Kulturális kirándulások

Topogó túra a Budai-hegyekben

2023. november 13. hétfő

 

„Topogó Túra a Budai-hegyekben” sorozatunkat még a Covid szorítása idején indítottuk, azzal a céllal, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a természetbe, fittek maradjunk és élvezzük egymás társaságát. Klubtagjaink szívesen jöttek „topogni”, ezért úgy gondoltuk, túrázgassunk újra! Az ötlet és a megvalósítás Pethőné Bárdosi Judit és Prohászka Ervin kedves klubtagjainknak köszönhető, akik összeállítják a túratervet és szabadidejükben hozzáértő figyelmükkel kísérik a résztvevőket és segítik a viszonylag könnyűnek mondható gyalogos etapokat. Ezek a túrák nem nehezek, karbantartott, jó egészségi állapotban teljesíthetők, különösebb túrafelszerelésre nincs szükség. A programokat a Barátság Klub tagjainak szervezzük, melyeket esőben is megtartunk. Hátizsákot elő, cipőt fel és indulás!

A túra útvonala:   Kopár Csárda - Vörös-hegy - Fehér-hegy - Iluska forrás - Klotildliget vasúti mh.

Túratáv: 6,5 km; szintkülönbség: 250 m.

Találkozás: a József Attila Színház előtti téren 08:45 - 09:00 óra között . Hazaérkezés: 15:00 óra körül. Az utazás odafelé Volánbusszal,visszafelé vonattal történik.

Étkezés: magunkkal hozott szendvics, csokoládé, ivóvíz

Öltözködés: az időjárásnak megfelelő réteges turista öltözet, kényelmes, recés talpú, bokát tartó túracipő. Hátizsák vagy oldal táska,hogy a kezek szabadon maradjanak.

Részvétel saját felelősségre!

A részvétel regisztrációhoz kötött a +36 20 971-1599 es telefonszámon vagy az info@baratsagklub.hu e-mail címen
és helyszínen érvényesítendő a sétabérlet!

Váltson sétabérletet itt és most! (A novemberben váltott sétabérlet 2024. június 30-ig érvényes)

Kellemes túrázást kívánunk!