Kulturális kirándulások

Topogó-túra a Budai-hegyekben

2023. május 15. hétfő

Figyelem! A túra elmarad, későbbi időpontban lesz megtartva! 

 

A „Topogó Túra a Budai-hegyekben” sorozatunkat még a Covid szorítása idején indítottuk, azzal a céllal, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a természetbe, fittek maradjunk és élvezzük egymás társaságát. Klubtagjaink szívesen jöttek „topogni”, ezért úgy gondoltuk, túrázgassunk újra! Az ötlet és a megvalósítás Pethőné Bárdosi Judit és Prohászka Ervin kedves klubtagjainknak köszönhető, akik összeállítják a túratervet és szabadidejükben hozzáértő figyelmükkel kísérik a résztvevőket és segítik a viszonylag könnyűnek mondható gyalogos etapokat. Ezek a túrák nem nehezek, karbantartott, jó egészségi állapotban teljesíthetők, különösebb túrafelszerelésre nincs szükség. A programokat a Barátság Klub tagjainak szervezzük, melyeket esőben is megtartunk. Dzsekit, hátizsákot elő, cipőt fel és indulás!

Gyalogtúra a Tétényi-fennsíkra

A túra útvonala: Biatorbágy-Alsómajor  Nyakas kő  Madár-szirt — Öreg-hegy  Iharos  Szily-kápolna  Biatorbágy-Viadukt  Volánbusz-megálló

Túratáv: 7,5 km; szintkülönbség: 200 m.

Találkozás: 08:50-ig az 1-es villamos kelenföldi végállomásánál. Visszaérkezés Budapestre kora délután a Kelenföldi Volánbusz-pályaudvarra.

Fontos! Mivel Volánbusszal utazunk, a 65 év alatti résztvevőknek a Volánbusz pénztárában előre meg kell venni a jegyet Biatorbágy-Alsómajor megállóig. A buszon nem lehet jegyet venni ! 

Étkezés: magunkkal hozott szendvics, csokoládé, ivóvíz

Öltözködés: az időjárásnak megfelelő réteges turista öltözet ,kényelmes, recés talpú, bokát tartó túracipő. Hátizsák vagy oldal táska, hogy a kezek szabadon maradjanak.

A részvétel saját felelősségre történik, továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött a +36 20 971-1599-es telefonszámon vagy az info@baratsagklub.hu e-mail címen!

Kellemes túrázást kívánunk!