Kulturális kirándulások

Topogó túra / ősz 3.

2022. november 21. hétfő

„Topogó Túra a Budai-hegyekben” sorozatunkat még a Covid szorítása idején indítottuk, azzal a céllal, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a természetbe, fittek maradjunk és élvezzük egymás társaságát. Klubtagjaink szívesen jöttek „topogni”, ezért úgy gondoltuk, túrázgassunk újra! Az ötlet és a megvalósítás Pethőné Bárdosi Judit és Prohászka Ervin kedves klubtagjainknak köszönhető, akik összeállítják a túratervet és szabadidejükben hozzáértő figyelmükkel kísérik a résztvevőket és segítik a viszonylag könnyűnek mondható gyalogos etapokat. Ezek a túrák nem nehezek, karbantartott, jó egészségi állapotban teljesíthetők, különösebb túrafelszerelésre nincs szükség. A programokat a Barátság Klub tagjainak szervezzük, melyeket esőben is megtartunk. Dzsekit elő, cipőt fel és indulás!

Figyelem! 2022. november 21-én a második őszi gyalogtúránk találkozási helye és a túra útvonala módosult! Csillebérc  -  Budaörsi-hegy  -  Farkas-hegy  -  Szállás-hegy  -  Csíki-hegy - Huszonnégyökrös-hegy -  Szabadság út  -  Törökugrató - Szabadság út autóbusz megállóhely.  Találkozó:  9:00 órakor a Széll Kálmán téren a metró kijárata előttl

 

A túra útvonalát két részre bontottuk,hogy a gyengébb fizikai állapotban lévő klubtársak is láthassák a túra legszebb pontját a Törökugratót.

I. rész útvonala: Csíki Csárda - Tanösvény - Törökugrató  - Csíki Csárda  Táv: 2,5 km. Szint: 80m.  Az első rész teljesítése után aki akar felszállhat a 88-as buszra és visszautazhat a Kelenföldi pu.-ra.

II. rész útvonala: Csíki csárda - Csíki-puszta - Huszonnégyökrös hegy - Csíki-hegy  - Felsőszállás - Odvas-hegy alja - Budaörs. Táv : 7,5 km. Szint: 200m.   A kitartóbbakkal végig járva az út első és második részét, összesen 10km-t és 280m szintet fogunk legyőzni.

Találkozás: 1-es villamos Kelenföldi végállomásánál 08:30 és 08:45 között. Fontos a pontosság, mert a 88 busz fél óránként jár! Visszaérkezés a kora délutáni órákban.    

Étkezés: magunkkal hozott szendvics, csokoládé, ivóvíz

Öltözködés: az időjárásnak megfelelő réteges turista öltözet ,kényelmes, recés talpú, bokát tartó túracipő. Hátizsák vagy oldal táska,hogy a kezek szabadon maradjanak.

A részvétel saját felelősségre történik, továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött a +36 20 971-1599-es telefonszámon vagy az info@baratsagklub.hu e-mail címen!

Szép erdőt-mezőt kívánunk minden résztvevőnek!