Kulturális kirándulások

Topogó túra / ősz 2.

2022. október 24. hétfő

„Topogó Túra a Budai-hegyekben” sorozatunkat még a Covid szorítása idején indítottuk, azzal a céllal, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a természetbe, fittek maradjunk és élvezzük egymás társaságát. Klubtagjaink szívesen jöttek „topogni”, ezért úgy gondoltuk, túrázgassunk újra! Az ötlet és a megvalósítás Pethőné Bárdosi Judit és Prohászka Ervin kedves klubtagjainknak köszönhető, akik összeállítják a túratervet és szabadidejükben hozzáértő figyelmükkel kísérik a résztvevőket és segítik a viszonylag könnyűnek mondható gyalogos etapokat. Ezek a túrák nem nehezek, karbantartott, jó egészségi állapotban teljesíthetők, különösebb túrafelszerelésre nincs szükség. A programokat a Barátság Klub tagjainak szervezzük, melyeket esőben is megtartunk. Dzsekit elő, cipőt fel és indulás!

2022. október 24-én a második őszi gyalogtúránk útvonala: Forrás-dűlő - Kutya-hegy - Kutya-hegy nyerge - Nagyszénás - Felső-Zsíros-hegy - Nagykovácsi  (63-as buszmegálló) Érkezés a kora délutáni órákban. A túra az eddigieknél nehezebb,ezért csak a rendszeresen túrázóknak ajánljuk!

Táv: 10 km; szint: 350 m.

Találkozó: 8:45 és 9:00 óra között a Széll Kálmán téren a metró kijárata előttl

Étkezés: magunkkal hozott szendvics, csokoládé, ivóvíz

Öltözködés: az időjárásnak megfelelő réteges turista öltözet ,kényelmes, recés talpú, bokát tartó túracipő. Hátizsák vagy oldal táska,hogy a kezek szabadon maradjanak.

A részvétel saját felelősségre történik, továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött a +36 20 971-1599-es telefonszámon vagy az info@baratsagklub.hu e-mail címen!