a kezek szabadon maradjanak.

Részvétel saját felelősségre!

A részvétel regisztrációhoz kötött a +36 20 971-1599 es telefonszámon vagy az info@baratsagklub.hu e-mail címen
és helyszínen érvényesítendő a sétabérlet!

Váltson sétabérletet itt és most! 

Kellemes túrázást kívánunk!